Ontdek de beste musea in Venlo en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van musea in Venlo, of gebruik filters en navigeer door de kaart.

Venlo is een stad in de Nederlandse provincie Limburg. Het vormt samen met omliggende dorpen het centrum van het Noorden van deze provincie. Venlo is een handels-, transport- en industriestad gelegen aan een bocht van de rivier de Maas, dichtbij de grens met Duitsland.

Venlo heeft een historisch centrum waar in de Tweede Wereldoorlog helaas veel schade aan is gericht. Het middeleeuwse stratenplan van de binnenstad is goed bewaard gebleven. Het 17e-eeuwse stadhuis aan de Markt is het voornaamste monument. Onder meer staat de stad bekend om de uitgebreide winkelmogelijkheden, maar ok zijn er sfeervolle restaurants, cafés en terrasjes. Aan de oostzijde van de stad liggen enkele natuurparken waar goed gewandeld en gefietst kan worden.

Lees meer…

Musea in Venlo

Dit overzicht bevat alle musea in Venlo en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Venlo zijn? Dit zijn de musea:

Tentoonstellingen in Venlo

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Venlo en omgeving. Zowel huidige tijdelijke als permanente tentoonstellingen worden getoond. Bezoek een museumpagina om meer over de activiteiten en tentoonstellingen te weten te komen. Wil je weten wat er in Venlo te zien is? De volgende tentoonstellingen zijn te zien:

Venlo kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Venlo en omgeving en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting. Ben je op zoek naar korting in Venlo? Dit zijn alle kortingen en kortingskaarten die in Venlo geldig zijn: