De beste musea in Auckland in oktober 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Auckland, Nieuw-Zeeland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Auckland, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Auckland.

Voor sommige musea in Auckland dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Auckland? Dit zijn de beste:

 1. SEA LIFE Kelly Tarlton's1

  SEA LIFE Kelly Tarlton's

  Auckland
  Kelly Tarlton's Sea Life Aquarium (voorheen Kelly Tarlton's Underwater World) is een openbaar aquarium in Auckland , Nieuw-Zeeland, dat in 1985 werd geopend. Het ligt aan 23 Tamaki Drive en was het geesteskind van de Nieuw-Zeelandse zee-archeoloog en duiker Kelly Tarlton (1937-1985). Het aquarium w
 2. Auckland Art Gallery Toi O Tāmaki2

  Auckland Art Gallery Toi O Tāmaki

  Auckland
  Auckland Art Gallery Toi o Tāmaki is de belangrijkste openbare galerie in Auckland, Nieuw-Zeeland. Zij heeft de meest uitgebreide collectie nationale en internationale kunst in Nieuw-Zeeland en organiseert regelmatig reizende internationale tentoonstellingen. De galerie ligt onder de heuvel Albert P
 3. Auckland Zoo3

  Auckland Zoo

  Auckland
  Auckland Zoo is een dierentuin van 16,35 hectare in Auckland, Nieuw-Zeeland, gelegen naast het Western Springs park, niet ver van de centrale zakenwijk van Auckland. Hij wordt beheerd door de Auckland Council met de Zoological Society of Auckland als ondersteunende organisatie. De dierentuin van Auc
 4. Auckland War Memorial Museum4

  Auckland War Memorial Museum

  Auckland
  Het Auckland War Memorial Museum, ook bekend als Auckland Museum, is het grootste culturele en natuurhistorische museum in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het is een belangrijk cultureel monument en wordt door de New Zealand Historic Places Trust geclassificeerd als een cultureel erfgoed van de hoogste categorie. Het museum werd opgericht in 1852, waardoor het het oudste museum van het land is. Het is gelegen in de Auckland Domain, op een met gras bedekte heuvel, een slapende vulkaan, en werd ingehuldigd op 28 november 1929.
 5. Aotea Centre5

  Aotea Centre

  Auckland
  Het Aotea Centre is een centrum voor podiumkunsten en evenementen in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het centrum ligt aan de westelijke rand van Aotea Square, bij Queen Street, en biedt ruimte voor cultuur, amusement en bijeenkomsten in het hart van de stad. Het wordt beheerd door Auckland Unlimited (die o
 6. Michael Joseph Savage Memorial6

  Michael Joseph Savage Memorial

  Auckland
  Takaparawhau / Bastion Point is een stuk land aan de kust in Ōrākei , Auckland , Nieuw-Zeeland, met uitzicht op de Waitematā Harbour . Het gebied is belangrijk in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland als de plaats waar eind jaren zeventig protesten plaatsvonden van Māori tegen gedwongen landvervreemdin
 7. Warkworth and District Museum7

  Warkworth and District Museum

  Auckland
  Het Warkworth & District Museum, ook bekend als het Warkworth Museum, is een lokaal museum gelegen in het stadje Warkworth in de regio Auckland van Nieuw-Zeeland. Dit museum is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in lokale geschiedenis en cultuur.
 8. Museum of Transport and Technology8

  Museum of Transport and Technology

  Auckland
  Het Museum of Transport and Technology (MOTAT) is een technologie- en transportmuseum gelegen in de wijk Western Springs in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het werd opgericht in 1960 door een groep belangenverenigingen die in 1957 bijeen waren gekomen om historische tramvoertuigen en spoorweglocomotieven te verzamelen en te bewaren. Het museum werd geopend in 1964 en herbergt een breed scala aan landvoertuigen en vliegtuigen, waarvan vele nog steeds worden onderhouden door vrijwilligers.
 9. Ewelme Cottage9

  Ewelme Cottage

  Auckland
  Kinder House en Ewelme Cottage zijn twee historische huizen aan Ayr Street, in de buitenwijk Parnell , Auckland , Nieuw-Zeeland. Vanwege beweerde spoken werden de huizen in 2005 bezocht door een team van paranormale onderzoekers en getoond in Ghost Hunt , een Nieuw-Zeelands televisieprogramma.
 10. Kinder House10

  Kinder House

  Auckland
  Kinder House en Ewelme Cottage zijn twee historische huizen aan Ayr Street, in de buitenwijk Parnell , Auckland , Nieuw-Zeeland. Vanwege beweerde spoken werden de huizen in 2005 bezocht door een team van paranormale onderzoekers en getoond in Ghost Hunt , een Nieuw-Zeelands televisieprogramma.
 11. Highwic11

  Highwic

  Auckland
  Highwic is een belangrijk 19e-eeuws huis gelegen in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het wordt erkend door Heritage New Zealand als een Categorie I-structuur, wat wijst op zijn hoge historische en culturele waarde. Het huis werd gebouwd in 1862 en is sindsdien bewaard gebleven als een getuigenis van de architecturale en maatschappelijke normen van die tijd.
 12. 12

  Alberton

  Auckland
  Een mooi en romantisch koloniaal herenhuis uit 1863, waar vroeger bals en tuinfeesten werden gehouden. Kom de originele meubels bekijken.
 13. Crystal Mountain13

  Crystal Mountain

  Auckland
  Swanson is een buitenwijk van de regio Auckland, gelegen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het is een rustige en schilderachtige locatie die een unieke mix van stedelijk en landelijk leven biedt. De buitenwijk wordt omringd door de prachtige Waitakere Ranges, wat volop mogelijkheden biedt voor buitenactiviteiten zoals wandelen en vogels kijken.
 14. Artspace Aotearoa14

  Artspace Aotearoa

  Auckland
  Artspace Aotearoa, voorheen bekend als Artspace NZ, is een kunstgalerie gelegen in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het is gunstig gelegen aan de Karangahape Road in het Newton-gebied van de stad. De galerie werd opgericht in 1987 en is sindsdien een centrum voor hedendaagse kunst uit Nieuw-Zeeland en het buitenland.
 15. Torpedo Bay Navy Museum15

  Torpedo Bay Navy Museum

  Auckland
  Het Torpedo Bay Navy Museum, gelegen in Devonport, Auckland, is het officiële museum van de Koninklijke Nieuw-Zeelandse Marine. Het biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en het erfgoed van de Nieuw-Zeelandse marine te ontdekken, waardoor het een interessante bestemming is voor geschiedenisliefhebbers en nieuwsgierige toeristen.
 16. 16

  Devonport Museum

  Auckland
  Devonport bestond oorspronkelijk uit drie vulkanische eilanden, Mount Victoria, North Head en de grotendeels door steengroeven vernietigde Mount Cambria. Deze geografische kenmerken dragen bij aan het unieke landschap van Devonport en bieden toeristen mogelijkheden voor wandelen en sightseeing. De uitzichten vanaf deze punten zijn spectaculair en bieden een panoramisch uitzicht op de omgeving.
 17. 17

  John Leech Gallery

  Auckland
  Met zijn 150 jaar oude traditie steunt de oudste galerie van het land hedendaagse kunstenaars uit zowel Nieuw-Zeeland als Australië.
 18. Mansion House18

  Mansion House

  Auckland
  Mansion House, gelegen op Kawau Island in Nieuw-Zeeland, is een belangrijke historische locatie. Het was eigendom van Sir George Grey van 1862 tot 1888, die het huis aanzienlijk uitbreidde tijdens zijn eigendom. Het huis werd oorspronkelijk gebouwd in 1845 voor de manager van een kopermijn op het eiland. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van de rijke geschiedenis van het eiland en het leven van Sir George Grey.
 19. 19

  Orexart

  Auckland
  Een kunstgalerie met een reputatie voor het ontdekken van nieuwe talenten en het tentoonstellen van hun kunstwerken, of het nu gaat om schilderijen of fotografie.
 20. Auckland Botanic Gardens20

  Auckland Botanic Gardens

  Auckland

Alle musea in Auckland