Vaste tentoonstelling

Tentoonstelling 'Ontdek het Modernisme' in Kunstmuseum Den Haag

Ontdek de persoonlijke kant van moderne kunst. Ervaar twijfels, worsteling, uitbundigheid, sensualiteit, zoeken naar utopie of spelen als een kind.

De geschiedenis wordt niet meer verteld als een opeenvolging van gebeurtenissen die als dé waarheid geldt. Nieuwe inzichten leiden tot nieuwe verbanden. De gevoelens of thema’s die horen bij de golfbeweging van politieke, sociale en economische ontwikkelingen zie je terug in de kunst. Het negentiende-eeuwse idee van een museum met strikt chronologische verbanden is echter achterhaald. Als bezoeker wil je zelf een verhaal ontdekken in de kunst. Ontdek het moderne speelt hierop in.

De tentoonstelling is samengesteld op basis van visionaire, poëtische en menselijke kenmerken. Je ontdekt de persoonlijke kant van kunst aan de hand van werken van topkunstenaars als Claude Monet, Wassily Kandinsky, Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Francis Bacon, Constant en Louise Bourgeois. Laat je verrassen door de nieuwe, onderlinge dialogen die tussen de werken tot stand komen. Er is niet zozeer vanuit stromingen gedacht, maar eerder in lijnen van beïnvloeding. Zo zijn nieuwe thema’s ontstaan met onderwerpen als stilstand en beweging, kind en wildeman, traditie en experiment en spel en utopie.

Meer informatie

Kunstmuseum Den Haag Bron