Bron
1 mrt. 2019 – 9 jun. 2019

Tentoonstelling 'Restricted Images' in FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Restricted Images
Made with the Warlpiri of Central Australia
Patrick Waterhouse

De afgelopen zeven jaar werkt Patrick Waterhouse in Warlpiri gebied in centraal Australië. Hij fotografeert er de verschillende gemeenschappen en bouwt een omvangrijk archief van koloniale representaties uit. Zijn foto’s vult hij aan met kaarten, vlaggen en andere documenten die dateren van 1770 tot nu. Hij gaat een samenwerking aan met lokale kunstenaars van het Warlukurlangu Art Center. De kunstenaars maken zich het materiaal eigen door de traditionele Aboriginaltechniek van dotpainting (schilderen met stippen) toe te passen. Hiermee bepalen en herzien ze hun eigen representatie.

De tentoonstelling Restricted Images brengt deze kunstwerken voor het eerst samen en presenteert hiermee een nieuwe lezing van de Australische koloniale en inheemse geschiedenis. Het gelijknamige fotoboek is uitgegeven door SPBH Editions (Self Publish Be Happy).

Curator: Joachim Naudts

Beeld: Looking for Honey Ants, restricted with Julia Nangala Robertson from Restricted images made with the Warlpiri from Central Australia - Patrick Waterhouse.

Meer informatie

FOMU - Fotomuseum Antwerpen Bron