De beste musea in Dunedin in oktober 2023

Dit zijn de top 5 beste musea in Dunedin, Nieuw-Zeeland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Dunedin, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Dunedin.

Op zoek naar de beste musea in Dunedin? Dit zijn de beste:

 1. Olveston Historic Home1

  Olveston Historic Home

  Dunedin
  Olveston Historisch Huis is een belangrijk herkenningspunt in Dunedin, Nieuw-Zeeland. Het werd gebouwd tussen 1904 en 1906 voor David Theomin, een welvarende handelaar. Dit historische pand biedt een kijkje in het leven en de tijden van de oorspronkelijke eigenaar, en biedt een uniek perspectief op de vroege 20e eeuw.
 2. Toitū Otago Settlers Museum2

  Toitū Otago Settlers Museum

  Dunedin
  Het Toitū Otago Settlers Museum, oorspronkelijk bekend als het Otago Early Settlers' Museum, is een regionaal museum gelegen in Dunedin, Otago op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het museum richt zich op de geschiedenis van de nederzetting en het vervoer in de regio, en biedt een uitgebreid overzicht van het verleden van dit unieke gebied.
 3. New Zealand Sports Hall of Fame3

  New Zealand Sports Hall of Fame

  Dunedin
  De New Zealand Sports Hall of Fame is een organisatie die de grootste sportieve triomfen van Nieuw-Zeeland herdenkt. Het is een plek waar bezoekers kunnen leren over de rijke sportgeschiedenis van het land en de atleten die er een significante bijdrage aan hebben geleverd.
 4. Dunedin Public Art Gallery & Museum4

  Dunedin Public Art Gallery & Museum

  Dunedin
  De Dunedin Public Art Gallery is een belangrijke culturele instelling in Dunedin, Nieuw-Zeeland. Het herbergt de belangrijkste openbare kunstcollectie van de stad, waardoor het een belangrijke bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen. De collectie van de galerie is divers en bevat zowel historische als hedendaagse werken van Nieuw-Zeelandse en internationale kunstenaars.
 5. Otago Museum5

  Otago Museum

  Dunedin

Alle musea in Dunedin