Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Bergen

Bergen (België) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 14 historische musea in Bergen op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Bergen? Dit zijn ze:

 1. Sint-Waltrudiskerk en Schatkamer1

  Sint-Waltrudiskerk en Schatkamer

  Bergen
 2. Museum François Duesberg - Sierkunsten 1775-18252

  Museum François Duesberg - Sierkunsten 1775-1825

  Bergen
  Het Museum François Duesberg is gevestigd in de voormalige gebouwen van de Nationale Bank van België. Het museum is gewijd aan sierkunst uit de periode 1775 tot 1825. De collectie bestaat onder meer uit klokken en pendules, vergulde Franse ‘bronzes’, porselein uit Parijs en Brussel, aardewerk en sie
 3. Mons Memorial Museum3

  Mons Memorial Museum

  Bergen
  Het Mons Memorial Museum behandelt drie periodes: de periode 1830-1914; de Grote Oorlog: 1914-1918 en de Tweede Wereldoorlog: 1940-1945. Het toont collectiestukken gerelateerd aan deze drie periodes.
 4. Mundaneum - Archiefcentrum van de Federatie Wallonïe-Brussel4

  Mundaneum - Archiefcentrum van de Federatie Wallonïe-Brussel

  Bergen
  Het Mundaneum is een museum en archief dat ook wel het internet van papier genoemd wordt. Het beschikt over een verzameling van zo'n zes kilometer papier. Het bevat grote collecties zoals het Internationaal Museum van de Pers, het Internationaal Instituut van de Fotografie en persoonlijke notities v
 5. Belfort van Bergen en museum5

  Belfort van Bergen en museum

  Bergen
 6. De kapel van Sint-Calistus - Museum van het gravenkasteel6

  De kapel van Sint-Calistus - Museum van het gravenkasteel

  Bergen
  In Musée et le Chateau Comtal wordt op verschillende panelen en aan de hand van archeologische vondsten de historie van de site uitgebeeld.
 7. Huis Léon Losseau7

  Huis Léon Losseau

  Bergen
 8. Stadhuis van Mons8

  Stadhuis van Mons

  Bergen
 9. 9

  Musée du Doudou

  Bergen
 10. Maison Van Gogh10

  Maison Van Gogh

  Cuesmes
  Maison Van Gogh is een huis waar de Nederlands kunstschilder Vincent van Gogh tussen augustus 1879 en oktober 1880 verbleef. Het huis is één van de plekken die Van Gogh aandeed tijdens zijn reis door Europa. Bovendien is het het huis waar hij schilder werd.
 11. 11

  Artotheek

  Bergen
 12. 12

  Musée de Nimy - Nimy Museum

  Nimy
  Musée du vieux Nimy is gewijd aan de 3000 werknemers die dagelijks in een recent verleden werkzaam waren in de fabrieken en ateliers in Nimy.
 13. 13

  Musée des Processions

  Hyon
 14. 14

  mon village Museum

  Maisières

Alle musea in Bergen