De beste musea in Liverpool in december 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Liverpool, Engeland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Liverpool, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Liverpool.

Voor sommige musea in Liverpool dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Liverpool? Dit zijn de beste:

 1. Museum of Liverpool1

  Museum of Liverpool

  Liverpool
  Museum of Liverpool is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Film en Media, Sport, Industrie, Persoonlijkheden, Podiumkunsten, Wapens en Oorlog, Muziek, Landvervoer, Geneeskunde, Sociale Geschiedenis en Speelgoed en Hobby's.
 2. The Liverpool FC Story2

  The Liverpool FC Story

  Liverpool
  In The Liverpool FC Story kunnen bezoekers de 120-jarige geschiedenis van de Liverpool Football Club ontdekken en verschillende artefacten en documenten bekijken die daarmee verband houden. Het museum bezit de Steven Gerrard Collection, een persoonlijke collectie voetbalmemorabilia en heeft alle 5 d
 3. Merseyside Maritime Museum3

  Merseyside Maritime Museum

  Liverpool
  Merseyside Maritime Museum is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Landvervoer, Maritiem, Persoonlijkheden, Archieven, Schone Kunsten, Wapens en Oorlog, Kostuum en Textiel en Wereldculturen.
 4. World Museum4

  World Museum

  Liverpool
  World Museum is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, decoratieve en toegepaste kunst, wetenschap en technologie, munten en medailles, persoonlijkheden, oudheidkunde, kostuum en textiel en archieven.
 5. Walker Art Gallery5

  Walker Art Gallery

  Liverpool
  Walker Art Gallery is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, muziek, decoratieve en toegepaste kunst en kostuum en textiel.
 6. Tate Liverpool + RIBA North6

  Tate Liverpool + RIBA North

  Liverpool
  Tate Liverpool is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van design, fotografie, film en media, schone kunsten, wereldculturen, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, archieven, podiumkunsten en muziek.
 7. Mendips7

  Mendips

  Liverpool
  Mendips is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van muziek, podiumkunsten, persoonlijkheden, sociale geschiedenis, architectuur en fotografie.
 8. Speke Hall, Garden and Estate8

  Speke Hall, Garden and Estate

  Liverpool
  Speke Hall, Garden and Estate is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur.
 9. 9

  British Music Experience

  Liverpool
 10. 20 Forthlin Road10

  20 Forthlin Road

  Liverpool
  20 Forthlin Road is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, podiumkunsten, sociale geschiedenis en film en media.
 11. International Slavery Museum11

  International Slavery Museum

  Liverpool
  International Slavery Museum is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Maritiem, Sociale Geschiedenis, Industrie en Wereldculturen.
 12. 12

  St George's Hall

  Liverpool
  St George's Hall is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en architectuur.
 13. Queensway Tunnel Tours13

  Queensway Tunnel Tours

  Liverpool
  De Liverpool Queensway Mersey Tunnel Tour is een rondleiding achter de schermen. Bekijk de originele controlekamer, ga onder de stad door en loop onder het wegdek van de tunnel. Bezoek een vluchthaven, zie de gigantische ventilatoren werken en aanschouw een technisch meesterwerk uit de eerste hand.
 14. Western Approaches14

  Western Approaches

  Liverpool
  Western Approaches is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wetenschap en technologie en wapens en oorlog.
 15. Sudley House15

  Sudley House

  Liverpool
  Sudley House is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten en decoratieve en toegepaste kunst.
 16. Croxteth Hall and Country Park16

  Croxteth Hall and Country Park

  Liverpool
  Croxteth Hall and Country Park is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, landbouw, sociale geschiedenis, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten en kostuum en textiel.
 17. Victoria Gallery and Museum17

  Victoria Gallery and Museum

  Liverpool
  Victoria Gallery and Museum is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Kostuum en Textiel, Wetenschap en Technologie, Geneeskunde en Decoratieve en Toegepaste Kunst.
 18. The Hardmans' House18

  The Hardmans' House

  Liverpool
  Het Hardmans' House is een Georgiaans rijtjeshuis dat van 1947 tot 1988 zowel de studio als het huis van fotograaf E. Chambré Hardman was. Het museum toont een deel van hun fotocollectie, voornamelijk bestaande uit portretten van de inwoners van Liverpool, hun stad en de landschappen van het plattel
 19. Sefton Park Palm House19

  Sefton Park Palm House

  Liverpool
  Sefton Park Palm House is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, natuurwetenschappen en design.
 20. The Garstang Museum of Archaeology20

  The Garstang Museum of Archaeology

  Liverpool
  The Garstang Museum of Archaeology is een museum in Liverpool. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Archieven, Oudheidkunde, Wereldculturen en Munten en Medailles.

Alle musea in Liverpool