Ontdek alle musea in Liverpool en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Liverpool, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Liverpool bekijk je onze lijst van beste musea in Liverpool.

Liverpool is een stad in Engeland en is gelegen aan de rivier de Mersey. Terwijl Liverpool zijn haven uitbreidde, groeide de stad met nu meer dan 450.000 inwoners. In de 18e eeuw groeide Liverpool hard door de handel met de Caraïben, Ierland en het vasteland van Europa. Maar ook de trans-Atlantische slavenhandel bevorderde de groei en tegen de negentiende eeuw passeerde meer dan 40% van de wereldhandel de haven van Liverpool. Het deel van Liverpool om het oude havengebied, de Maritieme handelsstad Liverpool, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tegenwoordig is de havenfunctie van Liverpool echter grotendeels vervallen en is de toeristensector gegroeid.

Lees meer…

Musea in Liverpool

Dit overzicht bevat alle musea in Liverpool.
Benieuwd naar welke musea er in Liverpool zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Liverpool

Tentoonstellingen in Liverpool

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Liverpool. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Liverpool? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Liverpool.

Alle tentoonstellingen in Liverpool

Liverpool kortingen en kortingskaarten & -passen

Er zijn op dit moment geen kortingskaarten in Liverpool bekend.