De beste musea in Nieuw-Zuid-Wales in oktober 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Nieuw-Zuid-Wales, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Nieuw-Zuid-Wales, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Nieuw-Zuid-Wales.

Op zoek naar de beste musea in Nieuw-Zuid-Wales? Dit zijn de beste:

 1. Cockatoo Island1

  Cockatoo Island

  Sydney
  Cockatoo Island is een UNESCO World Heritage Site op de kruising van de Parramatta en Lane Cove River in Sydney Harbour , New South Wales , Australië. Cockatoo Island is het grootste van verschillende eilanden die oorspronkelijk zwaar beboste zandstenen knollen waren. Oorspronkelijk reikte het eilan
 2. Taronga Zoo Sydney2

  Taronga Zoo Sydney

  Mosman
  Taronga Zoo, gelegen in de voorstad Mosman, is de grootste dierentuin van de Australische stad Sydney. Het is de thuisbasis van een breed scala aan dieren en biedt een unieke kans om van dichtbij kennis te maken met enkele van de meest fascinerende wezens ter wereld. De dierentuin is gemakkelijk bereikbaar en biedt een leuke en leerzame ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
 3. Online korting!Sea Life Sydney Aquarium3

  Sea Life Sydney Aquarium

  Sydney
  Dit grote aquarium herbergt meer dan 700 soorten zeedieren. Het is verdeeld in 14 verschillende leefgebieden. Een van de populairste zones is zeker het Dugong-eiland. Luister naar een van de lezingen om meer over dit dier te weten te komen. Sea Life is gehuisvest in hetzelfde complex als WILD LIFE
 4. Australian Reptile Park4

  Australian Reptile Park

  Somersby
  Het Australian Reptile Park is een unieke attractie gelegen in Somersby, New South Wales, Australië. Het ligt ongeveer 60 km ten noordwesten van Sydney in de regio Central Coast. Dit attractiepark en reptielencentrum biedt een unieke ervaring voor bezoekers, door hen de kans te geven om van dichtbij kennis te maken met een verscheidenheid aan reptielen.
 5. Koala Park Sanctuary5

  Koala Park Sanctuary

  Sydney
  Het Koala Park Sanctuary is een particulier wildpark gelegen in West Pennant Hills, een noordelijke buitenwijk van Sydney. Het park staat bekend om zijn verzameling koala's en andere Australische dieren en is gevestigd in een regenwoudachtig gebied. Het bestaat om Australische inheemse dieren en vogels te tonen en het publiek over hen te onderwijzen. Het park ontvangt jaarlijks ongeveer 400.000 gasten.
 6. Australian National Maritime Museum6

  Australian National Maritime Museum

  Sydney
  Het Australian National Maritime Museum (ANMM) is een maritiem museum dat in 1991 werd opgericht. Het bevindt zich in Darling Harbour, Sydney, en wordt beheerd door de Australische overheid. Dit museum is een van de zes musea die direct door de federale overheid worden beheerd en is het enige dat buiten het Australische hoofdstedelijke gebied is gelegen.
 7. Sydney Observatory7

  Sydney Observatory

  Sydney
  Het Sydney Observatorium bevindt zich op Observatory Hill in het hart van Sydney, New South Wales, Australië. Deze locatie biedt een uniek uitkijkpunt voor het observeren van de nachtelijke hemel en is gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 8. Harpers Mansion8

  Harpers Mansion

  Berrima
  Harper's Mansion is een erfgoedhuis gelegen in Berrima, New South Wales, Australië. Het is nu een huis museum dat wordt erkend voor zijn Georgische ontwerp. Het landhuis is eigendom van de National Trust of Australia (NSW), die het in 1978 verwierf. Het werd toegevoegd aan het New South Wales State Heritage Register op 1 maart 2002.
 9. Museum of Contemporary Art Australia9

  Museum of Contemporary Art Australia

  Sydney
  Het Museum of Contemporary Art Australia, voorheen bekend als het Museum of Contemporary Art Sydney, is een prominent kunstmuseum gelegen in Sydney. Het werd geopend in november 1991 en is gehuisvest in een gebouw dat oorspronkelijk werd gebouwd voor het Maritime Services Board, ook bekend als het MSB-gebouw. Het museum toont een breed scala aan hedendaagse kunst uit Australië en de rest van de wereld.
 10. Gulgong Pioneers Museum10

  Gulgong Pioneers Museum

  Gulgong
 11. Museum of Sydney11

  Museum of Sydney

  Sydney
  Het Museum van Sydney is een historische collectie en tentoonstelling, gebouwd op de ruïnes van het huis van de eerste gouverneur van New South Wales, Arthur Phillip. Deze locatie geeft het museum een unieke historische betekenis, omdat het op de plaats staat van het eerste regeringshuis van Australië, gebouwd in 1788. Het oorspronkelijke huis werd later verlaten en de fundamenten werden in 1983 ontdekt door archeologen. Het nieuwe museumgebouw is ontworpen door architecten van Denton Corker Marshall en maakt deel uit van de ontwikkeling van de Governor Phillip Tower.
 12. The Rocks Discovery Museum12

  The Rocks Discovery Museum

  Sydney
  Drie verdiepingen vol geschiedenis van de meest magische wijk in Sydney. Leer over de ontwikkeling van het gebied, van het pre-Europese tijdperk tot het heden. De tentoonstellingen zijn interactief en zeer boeiend, kinderen zullen het geweldig vinden. Verken verschillende archeologische artefacten e
 13. Eden Killer Whale Museum13

  Eden Killer Whale Museum

  Eden
  Het Eden Killer Whale Museum bevindt zich in het prachtige kustplaatsje Eden, New South Wales, Australië. Deze locatie biedt bezoekers de kans om het museum te verkennen en te genieten van de adembenemende natuurlijke schoonheid van de omgeving.
 14. Online korting!Wild Life Sydney Zoo14

  Wild Life Sydney Zoo

  Sydney
  Wild Life Sydney Zoo, voorheen bekend als Sydney Wildlife World, is een wildpark gelegen in de Darling Harbour wijk. Deze locatie bevindt zich aan de westelijke rand van het centrale zakendistrict van Sydney in Australië. De dierentuin biedt een unieke ervaring van Australische dieren in het hart van de stad.
 15. Madame Tussauds Sydney15

  Madame Tussauds Sydney

  Sydney
  Madame Tussauds Sydney is een gerenommeerd wassenbeeldenmuseum gelegen in de pittoreske Darling Harbour in Sydney, Australië. Het museum is gunstig gelegen aan de Aquarium Wharf, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen.
 16. North Coast Regional Botanic Garden16

  North Coast Regional Botanic Garden

  Coffs Harbour
  De North Coast Regional Botanic Garden, gelegen in Coffs Harbour, is een oase van 20 hectare die een mix biedt van natuurlijke kustbossen, prachtig aangelegde tuinen, ontdekkingswandelingen en picknickplaatsen. Dit maakt het een ideale locatie voor natuurliefhebbers, gezinnen en iedereen die een rustige dag wil doorbrengen in een mooie omgeving.
 17. Susannah Place17

  Susannah Place

  Sydney
  Susannah Place is een historische locatie in het hart van de wijk The Rocks in Sydney. Het was oorspronkelijk een kruidenierswinkel en arbeidershuisjes, maar is sindsdien omgevormd tot een museum. Deze erfgoedlocatie biedt een unieke blik op het verleden van de stad en toont de evolutie van de westerse bezetting gedurende 160 jaar, met name de stedelijke arbeidersklasse.
 18. Art Gallery of New South Wales18

  Art Gallery of New South Wales

  Sydney
  De Art Gallery of New South Wales, gelegen in Sydney, Australië, heeft de onderscheiding de belangrijkste openbare galerij in Sydney en de vierde grootste in het land te zijn. Dit maakt het een opmerkelijke bestemming voor kunstliefhebbers en toeristen, met een breed scala aan tentoonstellingen en collecties om te verkennen.
 19. Hyde Park Barracks19

  Hyde Park Barracks

  Sydney
  Hyde Park Barracks is een historische locatie gelegen aan het zuidelijke einde van Macquarie Street in Sydney, New South Wales, Australië. Het is gunstig gelegen nabij de noordoostelijke hoek van Hyde Park, tegenover Queens Square en naast de Sydney Mint. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad bezoeken.
 20. White Rabbit Gallery20

  White Rabbit Gallery

  Sydney
  De White Rabbit Gallery is een museum voor hedendaagse kunst gelegen in het hart van Sydney, specifiek in de binnenstadswijk Chippendale, New South Wales, Australië. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die de stad verkennen.
 21. Featherdale Sydney Wildlife Park21

  Featherdale Sydney Wildlife Park

  Sydney
  Featherdale Wildlife Park is een bekende Australische dierentuin gelegen in Doonside, een buitenwijk van Sydney in New South Wales. Het park werd geopend in 1972 en beslaat een oppervlakte van ongeveer 3,3 hectare. Het biedt bezoekers een unieke kans om de diverse Australische dierenwereld te verkennen in een ruime en natuurlijke omgeving.
 22. 22

  Turkish Bath Museum

  Mount Wilson
 23. Australian Museum23

  Australian Museum

  Sydney
  Het Australian Museum in Sydney, opgericht in 1827, is het oudste museum in Australië. Het richt zich voornamelijk op natuurgeschiedenis en antropologie, met uitgebreide collecties op het gebied van zoölogie (gewervelden en ongewervelden), mineralogie, paleontologie en antropologie. Dit museum biedt bezoekers een unieke kans om het rijke natuurlijke en culturele erfgoed van Australië te verkennen.
 24. Powerhouse Museum24

  Powerhouse Museum

  Sydney
  Het Powerhouse Museum in Sydney wordt erkend als het grootste en meest gerenommeerde museum van Australië. Het herbergt een breed scala aan tentoonstellingen die talloze ontdekkingen en uitvindingen van de menselijke geest laten zien. Dit museum is een getuigenis van menselijke creativiteit en innovatie en biedt een unieke kans om de breedte en diepte van menselijk vernuft te verkennen.
 25. 25

  Treasured Teapot Museum

  Sydney
 26. 26

  Mogo Wildlife Park

  Eurobodalla Shire Council
  Mogo Wildlife Park is een particuliere dierentuin gelegen in Mogo, een stad aan de zuidkust van New South Wales, Australië. Deze kleine dierentuin staat bekend om zijn focus op exotische soorten, in tegenstelling tot de meeste kleine Australische dierentuinen. Het is lid van de Zoo and Aquarium Association en is succesvol geweest in fokprogramma's voor bedreigde soorten.
 27. Australia Walkabout Wildlife Park27

  Australia Walkabout Wildlife Park

  Calga
  Australia Walkabout Wildlife Park is een wildreservaat gelegen in Calga, New South Wales, Australië. Dit park biedt een veilige haven voor een verscheidenheid aan inheemse Australische vogels, zoogdieren en reptielen, evenals boerderijdieren.
 28. Sydney Jewish Museum28

  Sydney Jewish Museum

  Sydney
  Het Sydney Jewish Museum is een geschiedenismuseum gelegen in de buitenwijk Darlinghurst in Sydney. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en cultuur van de Joodse gemeenschap in Australië te ontdekken.
 29. Brett Whiteley Studio29

  Brett Whiteley Studio

  Sydney
 30. Old Government House30

  Old Government House

  Sydney
  Het Oude Gouverneurshuis in Parramatta, gelegen aan de rand van Sydney, Australië, diende als landhuis voor de eerste tien gouverneurs van Nieuw-Zuid-Wales van 1800 tot 1847. Dit historische gebouw biedt een blik op de vroege koloniale periode van Australië, waardoor het een belangrijke site is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis.
 31. Newcastle Museum31

  Newcastle Museum

  Newcastle
  Het Newcastle Museum bevindt zich in de stad Newcastle, in New South Wales, Australië. Deze locatie is belangrijk omdat het bezoekers in staat stelt om de rijke geschiedenis en cultuur van de regio te verkennen, terwijl ze ook genieten van de diverse tentoonstellingen en collecties van het museum.
 32. Royal Australian Navy Heritage Centre32

  Royal Australian Navy Heritage Centre

  Sydney
  Het Royal Australian Navy Heritage Centre fungeert als het maritiem museum van de Royal Australian Navy. Het is gunstig gelegen binnen het openbare toegangsgebied aan het noordelijke einde van de marinebasis Garden Island in Sydney. Deze locatie stelt bezoekers in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot het museum en de rijke geschiedenis en het erfgoed van de Australische marine te verkennen.
 33. Joseph Banks Native Plants Reserve33

  Joseph Banks Native Plants Reserve

  Sydney
  Het Joseph Banks Native Plants Reserve is een unieke tuin in Sydney die gespecialiseerd is in inheemse Australische planten. De tuin werd opgericht in 1970 als eerbetoon aan Joseph Banks, een natuuronderzoeker en beschermheer van de wetenschappen die veel botanische exemplaren verzamelde rond Botany Bay. De tuin beslaat een oppervlakte van 2,2 hectare en beschikt over 4 kilometer aan verharde paden, waardoor het een geweldige plek is voor een ontspannen wandeling terwijl je geniet van de schoonheid van inheemse Australische flora.
 34. Elizabeth Farm34

  Elizabeth Farm

  Sydney
  Elizabeth Farm is een belangrijke historische locatie in Sydney, Australië. Het was de residentie van John Macarthur en zijn vrouw Elizabeth, die pioniers waren in de productie en verkoop van merinowol in het land. Dit maakt het een plaats van belang voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de vroege economische geschiedenis van Australië en het begin van de wolindustrie.
 35. Macquarie University Art Gallery35

  Macquarie University Art Gallery

  Sydney
  Macquarie University , bevat negen musea, galerijen en collecties op de belangrijkste North Ryde campus, elk gericht op verschillende historische, wetenschappelijke of artistieke belangen. Ze zijn allemaal open voor het publiek en bieden educatieve programma's voor studenten op lager, middelbaar en
 36. Experiment Farm Cottage36

  Experiment Farm Cottage

  Sydney
  Experiment Farm Cottage, gelegen op 9 Ruse Street, Harris Park, City of Parramatta, Sydney, Australië, is een erfgoed-lijst voormalige boerderij en residentie die nu dient als een huis museum. Deze historische site biedt bezoekers een blik in het verleden van Australië, met een van de oudste staande woningen van het land, gebouwd rond 1834. Het huisje is gelegen op de site van Experiment Farm, de eerste Europese boerderij van Australië, die werd opgericht door de eerste landtoewijzing van het land.
 37. Sydney Tramway Museum37

  Sydney Tramway Museum

  Sydney
  Het Sydney Tramway Museum, beheerd door de South Pacific Electric Railway, heeft de eer het oudste tramway museum van Australië te zijn en het grootste in het zuidelijk halfrond. Het is gunstig gelegen in Loftus, een buitenwijk in het zuiden van Sydney. Dit museum biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis van tramwegen in Australië en daarbuiten te verkennen.
 38. NSW Rail Museum38

  NSW Rail Museum

  Thirlmere
  Het NSW Rail Museum is het belangrijkste spoorwegmuseum in New South Wales , Australië. Het is een afdeling van Transport Heritage NSW en stond voorheen bekend als het New South Wales Rail Transport Museum (NSWRTM) en Trainworks . Transport Heritage NSW heeft afdelingen in Thirlmere, New South Wale
 39. Breakwater Battery Museum Port Kembla39

  Breakwater Battery Museum Port Kembla

  Wollongong
  Breakwater Battery , was een kustverdedigingsbatterij in Port Kembla , New South Wales , Australië tijdens de Tweede Wereldoorlog . Gebouwd in 1939 om Port Kembla te beschermen tegen vijandelijke schepen en onderzeeërs. Twee 6 inch Mk XI geschutsopstellingen met bijbehorende ondergrondse voorziening
 40. Symbio Wildlife Park40

  Symbio Wildlife Park

  Helensburgh
  Symbio Wildlife Park is een particulier bezit, middelgrote dierentuin gelegen in Helensburgh, New South Wales. Het is gunstig gelegen ten zuiden van Sydney en ligt in de nabijheid van de stad Wollongong. Dit maakt het een toegankelijke bestemming voor toeristen die deze gebieden bezoeken.
 41. Sydney Bus Museum41

  Sydney Bus Museum

  Sydney
  Het Sydney Bus Museum is een non-profit transportmuseum gelegen in de buitenwijk Leichhardt in Sydney, Australië. Het is gewijd aan het behoud en de tentoonstelling van de geschiedenis van bussen in de regio, en biedt een educatieve en boeiende ervaring voor bezoekers.
 42. Fleet Air Arm Museum42

  Fleet Air Arm Museum

  Nowra
  Het Australian Fleet Air Arm Museum, voorheen bekend als Australia's Museum of Flight, is een militair lucht- en ruimtevaartmuseum gelegen bij het marinevliegstation HMAS Albatross, nabij Nowra, New South Wales. Dit museum is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in militaire lucht- en ruimtevaartgeschiedenis en de evolutie van de luchtvaart in Australië.
 43. Museum of the Riverina43

  Museum of the Riverina

  Wagga Wagga City Council
  Het Museum van de Riverina, gelegen in Wagga Wagga, New South Wales, Australië, is een lokaal geschiedenismuseum. Het biedt een diepgaande kijk op de geschiedenis en cultuur van de regio, en geeft bezoekers een uitgebreid begrip van het verleden van het gebied en de impact ervan op het heden.
 44. Australian Botanic Garden44

  Australian Botanic Garden

  Sydney
  De Australian Botanic Garden Mount Annan is een botanische tuin van 416 hectare, gelegen in een heuvelachtig gebied in de zuidwestelijke voorstad van Sydney, tussen Campbelltown en Camden, New South Wales. Het is de grootste botanische tuin in Australië, gespecialiseerd in inheemse planten, met een
 45. Temora Aviation Museum45

  Temora Aviation Museum

  Temora
  Het Temora Aviation Museum, gelegen in Temora, New South Wales, is een belangrijk Australisch luchtvaartmuseum. Het werd opgericht in eind 1999 en is gebaseerd op de collectie oorlogsvogelvliegtuigen van David Lowy, die nog steeds de president en oprichter van het museum is. Het museum wordt beheerd door een bestuurscomité van vijf leden.
 46. Justice and Police Museum46

  Justice and Police Museum

  Sydney
  Het Justice and Police Museum, gelegen op 4-8 Phillip Street op de hoek van Albert Street in het centrale zakendistrict van Sydney, is een erfgoedlocatie. Het was vroeger een waterpolitiebureau en gerechtsgebouw. Deze locatie biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van wetshandhaving en justitie in New South Wales, waardoor het een fascinerende bestemming is voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, recht en politie.
 47. Taronga Western Plains Zoo47

  Taronga Western Plains Zoo

  Dubbo
  Taronga Western Plains Zoo, vaak aangeduid als Dubbo Zoo, is een grote dierentuin gelegen nabij Dubbo, in New South Wales, Australië. De dierentuin opende voor het eerst haar deuren voor het publiek op 28 februari 1977. Het werd opgericht met het doel om meer leef- en fokruimte te bieden voor grote dieren zoals olifanten en antilopen, die meer ruimte nodig hadden dan beschikbaar was op de Sydney locatie.
 48. 48

  Australian Design Centre

  Sydney
 49. 49

  Reserve Bank of Australia Museum

  Sydney
 50. Dubbo Regional Botanic Garden50

  Dubbo Regional Botanic Garden

  Dubbo
 51. Lisgar Gardens51

  Lisgar Gardens

  Hornsby
 52. Wollongong Botanical Gardens52

  Wollongong Botanical Gardens

  Wollongong
  De Wollongong Botanic Garden is een prachtige locatie gelegen in de buitenwijk Keiraville, aan de voet van Mount Keira in New South Wales, Australië. Deze tuin maakt deel uit van de lokale botanische tuinen van de Illawarra en werd opgericht in 1964. Het biedt een serene omgeving voor bezoekers om te genieten van de schoonheid van de natuur.
 53. RAAF Museum53

  RAAF Museum

  Wagga Wagga City Council
  Het RAAF Wagga Heritage Centre is een luchtvaartmuseum gelegen op de RAAF Base Wagga, aan de Sturt Highway in Forest Hill, New South Wales. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van de Royal Australian Air Force.
 54. Richmond Vale Railway Museum54

  Richmond Vale Railway Museum

  Cessnock City Council
  Het Richmond Vale Railway Museum is geopend voor het publiek op de eerste drie zondagen van elke maand en elke zondag tijdens schoolvakanties. Dit schema stelt bezoekers in staat hun bezoek dienovereenkomstig te plannen en zorgt ervoor dat het museum toegankelijk is voor een breed publiek.
 55. Blacktown Arts Centre55

  Blacktown Arts Centre

  Sydney
 56. Oakvale Wildlife Park56

  Oakvale Wildlife Park

  Salt Ash
  Oakvale Wildlife Park, gelegen in Salt Ash in de regio Port Stephens van New South Wales, Australië, is opgericht door de familie Sansom. Dit wildpark is een geweldige plek om de diverse dierenwereld van Australië te ervaren, en biedt bezoekers een unieke kans om van dichtbij kennis te maken met een verscheidenheid aan dieren.
 57. Billabong Zoo Koala & Wildlife Park57

  Billabong Zoo Koala & Wildlife Park

  Port Macquarie-Hastings Council
  Billabong Zoo, gelegen in Port Macquarie, New South Wales, Australië, is een 10 hectare groot wildpark en koalafokcentrum. Het biedt bezoekers de unieke kans om van dichtbij kennis te maken met een verscheidenheid aan Australische en exotische dieren. Het park is niet alleen een populaire toeristische bestemming, maar speelt ook een cruciale rol in de fokkerij van koala's.
 58. Shoalhaven Zoo58

  Shoalhaven Zoo

  Nowra
  Shoalhaven Zoo, voorheen bekend als Nowra Animal Park, is een populaire dierenpark gelegen aan de zuidkust van New South Wales, Australië. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om de diverse dierenwereld van Australië te ervaren in een prachtige kustomgeving.
 59. 59

  Aquabumps Gallery

  Sydney
  Deze galerij is gewoonweg geweldig - gevuld met foto's van zonsopgangen, stranden en surfen in Sydney. De echte geest van Australië!
 60. Australian Inland Botanic Gardens60

  Australian Inland Botanic Gardens

  Dareton
  De Australian Inland Botanic Gardens (AIBG) is een uitgestrekte botanische tuin en arboretum van 152 hectare. Het is gelegen in de regio's The Mallee en Sunraysia in New South Wales, Australië. De tuin is uniek in zijn focus, met de helft van zijn oppervlakte gewijd aan de teelt en het behoud van Australische flora.
 61. Norman Lindsay Gallery61

  Norman Lindsay Gallery

  Sydney
  De Norman Lindsay Gallery en Museum, gelegen op 14-20 Norman Lindsay Crescent in de stad Blue Mountains in Faulconbridge, is een erfgoed-lijst voormalige residentie en boerderij. Vandaag de dag dient het als een kunstgalerij, toeristische attractie en museum. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het leven en werk van de Australische kunstenaar en schrijver, Norman Lindsay.
 62. 62

  The Mint

  Sydney
 63. 63

  Hunter Valley Wildlife Park

  Nulkaba
  Hunter Valley Wildlife Park, voorheen bekend als Hunter Valley Zoo, is gelegen in de prachtige regio Nulkaba, New South Wales, Australië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een unieke kans om de diverse dierenwereld van Australië en daarbuiten te verkennen.
 64. Temora Rural Museum64

  Temora Rural Museum

  Temora
 65. Cowra Railway Station65

  Cowra Railway Station

  Cowra
 66. Australian Fossil and Mineral Museum66

  Australian Fossil and Mineral Museum

  Bathurst
 67. Goulburn Rail Heritage Centre67

  Goulburn Rail Heritage Centre

  Goulburn
 68. Fighter World68

  Fighter World

  Williamtown
  Fighter World is een luchtvaart erfgoedcentrum gelegen op de RAAF Base Williamtown, ten noorden van Newcastle, New South Wales. Deze Australische non-profit organisatie is gewijd aan het behoud van de geschiedenis van gevechtsoperaties van de RAAF. Het is een ideale bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in luchtvaartgeschiedenis en -erfgoed.
 69. 69

  Solitary Islands Aquarium

  Coffs Harbour
 70. Museum of Fire70

  Museum of Fire

  Penrith
 71. 71

  Wagga Zoo & Aviary

  Wagga Wagga City Council
 72. 72

  HARS Aviation Museum

  Shellharbour
 73. Hay Gaol Museum73

  Hay Gaol Museum

  Hay
  De Hay Gaol, gelegen op 355 Church Street in Hay, New South Wales, Australië, is een erfgoedlocatie die ooit dienst deed als gevangenis en nu een museum is. Deze historische site biedt een unieke blik op het verleden en toont de evolutie van het strafrechtssysteem in Australië van de late 19e eeuw tot het midden van de 20e eeuw.
 74. Broken Hill Mosque Museum74

  Broken Hill Mosque Museum

  Broken Hill
 75. Monte Cristo Homestead75

  Monte Cristo Homestead

  Junee
  Het Monte Cristo Homestead is een belangrijke historische locatie in de stad Junee, New South Wales, Australië. Dit dubbelverdieping laat-Victoriaanse herenhuis werd gebouwd door de lokale pionier Christopher William Crawley in 1885. Het staat op een heuvel met uitzicht op de stad, en biedt een blik in het verleden en de rijke geschiedenis van de regio.
 76. 76

  Auburn Botanic Gardens

  Sydney
 77. 77

  Merimbula Aquarium & Wharf Restaurant

  Merimbula
 78. Bradman Museum International Cricket Hall Of Fame78

  Bradman Museum International Cricket Hall Of Fame

  Bowral
  Het Bradman Museum & International Cricket Hall of Fame is een culturele tentoonstelling die permanent gewijd is aan de sport cricket en de Australische cricketlegende, Sir Donald Bradman. Dit museum is een eerbetoon aan het spel en de man die er een aanzienlijke impact op heeft gehad, waardoor het een plaats van interesse is voor cricketliefhebbers en degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de sport.
 79. Sulphide Street Railway & Historical Museum79

  Sulphide Street Railway & Historical Museum

  Broken Hill
 80. 80

  Birdland Animal Park

  Eurobodalla Shire Council
  Birdland Animal Park is een wildpark dat zich bevindt aan de zuidkust van New South Wales, Australië. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om de diverse Australische dieren in een natuurlijke omgeving te ervaren.
 81. Valley Heights Rail Museum81

  Valley Heights Rail Museum

  Sydney
  Het Valley Heights Rail Museum is een belangrijke historische locatie gelegen in Valley Heights, New South Wales, Australië. Het is gunstig gelegen op slechts 300 meter ten noordwesten van het treinstation van Valley Heights, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers. Het museum biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van de spoorwegen in Australië, toont een verscheidenheid aan tentoonstellingen en biedt educatieve en recreatieve mogelijkheden.
 82. Berry Museum82

  Berry Museum

  Berry
 83. 83

  Deepwater Park

  Sydney
 84. 84

  Mary MacKillop Place

  Sydney
 85. Don Bank85

  Don Bank

  Sydney
  Don Bank, ook bekend als het Don Bank Museum, is een erfgoed-gelijst voormalige residentie die is omgevormd tot een huis museum. Het bevindt zich op 6 Napier Street, North Sydney, New South Wales, Australië. Deze historische site biedt bezoekers een blik in het verleden, met een showcase van de architecturale stijl en leefomstandigheden van de midden-19e eeuw.
 86. 86

  Australian Wildlife Sanctuary

  Bargo
 87. Miss Porter's House87

  Miss Porter's House

  Newcastle
  Miss Porter's House, gelegen op 434 King Street in Newcastle West, is een erfgoed-gelijst voormalige residentie die nu dienst doet als een huis museum. Het huis werd gebouwd door John T. Owen en is momenteel in het bezit van de National Trust of Australia (NSW). Dit Edwardiaanse huis staat als een onderscheidend stuk architectuur in een anders niet-residentiële omgeving, en biedt een blik op de vroege twintigste-eeuwse middenklasse stedelijke levensstijl.
 88. Fort Scratchley88

  Fort Scratchley

  Newcastle
  Fort Scratchley, ooit een kustverdedigingsinstallatie, is nu een museum. Het is gelegen in Newcastle East, een buitenwijk van Newcastle, New South Wales in Australië. Deze historische site biedt bezoekers een blik op het militaire verleden van Australië, met zijn oorsprong die teruggaat tot 1882 toen het werd gebouwd om de stad te verdedigen tegen een mogelijke Russische aanval.
 89. Carisbrook Historic House89

  Carisbrook Historic House

  Sydney
 90. 90

  Snowy Hydro Discovery Centre

  Cooma
 91. New England Regional Art Museum91

  New England Regional Art Museum

  Armidale
  Het New England Regional Art Museum, ook bekend als NERAM, is gevestigd in Armidale in de regio New England van New South Wales. Het staat bekend om zijn uitgebreide en waardevolle collectie Australische kunst, die de op een na grootste regionale openbare collectie in NSW is. De collecties van het museum worden geschat op meer dan A$25 miljoen, waardoor het een belangrijk cultureel bezit in de regio is.
 92. 92

  Addington - Ryde House of Heritage

  Sydney
 93. National Motor Racing Museum93

  National Motor Racing Museum

  Bathurst
  Het National Motor Racing Museum (NMRM) is een belangrijke bestemming voor liefhebbers van motorraces. Het bevindt zich in de stad Bathurst, in de regionale omgeving van New South Wales. Deze locatie ligt ongeveer 200 kilometer ten westen van Sydney, waardoor het een haalbare dagtrip is voor degenen die in de stad verblijven. Het museum is gewijd aan het bewaren en tentoonstellen van de motorracegeschiedenis van Australië.
 94. Woolpack Inn Museum94

  Woolpack Inn Museum

  Holbrook
 95. National Museum of Australian Pottery95

  National Museum of Australian Pottery

  Holbrook
  Het Nationaal Museum van Australische Keramiek bevindt zich in de stad Holbrook, New South Wales. Het herbergt een uitgebreide collectie van meer dan 2000 stukken huishoudelijke Australische keramiek, die in de 19e en vroege 20e eeuw zijn vervaardigd. Deze uitgebreide collectie biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en evolutie van de Australische keramiek.
 96. Junee Roundhouse Museum96

  Junee Roundhouse Museum

  Junee
  Het Junee Roundhouse Railway Museum is een bewaarplaats voor het voormalige Junee Locomotive Depot. Dit depot was een belangrijk treinstation gelegen aan de Main Southern line in Junee, Australië. Het museum biedt een blik op de rijke geschiedenis van het spoorwegsysteem in de regio.
 97. Quirindi Cottage and Museum97

  Quirindi Cottage and Museum

  Quirindi
 98. 98

  Tamworth Powerstation Museum

  Tamworth
 99. 99

  The Lord Howe Island Historical Society and Museum

  Lord Howe Island
 100. 100

  Tweed Regional Museum

  Tweed Heads

Alle musea in Nieuw-Zuid-Wales