De beste musea in Namen in januari 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Namen, België, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Namen, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Namen.

Dit zijn de beste musea in Namen:

 1. Museum Félicien Rops1

  Museum Félicien Rops

  Namen
  Museum Félicien Rops is gevestigd in een burgerhuis uit het begin van de 18e eeuw. Het museum is gewijd aan de Belgisch graficus, schilder en karikaturist Félicien Rops (1833 – 1898). Het geeft een overzicht van alle aspecten van de kunstenaar en zijn werk. Het museum schenkt onder meer aandacht aan
 2. Museum van Groesbeeck de Croix2

  Museum van Groesbeeck de Croix

  Namen
  Musée de Groesbeeck-De Croix is gevestigd in een statig pand uit de 18e eeuw. Het gebouw ademt de sfeer van een aristocratenwoning uit de Eeuw der Verlichting. Er zijn onder meer artistieke werken van meubelmakers, goudsmeden, uurwerkmakers en glasblazers van het oude Namur te zien.
 3. Bisschoppelijk museum en Schatkamer van de Saint-Aubain kathedraal3

  Bisschoppelijk museum en Schatkamer van de Saint-Aubain kathedraal

  Namen
  Musée Diocésain toont de kerkschatten van Saint-Aubain, bestaande uit onder meer edelsmeedkunst van de 11e tot de 18e eeuw en schilderijen en beelden die afkomstig zijn van de parochies en voormalige abdijen van het bisdom Namen. Daarnaast toont het Middeleeuws glaswerk, textiel en manuscripten.
 4. Computer Museum NAM-IP4

  Computer Museum NAM-IP

  Namen
  Het NAM-IP computermuseum toont de eeuwenlange odyssee vanaf het ontstaan van de getallen tot aan onze digitale tablet. De permanente tentoonstelling "Naar de bronnen van de digitale wereld: Machines die tellen" toont de weg die de informatica aflegde en nog altijd verderzet. 20.000 jaar geschiedeni
 5. Musée Archéologique de Namur5

  Musée Archéologique de Namur

  Namen
  Musée Archéologique de Namur is ondergebracht in de Halle Al’Chair, de voormalige hal van de slagers. Het museum toont voornamelijk prehistorische en Gallo-Romeinse objecten.
 6. Musée de la fraise et du terroir Wepionnais6

  Musée de la fraise et du terroir Wepionnais

  Wépion
  In het Aardbeimuseum maakt de bezoeker kennis met de eeuwenoude geschiedenis van de aardbei die met het leven in Wépion gepaard gaat.
 7. Fort van Emines7

  Fort van Emines

  Champion
 8. 8

  TreM.a

  Namen
  Het Provinciaal Museum voor Oude Kunsten van Namen - Schat van Oignies is gevestigd in een herenhuis uit de 18e eeuw, het Hôtel de Gaiffier d’Hestroy. Het museum beschikt over een collectie kunstvoorwerpen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Het bezit onder meer de schat van de voormalige priorij
 9. 9

  Afrikaans museum van Namen

  Namen
  Musée Africain de Namur is gevestigd in het wachtlokaal van de oude Leopoldkazerne uit het einde van de 19e eeuw. Het museum toont documenten en objecten die herinneren aan de Belgische aanwezigheid in Congo. De collectie bestaat onder meer uit Afrikaanse kunst, aardewerk, siersmeedwerk, weefsels, m
 10. 10

  Commando Museum

  Flawinne
  Het Commando Museum schetst een beeld van de geschiedenis van de Belgische Commando's vanaf hun oprichting in Groot-Brittannië in 1942 tot op heden.

Alle musea in Namen