Frans Hals Museum - Hof en de collectie

Frans Hals Museum - Hof
Bron

Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem vormen vanaf 30 maart 2018 samen het vernieuwde Frans Hals Museum: één museum op twee locaties. Hier ontmoeten oud en nieuw elkaar. Historische werken hangen naast eigentijdse installaties en de Gouden Eeuw komt samen met het heden. De ontmoeting tussen oude meesters en eigentijdse kunst laat je anders kijken en meer zien.

Kunst & Design  Kunst & Design Moderne kunst Hedendaagse kunst Renaissancekunst & Vroegmoderne kunst Persoon & Kunstenaar Toegepaste kunst Fotografie Film Oude kunst

Frans Hals Museum - Hof
Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem

Bezoekersinformatie Frans Hals Museum - Hof

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
11:00 – 17:00
Woensdag
11:00 – 17:00
Donderdag
11:00 – 17:00
Vrijdag
11:00 – 17:00
Zaterdag
11:00 – 17:00
Zondag
11:00 – 17:00

Het Museumcafé opent om 10 uur

Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag (27 april), Hemelvaart, Eerste en Tweede Pinksterdag open van 12 – 17 uur
Bevrijdingsdag (5 mei) open van 11 – 17 uur
25 december (1e Kerstdag) Gesloten
1 januari (Nieuwjaarsdag) Gesloten

Let op: locatie Hof is gesloten van 25 februari t/m 8 maart vanwege de herinrichting van de nieuwe tentoonstelling.

Toegangsprijzen

0 – 18Gratis
19 – 24€ 8,00
25+€ 16,00
Holland PassGratis
MuseumkaartGeldig
RembrandtkaartGeldig
BankGiro Loterij VIP-KAARTGratis
Combiticket met het Teylers Museum€ 21,00
Groepen vanaf 15 personen€ 13,00
Holland PassGratis
ICOMGratis
VriendenGratis
i amsterdam City PassGratis

Faciliteiten

Rolstoel­toegankelijk
Museum­winkel
Koffie
Creditcard
Restaurant
Kindvriendelijk
Audiotour

Locatie & Kaart

Groot Heiligland 62, Haarlem

Ontdek alle musea in Haarlem

Recensies van Frans Hals Museum - Hof

Er zijn 5 beoordelingen van Frans Hals Museum - Hof.

 • R
  Ronald • 4 jul. 2020

  Coronatijd, tickets geboekt 12 uur, we kwamen aan om 11.52, museum was uitgestorven....We mochten er echter niet in werd ons op uiterst onplezierige wijze kenbaar gemaakt.... We zijn weer vertrokken. Een email aan de Directie is een week later nog steeds niet beantwoord. Geen enkele noodzaak om de Coronamaatregelen zo star te hanteren en al helemaal niet op zo'n onplezierige wijze......

  Bezocht op 30 jun. 2020

 • Karel
  Karel • 29 dec. 2018

  Het was zeer lang geleden dat ik in het Frans Halsmuseum was en ik was gewoon vergeten hoe mooi dit museum is om zijn ambiance en niet in de laatste plaats om zijn collectie van de virtuoos Frans Hals. Nu loopt er de expositie Frans Hals en de modernen. Frans Hals was namelijk een impressionist avant la lettre en een groot aantal schilders herkenden zijn talent en aanbaden hem zelfs. Max Liebermann, Eduard Manet, Whistler, Lovis Corinth, Vincent van Gogh om maar eens een paar te noemen. In deze expositie is het werk van Hals gecombineerd met zijn bewonderaars die hem –soms nauwgezet, soms heel vrij- kopieerden en op zoek waren naar die schijnbaar snelle toets die Hals hanteerde. En virtuoos is het. Wat Bach is voor de muziek is Rembrandt voor de schilderkunst, maar Frans Hals volgt op korte afstand. Wat kon die man schilderen en wat kon hij goed emoties weergeven. Zou hij ook naar Leonardo gekeken hebben? Zij Malle Babbe is ontroerend en bijzonder, want Malle babbe was een verstandelijk gehandicapte vrouw en dat zo’n vrouw geportretteerd werd was zeker in de gouden eeuw revolutionair. Hals trok zich er niets van aan, Malle babbe raakte hem. Niet zo vreemd eigenlijk als je bedenkt dat zijn zoontje Pieter ook zwakzinnig was. Hals kende het rauwe leven, hoewel hij net zo goed chique regenten portretteerde met het zelfde gemak. Hals was en is een fenomenale schilder! Van Gogh portretteert een prostituee (foto 6) met net zo'n snelle toets als Frans Hals. Manet (8 en 9 doet hetzelfde. Ontroerend is het lachende jongetje dat Robert Martin in 1910 schilderde (laatste foto) en past wonderwel naast de kinderen die Hals enkele eeuwen daarvoor al portretteerde.

  Bezocht op 16 nov. 2018

 • J
  Jessica • 10 okt. 2016

  Frans Hals is an excpetional artist! He belongs to the Famous 17/18th century group of Dutch painters. We learned a lot about this artist and his work. The museum displays a nice variation of his art. Look for the combined ticket with the Teylers Museum!

  Vertaal naar Nederlands

 • Frank
  Frank • 2 nov. 2015

  Het Frans Halsmuseum heeft wel de naam, maar eigenlijk niet de werken. Mocht je de portretten van Frans Hals willen zien, dan kun je toch echt beter een bezoek aan het Rijksmuseum brengen. Hier zijn vooral de schuttersstukken te zien en werken van andere schilders, tijdsgenoten van Frans Hals. Voor wat het is, is het echter een prima museum.

 • Geaggregeerde beoordeling

  Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Frans Hals Museum - Hof bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Frans Hals Museum - Hof te beoordelen.