Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Namen

Namen (België) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 5 kunstmusea die zich in Namen bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Namen? Dit zijn ze:

 1. Museum Félicien Rops1

  Museum Félicien Rops

  Namen
  Museum Félicien Rops is gevestigd in een burgerhuis uit het begin van de 18e eeuw. Het museum is gewijd aan de Belgisch graficus, schilder en karikaturist Félicien Rops (1833 – 1898). Het geeft een overzicht van alle aspecten van de kunstenaar en zijn werk. Het museum schenkt onder meer aandacht aan
 2. Museum van Groesbeeck de Croix2

  Museum van Groesbeeck de Croix

  Namen
  Musée de Groesbeeck-De Croix is gevestigd in een statig pand uit de 18e eeuw. Het gebouw ademt de sfeer van een aristocratenwoning uit de Eeuw der Verlichting. Er zijn onder meer artistieke werken van meubelmakers, goudsmeden, uurwerkmakers en glasblazers van het oude Namur te zien.
 3. Bisschoppelijk museum en Schatkamer van de Saint-Aubain kathedraal3

  Bisschoppelijk museum en Schatkamer van de Saint-Aubain kathedraal

  Namen
  Musée Diocésain toont de kerkschatten van Saint-Aubain, bestaande uit onder meer edelsmeedkunst van de 11e tot de 18e eeuw en schilderijen en beelden die afkomstig zijn van de parochies en voormalige abdijen van het bisdom Namen. Daarnaast toont het Middeleeuws glaswerk, textiel en manuscripten.
 4. 4

  TreM.a

  Namen
  Het Provinciaal Museum voor Oude Kunsten van Namen - Schat van Oignies is gevestigd in een herenhuis uit de 18e eeuw, het Hôtel de Gaiffier d’Hestroy. Het museum beschikt over een collectie kunstvoorwerpen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Het bezit onder meer de schat van de voormalige priorij
 5. 5

  Musée du Trésor du Prieuré d'Oignies

  Namen
  Musée du Trésor du Prieuré d'Oignies is een schatkamer gehuisvest in een modern klooster dat bewaakt wordt door de Zusters van Onze Lieve Vrouw. Onder meer zijn er gotische, religieuze kelken, kruizen en reliekschrijnen, waarvan een groot deel is gemaakt door broeder Hugo d'Oignies.

Alle musea in Namen