De beste musea in Leeds in september 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Leeds, Engeland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Leeds, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Leeds.

Voor sommige musea in Leeds dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Leeds? Dit zijn de beste:

 1. Royal Armouries1

  Royal Armouries

  Leeds
  Royal Armouries is een museum in Leeds. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wapens en oorlog en archieven.
 2. Kirkstall Abbey2

  Kirkstall Abbey

  Leeds
  Kirkstall Abbey is een museum in Leeds. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Architectuur, Godsdienst en Oudheidkunde.
 3. Temple Newsam House3

  Temple Newsam House

  Leeds
  Temple Newsam House is een museum in Leeds. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Architectuur, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Kostuum en Textiel.
 4. Thackray Medical Museum4

  Thackray Medical Museum

  Leeds
  Thackray Medical Museum is een museum in Leeds. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van geneeskunde, sociale geschiedenis en wetenschap en technologie.
 5. Abbey House Museum5

  Abbey House Museum

  Leeds
  Abbey House Museum is een museum in Leeds. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Speelgoed en Hobby's, Oudheidkunde, Sociale Geschiedenis, Kostuum en Textiel en Archieven.
 6. Leeds City Museum6

  Leeds City Museum

  Leeds
  Leeds City Museum is een museum in Leeds. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Wereldculturen, Munten en Medailles en Oudheidkunde.
 7. Leeds Town Hall7

  Leeds Town Hall

  Leeds
  Leeds Town Hall is een museum in Leeds. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Architectuur.
 8. Leeds Industrial Museum at Armley Mills8

  Leeds Industrial Museum at Armley Mills

  Leeds
  Leeds Industrial Museum at Armley Mills is een museum in Leeds. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Sociale Geschiedenis, Fotografie, Industrie, Wetenschap en Technologie en Film en Media.
 9. Middleton Railway9

  Middleton Railway

  Hunslet
  Middleton Railway is een museum in Hunslet. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie en landvervoer.
 10. Thwaite Mills Watermill10

  Thwaite Mills Watermill

  Leeds
  Thwaite Mills Watermill is een museum in Leeds. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Architectuur, Sociale Geschiedenis, Archieven, Rivieren, Oudheidkunde, Industrie, Wetenschap en Technologie en Landvervoer.

Alle musea in Leeds