De beste musea in Elsene in september 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Elsene, België, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Elsene, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Elsene.

Op zoek naar de beste musea in Elsene? Dit zijn de beste:

 1. Museum van Elsene1

  Museum van Elsene

  Elsene
  Museum voor Schone Kunsten van Elsene is gevestigd in een voormalig slachthuis. Bijna alle kunststromingen van de 19e en 20e eeuw komen in het museum aan bod, maar er is ook aandacht voor oude kunst. Stromingen die onder meer vertegenwoordigd zijn in het museum zijn fauvisme, futurisme, impressionis
 2. Villa Empain - Stichting Boghossian2

  Villa Empain - Stichting Boghossian

  Elsene
 3. D'Ieteren Gallery3

  D'Ieteren Gallery

  Elsene
  De D'Ieteren Gallery toont naast door D'Ieteren gebouwde paardenrijtuigen ook voorwerpen, beeldmateriaal en archieven over de 200 jaar lange geschiedenis van de Bruselse firma.
 4. 4

  Internationaal Marionettenmuseum - Peruchet

  Elsene
  Het Internationaal Marionettenmuseum Peruchet is gevestigd in een kleine landelijke boerderij van de 18e eeuw. Het museum toont een collectie van duizenden marionetten. Enkele marionetten dateren van de 18e eeuw. Alle types marionetten worden in het museum getoond, van verschillende bewegingstechnie
 5. 5

  Verzameling hedendaagse kunst van de ULB

  Elsene
  De Verzameling hedendaagse kunst van de ULB wordt gepresenteerd in de De Allende-zaal, een van de belangrijkste tentoonstellingszalen van de ULB. De tentoongestelde kunst illustreert de missie en waarden van de universiteit.
 6. 6

  Camille Lemonnier Museum

  Elsene
  Het Camille Lemonnier Museum is gewijd aan het leven en werk van de Belgisch Franstalig schrijver en kunstcriticus Camille Lemonnier. Hij was auteur van naturalistisch werk over het harde leven van arbeiders in zijn tijd. Het museum toont een reconstructie van de werkruimte van Lemonnier. Daarnaast
 7. 7

  Maison Particulière Art Center

  Elsene
  Maison Particulière is gevestigd in een privéwoning waar bezoekers kunstwerken kunnen (her)ontdekken en beleven. De stichters brengen hier tijdelijke accrochages tot stand rond een bepaald thema.
 8. 8

  Experimentarium Fysica

  Elsene
  Experimentarium Fysica laat de bezoeker door voorstellingen van verschillende fysicaproeven in combinatie met oude instrumenten die de professoren vroeger gebruikten, kennismaken met de domeinen van de fysica.
 9. 9

  Museum van geneeskrachtige planten en farmacie

  Elsene
  Het Museum van geneeskrachtige planten en farmacie bevindt zicht in een gang van het Instituut voor Farmacie van de ULB. Het museum schetst een beeld van vroegere en de huidige geneesmiddelen aan de hand van een collectie geneeskrachtige planten. De collectie bestaat uit monsters van over de hele we
 10. 10

  Centrum voor Onderzoek en Technologische Studie van de Plastische Kunsten

  Elsene
  Het Centrum voor Onderzoek en Technologische Studie van de Plastische Kunsten geeft een overzicht van de materiële geschiedenis van het kunstwerk.

Alle musea in Elsene