Bron
25 sep. 2020 – 30 dec. 2020

Tentoonstelling 'INKTSPOT 2020 - POLITIEKE PRENTEN' in Museum Ton Smits Huis

Politieke prenten zijn een onderdeel van de pers. Met één blik op de tekening wordt een bepaalde politieke of maatschappelijke kwestie voor de kijker inzichtelijk gemaakt en wordt een brug geslagen tussen publiek en politiek.

De Inktspotprijs voor de beste politieke tekening van het parlementaire jaar 2019-2020 gaat dit keer naar Len Munnik met de tekening 'Alles wordt weer normaal', verschenen op 4 juni 2020 in Trouw.
De andere genomineerden zijn: Horrorfilm anno 2020 van Jip van den Toorn, Syrië van Reid, Geleijnse en van Tol, Stable Genius van Siegfried Woldhek en Dwangkapje van Rhonald Blommestijn.

Een selectie van vierenveertig prenten, waaronder de winnaar en de genomineerden, zijn tot eind december 2020 te zien in museum Ton Smits Huis. Deze tentoonstelling geeft een goed beeld van wat ons het afgelopen jaar zoal bezighield. Brexit, aanslagen, Trump, Black Lives Matter, en vergeten we vooral niet het Covid-19 virus dat onze maatschappij tot ‘het nieuwe normaal’ bracht.

De expositie toont geestige, bijtende, verrassende tekeningen die de vinger precies op de zere plek weten leggen. En er valt gelukkig ook heel wat te lachen.

Meer informatie

Museum Ton Smits Huis Bron