De beste musea in Bergen in september 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Bergen, België, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Bergen, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Bergen.

Op zoek naar de beste musea in Bergen? Dit zijn de beste:

 1. Sint-Waltrudiskerk en Schatkamer1

  Sint-Waltrudiskerk en Schatkamer

  Bergen
 2. Museum François Duesberg - Sierkunsten 1775-18252

  Museum François Duesberg - Sierkunsten 1775-1825

  Bergen
  Het Museum François Duesberg is gevestigd in de voormalige gebouwen van de Nationale Bank van België. Het museum is gewijd aan sierkunst uit de periode 1775 tot 1825. De collectie bestaat onder meer uit klokken en pendules, vergulde Franse ‘bronzes’, porselein uit Parijs en Brussel, aardewerk en sie
 3. Mons Memorial Museum3

  Mons Memorial Museum

  Bergen
  Het Mons Memorial Museum behandelt drie periodes: de periode 1830-1914; de Grote Oorlog: 1914-1918 en de Tweede Wereldoorlog: 1940-1945. Het toont collectiestukken gerelateerd aan deze drie periodes.
 4. Mundaneum - Archiefcentrum van de Federatie Wallonïe-Brussel4

  Mundaneum - Archiefcentrum van de Federatie Wallonïe-Brussel

  Bergen
  Het Mundaneum is een museum en archief dat ook wel het internet van papier genoemd wordt. Het beschikt over een verzameling van zo'n zes kilometer papier. Het bevat grote collecties zoals het Internationaal Museum van de Pers, het Internationaal Instituut van de Fotografie en persoonlijke notities v
 5. Belfort van Bergen en museum5

  Belfort van Bergen en museum

  Bergen
 6. Anciens Abattoirs6

  Anciens Abattoirs

  Bergen
 7. Regionaal Museum voor Natuurwetenschappen van Mons7

  Regionaal Museum voor Natuurwetenschappen van Mons

  Bergen
  Het Regionaal Museum voor Natuurwetenschappen van Mons omvat onder meer een regionale collectie zoölogie. Een opmerkelijk stuk in het museum is het skelet van Julius Koch, alias de reus Constantin die 2.56 meter groot was.
 8. Geologische tuin van Obourg8

  Geologische tuin van Obourg

  Obourg
  In de Geologische tuin van Obourg worden geologie, paleontologie, mineralogie en andere wetenschappelijke thema's op een begrijpelijke manier voorgesteld en hun geheimen prijsgegeven.
 9. De kapel van Sint-Calistus - Museum van het gravenkasteel9

  De kapel van Sint-Calistus - Museum van het gravenkasteel

  Bergen
  In Musée et le Chateau Comtal wordt op verschillende panelen en aan de hand van archeologische vondsten de historie van de site uitgebeeld.
 10. Huis Léon Losseau10

  Huis Léon Losseau

  Bergen
 11. Stadhuis van Mons11

  Stadhuis van Mons

  Bergen
 12. 12

  Musée du Doudou

  Bergen
 13. Maison Van Gogh13

  Maison Van Gogh

  Cuesmes
  Maison Van Gogh is een huis waar de Nederlands kunstschilder Vincent van Gogh tussen augustus 1879 en oktober 1880 verbleef. Het huis is één van de plekken die Van Gogh aandeed tijdens zijn reis door Europa. Bovendien is het het huis waar hij schilder werd.
 14. SILEX'S14

  SILEX'S

  Spiennes
 15. 15

  Artotheek

  Bergen
 16. 16

  BAM - Museum voor Schone Kunsten in Bergen

  Bergen
  BAM - Musée des Beaux-Arts Mons is gevestigd in een modern gebouw in de historische binnenstad van Bergen. Het museum beschikt over een grote selectie Cobra-werken, Popart, installaties en andere moderne beeldende kunst. Daarnaast heeft het ook een oude collectie met Belgische en voornamelijk Waalse
 17. 17

  Musée de la Route

  Bergen
  Musée de la Route is gevestigd in de kazematten op de 'place Nervienne', één van de twee laatste grondloze overblijfselen van de vestingswerken die door de Hollandse Genie tussen 1816 en 1826 werden opgetrokken. Het museum is gewijd aan de wegenbouw.
 18. 18

  Salle Saint-Georges

  Bergen
  Salle Saint-Georges is gebouwd in het begin van de 17e eeuw als vervanging van een kapel ingesloten in het stadhuis van de 15e eeuw. Het biedt een onderkomen aan tijdelijke culturele tentoonstellingen en evenementen die verband houden met de samenleving.
 19. 19

  Musée de Nimy - Nimy Museum

  Nimy
  Musée du vieux Nimy is gewijd aan de 3000 werknemers die dagelijks in een recent verleden werkzaam waren in de fabrieken en ateliers in Nimy.
 20. 20

  L'Amusette - Musée vivant pour les enfants

  Mesvin
  Musée vivant pour les enfants is een museum voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. In het museum ontdekken kinderen water in al zijn facetten in een rondleiding van zo'n 2 uur onder begeleiding van een animator.

Alle musea in Bergen