De beste musea in Elsene in 2021

Dit zijn de top 10 beste musea in Elsene, België, gesorteerd op score en populariteit in 2021. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Elsene, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Elsene.

Dit zijn de beste musea in Elsene:

 1. Museum van Elsene1

  Museum van Elsene

  Elsene
  Museum voor Schone Kunsten van Elsene is gevestigd in een voormalig slachthuis. Bijna alle kunststromingen van de 19e en 20e eeuw komen in het museum aan bod, maar er is ook aandacht voor oude kunst. Stromingen die onder meer vertegenwoordigd zijn in het museum zijn fauvisme, futurisme, impressionis
 2. D'Ieteren Gallery2

  D'Ieteren Gallery

  Elsene
  De D'Ieteren Gallery toont naast door D'Ieteren gebouwde paardenrijtuigen ook voorwerpen, beeldmateriaal en archieven over de 200 jaar lange geschiedenis van de Bruselse firma.
 3. Villa Empain - Stichting Boghossian3

  Villa Empain - Stichting Boghossian

  Elsene
 4. Advertentie
 5. 4

  Museum van geneeskrachtige planten en farmacie

  Elsene
  Het Museum van geneeskrachtige planten en farmacie bevindt zicht in een gang van het Instituut voor Farmacie van de ULB. Het museum schetst een beeld van vroegere en de huidige geneesmiddelen aan de hand van een collectie geneeskrachtige planten. De collectie bestaat uit monsters van over de hele we
 6. 5

  Dierkunde- en Anthropologiemuseum

  Elsene
  Het Dierkunde- en Anthropologiemuseum beschikt over een collectie die representatief is voor alle zoölogische groepen. De permanente tentoonstelling telt zo'n 3000 exemplaren die gezamenlijk een overzicht geven van de evolutie van de diersoorten.
 7. 6

  Charles Riva Collection

  Elsene
  De Charles Riva Collectie is een initiatief voor hedendaagse kunst, gevestigd in enn luxueus herenhuis uit de 19e eeuw. Charles Riva verzamelt al sinds het einde van de jaren 1990 kunst. De Charles Riva Collectie organiseert jaarlijks twee tot vier exposities: een afwisseling van solotentoonstelling
 8. Advertentie
 9. 7

  Internationaal Marionettenmuseum - Peruchet

  Elsene
  Het Internationaal Marionettenmuseum Peruchet is gevestigd in een kleine landelijke boerderij van de 18e eeuw. Het museum toont een collectie van duizenden marionetten. Enkele marionetten dateren van de 18e eeuw. Alle types marionetten worden in het museum getoond, van verschillende bewegingstechnie
 10. 8

  Verzameling hedendaagse kunst van de ULB

  Elsene
  De Verzameling hedendaagse kunst van de ULB wordt gepresenteerd in de De Allende-zaal, een van de belangrijkste tentoonstellingszalen van de ULB. De tentoongestelde kunst illustreert de missie en waarden van de universiteit.
 11. 9

  Maison Particulière Art Center

  Elsene
  Maison Particulière is gevestigd in een privéwoning waar bezoekers kunstwerken kunnen (her)ontdekken en beleven. De stichters brengen hier tijdelijke accrochages tot stand rond een bepaald thema.
 12. 10

  Experimentarium Fysica

  Elsene
  Experimentarium Fysica laat de bezoeker door voorstellingen van verschillende fysicaproeven in combinatie met oude instrumenten die de professoren vroeger gebruikten, kennismaken met de domeinen van de fysica.

Alle musea in Elsene