Ontdek alle musea in Engeland en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Engeland, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Engeland bekijk je onze lijst van beste musea in Engeland.

Engeland is een land dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. Het is gescheiden van continentaal Europa door de Noordzee in het oosten en het Engelse Kanaal in het zuiden.

Het meest belangrijke museum in Engeland is het British Museum in Londen. Het herbergt meer dan zeven miljoen objecten. De collectie is een van de grootste en meest uitgebreide ter wereld, waar het verhaal van de menselijke cultuur in elk continent van begin tot heden wordt geïllustreerd.

De oudste kunstgalerie is the National Gallery, dat een collectie heeft van meer dan 2300 schilderijen uit het midden van de 13e eeuw tot 1900. In de Tate Galleries zijn nationale collecties van Britse en internationale moderne kunst te zien.

Engelse kunst werd gedomineerd door niet-Engelse kunstenaars tijdens de Renaissance, maar in de 18e eeuw veranderde dit. De kunst uit deze periode bestaat voornamelijk uit landschapskunst, zoals het werk van Turner en Constable, maar portretisten zoals Gainsborough en Reynolds zijn ook belangrijk.

Lees meer…

Musea in Engeland

Dit overzicht bevat alle musea in Engeland.
Benieuwd naar welke musea er in Engeland zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Engeland

Steden in Engeland

Vind de mooiste musea in steden in Engeland.

Meer populaire steden in Engeland