De beste musea in Breda in 2022

Dit zijn de top 5 beste musea in Breda, Nederland, gesorteerd op score en populariteit in 2022. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Breda, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Breda.

Dit zijn de beste musea in Breda:

 1. Breda's Begijnhofmuseum1

  Breda's Begijnhofmuseum

  Breda
  Begijnhof Breda’s Museum schetst een beeld van de leefwereld van de Bredase Begijnen. Op de begane grond is een woonkamer en keuken zoals een Begijn ze in het verleden ook had. Daarnaast draait er een audiovisueel programma 'Bruiden van Christus'.
 2. Advertentie
 3. Stedelijk Museum Breda2

  Stedelijk Museum Breda

  Breda
  Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast een overzicht uit de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaar
 4. Bierreclame Museum3

  Bierreclame Museum

  Breda
  Het Bierreclame Museum is gewijd aan het verleden van de reclame-uitingen op biergebied. De getoonde reclames zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland en België, maar ook uit Engeland, Ierland, Duitsland en Noord- Frankrijk.
 5. Princenhaags Museum4

  Princenhaags Museum

  Breda
  Het Princenhaags Museum is gevestigd in de oude aula van de protestantse begraafplaats Haagveld. Het museum is gewijd aan de wijk Princehage. De heerlijkheid Hage werd voor het eerst vermeld in 1198. De vaste collectie van het museum bestaat uit documenten, foto's en voorwerpen die betrekking hebben
 6. Museum Oorlog en Vrede5

  Museum Oorlog en Vrede

  Breda

Alle musea in Breda