De beste musea in Wellington in juni 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Wellington, Nieuw-Zeeland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Wellington, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Wellington.

Op zoek naar de beste musea in Wellington? Dit zijn de beste:

 1. The Wētā Cave1

  The Wētā Cave

  Wellington
  Plaats waar buitengewone dingen gebeuren! Deze werkplaats creëert faciliteiten voor Hollywood-films zoals Avatar, Lord of the Rings of King Kong.
 2. City Gallery Wellington2

  City Gallery Wellington

  Wellington
  De City Gallery Wellington ( Māori : Te Whare Toi ) is een kunstgalerie in Wellington , Nieuw-Zeeland . De galerie werd voor het eerst geopend in 1980 in een ander gebouw.
 3. Space Place3

  Space Place

  Wellington
  Space Place at Carter Observatory (of kortweg Space Place ) is een observatorium in Wellington, Nieuw-Zeeland, gelegen op de top van de Wellington Botanic Garden . Op deze plaats stond oorspronkelijk het Wellington City Observatory (bijgenaamd "The Tin Shed"), opgericht in 1924. Dit werd afgebroken
 4. Cable Car Museum4

  Cable Car Museum

  Wellington
  Kom vrij binnen in het museum dat de oude kabelbanen die ooit in de stad reden tot leven brengt. Probeer je de oude elegante dagen voor te stellen.
 5. Nairn Street Cottage5

  Nairn Street Cottage

  Wellington
  Nairn Street Cottage is de oudste originele cottage van Wellington. Het werd oorspronkelijk gebouwd door de familie Wallis, die er drie generaties lang heeft gewoond. Er zijn rondleidingen door de cottage om meer te horen over deze vroege Britse kolonisten en hun nakomelingen, en de tuin is dagelijk
 6. Archives New Zealand6

  Archives New Zealand

  Wellington
  Archives New Zealand ( Māori : Te Rua Mahara o te Kāwanatanga ) is het nationale archief van Nieuw-Zeeland en de officiële bewaarder van de openbare archieven. Als archiefdienst van de regering beheert het de Public Records Act 2005 en bevordert het goed informatiebeheer bij de overheid.
 7. Katherine Mansfield House & Garden7

  Katherine Mansfield House & Garden

  Wellington
  Katherine Mansfield House and Garden (voorheen bekend als Katherine Mansfield Birthplace) was het ouderlijk huis van Katherine Mansfield , een prominente Nieuw-Zeelandse schrijfster. Het gebouw, gelegen in Thorndon , Wellington , is geclassificeerd als een "Categorie I" historische plaats door Herit
 8. New Zealand Portrait Gallery8

  New Zealand Portrait Gallery

  Wellington
 9. New Zealand Cricket Museum9

  New Zealand Cricket Museum

  Wellington
  Lees over de geschiedenis van cricket in Nieuw Zeeland. Leer de beste sterren kennen. Gluren in het Basin Reserve stadion waar alles gebeurt.
 10. Reserve Bank of New Zealand10

  Reserve Bank of New Zealand

  Wellington
  Unieke gelegenheid om te onderzoeken hoe de wereld van het geld werkelijk functioneert en wat de geschiedenis is van de Nieuw-Zeelandse economie. Alle antwoorden staan hier.

Alle musea in Wellington