Stadsmuseum Harderwijk en de collectie

Stadsmuseum Harderwijk
Bron

Het Stadsmuseum Harderwijk is gevestigd in een oude patriciërswoning dat bestaat uit verschillende historische panden. Het museum vertelt over de geschiedenis van Harderwijk. Het museum toont onder meer historische objecten van de visserij, de Gelderse Munt, het militaire garnizoen en de universiteit die Harderwijk in het verleden had. Ook worden er tijdelijke exposities georganiseerd rond historie, kunst en actuele thema’s.

ENHardewijk City Museum

Geschiedenis & Antropologie  Geschiedenis & Antropologie Lokaal

Stadsmuseum Harderwijk
Donkerstraat 4
3841 CC Harderwijk
Advertentie

Bezoekersinformatie Stadsmuseum Harderwijk

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
12:00 – 17:00

Incidenteel geopend: feestdagen

24 mei(1e Pinksterdag)
Gesloten

Toegangsprijzen

0 – 18Gratis
19+€ 6,00
MuseumkaartGeldig
RembrandtkaartGeldig
Groepen vanaf 10 volwassenen€ 4,50

Faciliteiten

Museum­winkel
Parkeer­plaats
Koffie

Locatie & Kaart

Donkerstraat 4, Harderwijk

Ontdek alle musea in Harderwijk

Recensies van Stadsmuseum Harderwijk

Er is 1 beoordeling van Stadsmuseum Harderwijk.

  • Karel
    Karel • 15 sep. 2018

    Kijken mag/ Stadsmuseum Harderwijk: Door de afbeelding op de aankondiging was ik al getriggerd. En mijn gevoel heeft me niet bedrogen. Ik kende Dorien Plaat nog niet, maar ben vanaf nu haar fan. Wat een schitterende expositie. In een samenleving waar botox en het mes van de plastisch chirurg nog steeds het schoonheidsideaal bepalen zijn de mensen die Dorien Plaat ons laat zien een verademing. Zij toont ons mensen in al hun kwetsbare onopgesmuktheid. Zij maakt zeker geen karikaturen, maar laat ons juist de essentie van de veelkleurigheid van het mensdom zien. Dat maakt deze mensen, die je bij een eerste blik niet een missverkiezing ziet winnen, nu juist tot echte waarachtige schoonheden. Plaat heeft een heel eigen beeldtaal, maar ze staat hiermee wel in de traditie zoals ook Herman Gordijn ons zonder opsmuk het mensdom toonde. Saillant detail: Dorien Plaat komt uit Gorssel. Dus ik zeg tegen museum More: geef deze dorpsgenoot als de wiedeweerga een podium in het museum in Gorssel. Ik kan alleen maar zeggen: mensen ga naar Harderwijk en kijk naar de mensen van Dorien Plaat, dat kan nog tot 20 januari.

    Bezocht op 13 sep. 2018

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je Stadsmuseum Harderwijk bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie! Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

Log in of maak gratis een account aan om Stadsmuseum Harderwijk te beoordelen.