De beste musea in Manchester in december 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Manchester, Engeland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Manchester, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Manchester.

Voor sommige musea in Manchester dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Manchester? Dit zijn de beste:

 1. RHS Garden Bridgewater1

  RHS Garden Bridgewater

  Manchester
  RHS Garden Bridgewater is een belangrijke toevoeging aan de openbare displaytuinen van de Royal Horticultural Society. Het is gelegen in het charmante dorpje Worsley, in Salford, Greater Manchester, Engeland. Deze locatie biedt bezoekers de kans om de schoonheid van het Engelse platteland te verkennen terwijl ze genieten van de zorgvuldig ontworpen tuinruimtes.
 2. Museum of Science and Industry2

  Museum of Science and Industry

  Manchester
  Museum of Science and Industry is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van industrie, sociale geschiedenis, kostuum en textiel, fotografie, archieven, wetenschap en technologie, luchtvaart, landvervoer, handel en commercie, decoratieve en toegepaste kun
 3. The Manchester City F.C Museum and Stadium Tour3

  The Manchester City F.C Museum and Stadium Tour

  Manchester
  The Manchester City F.C Museum and Stadium Tour is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van persoonlijkheden, sport en sociale geschiedenis.
 4. National Football Museum4

  National Football Museum

  Manchester
  National Football Museum is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van wereldculturen, design, sociale geschiedenis en architectuur.
 5. Manchester Museum5

  Manchester Museum

  Manchester
  Manchester Museum is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, godsdienst, kostuum en textiel, munten en medailles, decoratieve en toegepaste kunst, geneeskunde, natuurwetenschappen, sociale geschiedenis, oudheidkunde, wereldculturen en wapens
 6. Manchester Art Gallery6

  Manchester Art Gallery

  Manchester
  Manchester Art Gallery is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten, Oudheidkunde en Decoratieve en Toegepaste Kunst.
 7. People's History Museum7

  People's History Museum

  Manchester
  People's History Museum is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van design, fotografie, kostuum en textiel, industrie, podiumkunsten, schone kunsten, archieven, munten en medailles, persoonlijkheden, handel en commercie, sociale geschiedenis, muziek en
 8. Greater Manchester Police Museum and Archives8

  Greater Manchester Police Museum and Archives

  Manchester
  Greater Manchester Police Museum and Archives is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel, sociale geschiedenis, wapens en oorlog, persoonlijkheden, fotografie, munten en medailles, landvervoer en archieven.
 9. Whitworth Art Gallery9

  Whitworth Art Gallery

  Manchester
  Whitworth Art Gallery heeft een internationaal belangrijke collectie van 55.000 kunstwerken.
 10. 10

  SEA LIFE Manchester

  Manchester
 11. Museum of Transport, Greater Manchester11

  Museum of Transport, Greater Manchester

  Cheetham Hill
  Museum of Transport, Greater Manchester is een museum in Cheetham Hill. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, sociale geschiedenis en landvervoer.
 12. Victoria Baths12

  Victoria Baths

  Manchester
  Victoria Baths is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Architectuur, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Schone Kunsten, Archieven, Sport, Sociale Geschiedenis, Film en Media, Muziek en Podiumkunsten.
 13. Manchester Jewish Museum13

  Manchester Jewish Museum

  Manchester
  Manchester Jewish Museum is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Handel en Commercie, Decoratieve en Toegepaste Kunst, Kostuum en Textiel, Sociale Geschiedenis, Archieven, Architectuur, Wereldculturen, Godsdienst, Persoonlijkheden en Schone Kunsten.
 14. Elizabeth Gaskell's House14

  Elizabeth Gaskell's House

  Manchester
  Elizabeth Gaskell's House is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van literatuur, sociale geschiedenis en persoonlijkheden.
 15. Gallery of Costume15

  Gallery of Costume

  Manchester
  Gallery of Costume is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van kostuum en textiel en sociale geschiedenis.
 16. The Pankhurst Centre16

  The Pankhurst Centre

  Manchester
  The Pankhurst Centre is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Persoonlijkheden.
 17. Heaton Hall17

  Heaton Hall

  Manchester
  Heaton Hall is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Architectuur, Decoratieve en Toegepaste Kunst en Schone Kunsten.
 18. 18

  esea contemporary

  Manchester
  Centre for Chinese Contemporary Art is een museum in Manchester. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur, design, decoratieve en toegepaste kunst, film en media, podiumkunsten, fotografie en schone kunsten.
 19. 19

  MMU Special Collections

  Manchester
  Manchester Metropolitan University Special Collections is een museum, galerie en leeszaal en is open voor het publiek om de collecties te bekijken of te onderzoeken, een evenement bij te wonen of onze tentoonstellingen te bekijken. In de galerij van de Speciale Collecties worden jaarlijks 3 tentoons
 20. 20

  Holden Gallery

  Manchester
  De Holden Gallery van de Faculty of Art and Design aan de Manchester Metropolitan University heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar en biedt een doorlopend programma van tentoonstellingen die gratis toegankelijk zijn voor het publiek. De Gallery is ook de thuisbasis van de jaarlijkse BA en MA

Alle musea in Manchester