De beste musea in York in juni 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in York, Engeland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in York, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in York.

Op zoek naar de beste musea in York? Dit zijn de beste:

 1. National Railway Museum1

  National Railway Museum

  York
  National Railway Museum is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, wapens en oorlog, munten en medailles, persoonlijkheden, landvervoer, sociale geschiedenis, wetenschap en technologie, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten, ind
 2. York Castle Museum2

  York Castle Museum

  York
  York Castle Museum is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Wapens en Oorlog, Muziek, Persoonlijkheden, Munten en Medailles, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel, Speelgoed en Hobby's, Geneeskunde, Archieven, Sociale Geschiedenis, Wetenschap
 3. Castle Howard3

  Castle Howard

  York
  Castle Howard is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst, Schone Kunsten, Sociale Geschiedenis en Architectuur.
 4. Treasurer's House, York4

  Treasurer's House, York

  York
  Treasurer's House, York is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en persoonlijkheden.
 5. JORVIK Viking Centre5

  JORVIK Viking Centre

  York
  JORVIK Viking Centre is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van oudheidkunde.
 6. Clifford's Tower6

  Clifford's Tower

  York
  Clifford's Tower speelde een cruciale rol in de controle over Noord-Engeland. De toren heeft een turbulent verleden en overleefde 1000 jaar van overstromingen, branden en belegeringen. Zijn oorsprong was gewelddadig: Willem de Veroveraar bouwde het kasteel voor zijn noordelijke terreurcampagne in 10
 7. Fairfax House7

  Fairfax House

  York
  Fairfax House is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten en decoratieve en toegepaste kunst.
 8. York Cold War Bunker8

  York Cold War Bunker

  York
  De Yorkse Koude Oorlogsbunker onthult de geheime geschiedenis van de Britse Koude Oorlog. Betreed de explosieveilige deuren en onderzoek de ongewone kant van Yorks erfgoed. De bunker, die van de jaren 1960-1990 in gebruik was, was ontworpen als zenuwcentrum om de fall-out in geval van een nucleaire
 9. Nunnington Hall9

  Nunnington Hall

  York
  Nunnington Hall is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, decoratieve en toegepaste kunst, kostuum en textiel en architectuur.
 10. Merchant Adventurers' Hall10

  Merchant Adventurers' Hall

  York
  Merchant Adventurers' Hall is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Handel en Commercie, Archieven, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Maritiem, Oudheidkunde, Sociale Geschiedenis en Architectuur.
 11. Yorkshire Museum and Gardens11

  Yorkshire Museum and Gardens

  York
  Yorkshire Museum and Gardens is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Oudheidkunde, Godsdienst, Natuurwetenschappen en Munten en Medailles.
 12. Goddards12

  Goddards

  York
  Ontdek het gekoesterde familiehuis van Noel Goddard Terry, eigenaar van het beroemde chocoladebedrijf Terry's of York. Het huis werd ontworpen door architect Walter Brierley in de Arts and Crafts stijl en wordt gecompleteerd door vier hectare aan tuinen, ontworpen door George Dillistone. In het huis
 13. DIG13

  DIG

  York
  DIG is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en oudheidkunde.
 14. Barley Hall14

  Barley Hall

  York
  Barley Hall is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Decoratieve en Toegepaste Kunst en Kostuum en Textiel.
 15. York Art Gallery15

  York Art Gallery

  York
  York Art Gallery is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van design, decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 16. The Bar Convent Living Heritage Centre16

  The Bar Convent Living Heritage Centre

  York
  Het klooster Bar Convent is het oudste nog bestaande klooster van Engeland en werd in 1686 gesticht als meisjesschool. In het Bar Convent Living Heritage Centre kunnen bezoekers meer te weten komen over de driehonderd jaar geschiedenis van het klooster en de opmerkelijke mensen die er vorm aan hebbe
 17. Henry VII Experience at Micklegate Bar17

  Henry VII Experience at Micklegate Bar

  York
  Henry VII Experience at Micklegate Bar is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van sociale geschiedenis en oudheidkunde.
 18. Yorkshire Museum of Farming18

  Yorkshire Museum of Farming

  York
  Yorkshire Museum of Farming is een museum in York. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, natuurwetenschappen, wetenschap en technologie, landvervoer en sociale geschiedenis.
 19. Richard III Experience at Monk Bar19

  Richard III Experience at Monk Bar

  York
  De Richard III Experience is ondergebracht in de Monk Bar, het hoogste van de vier poortgebouwen van de historische stad York. De museumervaring is gewijd aan de laatste Plantagenet koning van Engeland die twee jaar regeerde van 1483 tot 1485: Richard III. Bezoekers kunnen zijn vroege leven en de ge
 20. York Mansion House20

  York Mansion House

  York
  Het York Mansion House, gelegen in het hart van de stad aan het prachtige St Helen's Square, is een architectonisch meesterwerk dat onderdak biedt aan een uitgebreide collectie burgerlijke regalia en kunstvoorwerpen. De indrukwekkende collectie zilver, schilderijen en meubilair is ongeëvenaard in we

Alle musea in York