Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken.

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

  Deze pagina wordt beheerd door het museum

Museumtype(s)

Kunst & Design

Onderwerpen

Renaissancekunst & Vroegmoderne kunst

Bezoekersinformatie

Openingstijden

Maandag 13:00 – 18:00
Dinsdag 10:00 – 18:00
Woensdag 10:00 – 18:00
Donderdag 10:00 – 18:00
Vrijdag 10:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 18:00
Zondag 10:00 – 18:00

Opmerkingen

Mauritshuis

15 september Prinsjesdag 10.00 - 18.00 uur
5 december Sinterklaas 10.00 - 16.00 uur
24 december Kerstavond 10.00 - 16.00 uur
25 december Eerste Kerstdag gesloten
26 december Twe...

Meer openingstijden

Toegangsprijzen

0 t/m 18 jaar Gratis
19+ € 17,50
CJP-pas € 12,50
Holland Pass Gratis
Museumkaart Geldig
Rembrandtkaart Geldig
Studenten € 12,50
Ooievaarspas € 7,75
Vrienden Gratis
ICOM Gratis
Groepen vanaf 15 personen € 14,00

Opmerkingen

Holland Pass/The Hague Delft Pass: gratis na inlevering van voucher.
Multimediatour: € 3,50

Meer toegangsprijzen

Faciliteiten


  • Koffie

  • Restaurant

  • Museumwinkel

  • Rolstoel­toegankelijk

  • Audiotour

  • Creditcard

  • Parkeerplaats

Locatie

Plein 29, Den Haag, Nederland

Tentoonstellingen

Er zijn geen actuele tentoonstellingen van Mauritshuis bekend.

Alle tentoonstellingen

Recensies

Er zijn 7 beoordelingen van Mauritshuis.

maandag 6 juli 2020 6 jul. 2020

Wij hebben het Mauritshuis bezocht en uiteraard met de coronaregels. We begrijpen dat er regels zijn en dat is niet erg. We vonden het alleen vervelend dat we lang moesten wachten voordat we een kamer in wilden. Bij de tussendeuren was een koord waar je niet door mocht, je kon dus niet van de ene kamer naar de andere kamer lopen. Elke kamer had een beperking van aantal bezoekers. Wanneer de kamer vol was zei een beveiliger dat ik er wel in mocht, een andere zei weer dat we met teveel waren. Dus als je een hekel aan wachten heb en gedoe, kan je beter even wachten met een bezoek.
Het museum is schitterend en echt de moeite waard om er geweest te zijn. Het is zeker een aanrader als je van kunst houdt.

  Bezocht op zondag 5 juli 2020

 Nuttige recensie  2
 
vrijdag 26 april 2019 26 apr. 2019

Het Mauritshuis is natuurlijk nooit een straf om naar toe te mogen. Al helemaal niet als alle rembrandts en aan Renbrandt toegeschreven werken uit de eigen collectie getoond worden. Basis voor de collectie werd gelegd door stadhouder Willem V. Koning Willem I schonk het merendeel van dei collectie aan de staat. Het was Abraham Bredius die als directeur van het Mauritshuis elf schilderijen verwierf als Rembrandts. Een aantal bleken later toch niet van de hand van de meester maar uit ‘ diens omgeving’ te komen zoals dat heet. Wel van de meester is uiteraard de Anatomische les, enkele zelfportretten alsmede portretten die na honderden jaren nog steeds ontroeren. Prachtig zijn ook de badende Susanna en het Loflied van Simeon. Verrassend vond ik het portret van Homerus, een van de weinige die ik nog niet gezien had, een schitterende late Rembrandt.
Maar ook de rest van de collectie is toch altijd weer genieten. Natuurlijk, het meisje met de parel en het puttertje, maar ik ga ook altijd even naar de portretten van Holbein kijken, dat van Jane Seymour en dat van een onbekende dame, zó geweldig. De madonna met kind van Jan Gossaert, ook al zo’n pareltje. En Netschers ontroerende bellenblazende jongen. Dan heb ik het niet over Mieris, Dou, Steen, kortom altijd weer genieten en even in de buurt van de Gouden Eeuw komen als je in het Mauritshuis bent.

Lees de volledige recensie

  Bezocht op vrijdag 26 april 2019

 Nuttige recensie  0
 
woensdag 16 maart 2016 16 mrt. 2016

Oh ik hou van het Maurithuis, wat een heerlijk museum! Het is echt de perfecte grootte (niet zo vermoeiend als het Rijks, bijvoorbeeld ;)) en wat een pareltjes aan de muren. Vergeet vooral niet te stoppen bij Het Puttertje van Fabritius, en zorg dat je 's winters gaat (lekker rustig!).

Minpuntje: er zijn geen tekstbordjes te vinden op de muren, met uitzondering van een paar highlights. Alle informatie is te vinden in de audiotour die het Mauritshuis aanbiedt, en in de app. Het is dus handig om die van tevoren al te downloaden.

 Nuttige recensie  1
 
zondag 14 februari 2016 14 feb. 2016

Bij deze beoordeling is geen recensie geschreven.

 
donderdag 10 december 2015 10 dec. 2015

Prachtig gebouw met dito collectie. Zeker een aanrader als klassieke schilderkunst uit de Gouden Eeuw je boeit. Enige kleine nadeel aan het museum is dat het af en toe erg druk kan zijn.

 Nuttige recensie  0
 
maandag 26 oktober 2015 26 okt. 2015

Het Mauritshuis heeft een mooie, interessante collectie die in een prachtig pand wordt getoond. Er zijn enkele iconische werken aanwezig, met voor mij als absolute hoogtepunt ‘Het meisje met de parel’. Na de recente verbouwing een nog fijner museum.

 Nuttige recensie  0
 

Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je dit museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie. Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×