De beste musea in Queensland in november 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Queensland, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Queensland, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Queensland.

Op zoek naar de beste musea in Queensland? Dit zijn de beste:

 1. Currumbin Wildlife Sanctuary1

  Currumbin Wildlife Sanctuary

  Currumbin
 2. Paronella Park2

  Paronella Park

  Mena Creek
  Paronella Park, een erfgoed-gelijste toeristische attractie, is gelegen in Mena Creek, Queensland, Australië, ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Cairns. Het park werd ontworpen en gebouwd tussen 1929 en 1935 door José Paronella, een Spaanse immigrant. Deze unieke locatie biedt bezoekers een blik op het verleden en de visie van de maker.
 3. Maleny Botanic Gardens & Bird World3

  Maleny Botanic Gardens & Bird World

  Maleny
 4. Lone Pine Koala Sanctuary4

  Lone Pine Koala Sanctuary

  Brisbane
  Het Lone Pine Koala Sanctuary, gelegen in de voorstad Fig Tree Pocket in Brisbane, Queensland, Australië, is een 18 hectare groot reservaat gewijd aan koala's. Opgericht in 1927, heeft het de onderscheiding van het oudste en grootste reservaat van zijn soort ter wereld.
 5. Australia Zoo5

  Australia Zoo

  Beerwah
  De Australia Zoo is een dierentuin gelegen in Queensland, Australië. Het ligt ongeveer 70 km ten noorden van Brisbane, in de buurt van Beerwah en Glass House Mountains. Deze locatie maakt het een handige bestemming voor toeristen die de regio bezoeken, en biedt een unieke kans om de diverse Australische dierenwereld te verkennen.
 6. Brisbane Botanic Gardens6

  Brisbane Botanic Gardens

  Brisbane
  De City Botanic Gardens, gelegen in Brisbane, Australië, is een van de belangrijkste groene ruimtes van de stad. Het beslaat een indrukwekkend gebied van bijna 18 hectare, en biedt een weelderige, groene oase te midden van de torenhoge wolkenkrabbers van het zakendistrict van de stad. De tuinen zijn een getuigenis van de inzet van de stad om haar natuurlijke omgeving te behouden en te bevorderen.
 7. Wildlife Habitat7

  Wildlife Habitat

  Port Douglas
 8. Gallery of Modern Art8

  Gallery of Modern Art

  South Brisbane
  De Gallery of Modern Art ( GOMA ) is een kunstmuseum gelegen in het Queensland Cultural Centre in het South Bank district van Brisbane , Queensland , Australië. De galerij maakt deel uit van QAGOMA . GOMA, dat op 2 december 2006 werd geopend, is de grootste galerie voor moderne en hedendaagse kunst
 9. Queensland Museum9

  Queensland Museum

  Brisbane
  Het Queensland Museum, gelegen in Brisbane, is het staatsmuseum van Queensland. Het is gewijd aan het tonen van natuurlijke geschiedenis, cultureel erfgoed, wetenschap en menselijke prestaties. Bezoekers kunnen een breed scala aan tentoonstellingen verwachten die zich verdiepen in deze diverse gebieden, waardoor ze een uitgebreid inzicht krijgen in de rijke geschiedenis en cultuur van Queensland.
 10. Commissariat Store10

  Commissariat Store

  Brisbane
  De Commissariat Store, gelegen op 115-127 William Street in Brisbane City, is een erfgoed-lijst magazijn dat aanzienlijke historische waarde heeft. Het werd ontworpen door William John Dumaresq en gebouwd tussen 1828 en 1913 door gevangenenarbeid onder leiding van kapitein Logan. Het gebouw diende als een permanente Commissariat Store voor de strafkolonie Moreton Bay, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de geschiedenis van Queensland.
 11. Australian Butterfly Sanctuary11

  Australian Butterfly Sanctuary

  Kuranda
  Het Australische vlinderreservaat is een vlinderreservaat en -expositie in het centrum van Kuranda, Queensland, Australië. Kuranda Butterfly Sanctuary staat in het Guinness Book of Records vermeld als de grootste vlindervolière en -expositie van Australië. Het reservaat kweekt een verscheidenheid aa
 12. 12

  Waltzing Matilda Centre

  Winton
 13. Cairns ZOOM and Wildlife Dome13

  Cairns ZOOM and Wildlife Dome

  Cairns City
 14. Cairns Aquarium14

  Cairns Aquarium

  Cairns City
  Cairns Aquarium herbergt meer dan 15.000 dieren in 10 verschillende ecosystemen. Deze diversiteit stelt bezoekers in staat om een breed scala aan zee- en landleven te ervaren, van kleurrijke tropische vissen tot unieke reptielen. De ecosystemen zijn zorgvuldig ontworpen om de natuurlijke habitats van de dieren na te bootsen, wat zorgt voor een authentieke en educatieve ervaring.
 15. Miles Historical Village Museum15

  Miles Historical Village Museum

  Miles
  Het Miles Historical Village en Museum is een openluchtmuseum gelegen nabij het stadje Miles in Queensland, Australië. Deze locatie biedt een unieke kans om de geschiedenis en cultuur van de regio te verkennen in een meeslepende en interactieve omgeving.
 16. Ripleys Believe It Or Not16

  Ripleys Believe It Or Not

  Gold Coast
  De collectie van Ripley's Believe It or Not! is groot en divers, bestaande uit 20.000 foto's, 20.000 artefacten en meer dan 130.000 cartoonborden. Deze uitgebreide collectie biedt een breed scala aan tentoonstellingen voor bezoekers om te verkennen, en biedt een uniek inzicht in de wereld van het vreemde en ongewone.
 17. Sir Thomas Brisbane Planetarium17

  Sir Thomas Brisbane Planetarium

  Brisbane
  Het Sir Thomas Brisbane Planetarium bevindt zich op het terrein van de Brisbane Botanic Gardens in de buitenwijk Mount Coot-tha , Brisbane , Queensland , Australië. Het Planetarium werd officieel geopend op 24 mei 1978. Het Planetarium is genoemd naar Sir Thomas Brisbane , gouverneur van de kolonie
 18. 18

  Fossil Preparation Laboratory

  Winton Shire
 19. Museum of Brisbane19

  Museum of Brisbane

  Brisbane
  Het Museum van Brisbane biedt een uitgebreide verkenning van zowel het hedendaagse als het historische Brisbane, Australië. Bezoekers kunnen zich verdiepen in de cultuur en geschiedenis van de stad door middel van een verscheidenheid aan programma's, waaronder kunst- en sociale geschiedenistentoonstellingen, workshops, lezingen, rondleidingen en activiteiten speciaal ontworpen voor kinderen. Dit brede aanbod stelt toeristen in staat om een diep begrip van Brisbane en zijn inwoners te krijgen.
 20. Reef HQ20

  Reef HQ

  Townsville City
  Reef HQ, gelegen in Townsville, Queensland, Australië, heeft de onderscheiding van het grootste levende koraalrif aquarium ter wereld. Deze indrukwekkende faciliteit werd gebouwd als een Bicentennial Commemorative project en maakt deel uit van de Great Barrier Reef Marine Park Authority (GBRMPA). Het is de thuisbasis van een diverse reeks zeedieren, waaronder 130 koraalsoorten en 120 vissoorten, samen met honderden soorten zeesterren, zee-egels, zeekomkommers, broze sterren, veersterren, slakken, wormen en sponzen.
 21. Birdworld Kuranda21

  Birdworld Kuranda

  Kuranda
 22. Hartley's Crocodile Adventures22

  Hartley's Crocodile Adventures

  Wangetti
  Hartley's Crocodile Adventures is een wildreservaat en ecotoerismepark dat zich uitstrekt over 10 hectare (25 acres). Het is gunstig gelegen tussen Cairns en Port Douglas in Wangetti, Far North Queensland, Australië. Deze locatie maakt het een toegankelijke bestemming voor toeristen die de regio verkennen.
 23. Queensland Maritime Museum23

  Queensland Maritime Museum

  South Brisbane
  Het Queensland Maritime Museum is gunstig gelegen aan de zuidelijke oever van de Brisbane River, vlakbij de Goodwill Bridge. Dit maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die het gebied bezoeken, en een geweldige toevoeging aan elke reisroute. De locatie van het museum biedt ook prachtige uitzichten op de rivier, wat bijdraagt aan de algehele ervaring van een bezoek.
 24. Currumbin Wildlife Sanctuary24

  Currumbin Wildlife Sanctuary

  Currumbin
 25. Brisbane Powerhouse25

  Brisbane Powerhouse

  Brisbane
  Brisbane Powerhouse is een kunst- en cultuurcentrum in een voormalige elektriciteitscentrale in de voorstad New Farm in Brisbane, Queensland, Australië. De locatie biedt een scala aan podiumkunsten, beeldende kunst, festivals en gratis gemeenschapsevenementen. De eerste fase van de New Farm Powerhou
 26. Billabong Sanctuary26

  Billabong Sanctuary

  Townsville
  Het Billabong Sanctuary is een wildreservaat gelegen in Nome, 17 kilometer ten zuiden van Townsville, Noord-Queensland, Australië. Het beslaat een oppervlakte van 11 hectare, wat een enorme ruimte biedt voor de dieren om vrij rond te lopen.
 27. Beenleigh Historical Village and Museum27

  Beenleigh Historical Village and Museum

  Beenleigh
  Het Beenleigh Historical Village and Museum is een openluchtmuseum in Main Street, Beenleigh , City of Logan , Queensland , Australië. Het bewaart twintig gebouwen uit het verleden van Beenleigh die veel collecties bevatten met betrekking tot de geschiedenis van dit district.
 28. Flying High Bird Park28

  Flying High Bird Park

  Apple Tree Creek
  Flying High Bird Sanctuary, gelegen in Apple Tree Creek, Queensland, staat bekend als de grootste vrije vlucht volière in Australië. Het is de thuisbasis van meer dan 2000 vogels, en biedt bezoekers de unieke kans om in de volière rond te lopen en de vogels in hun natuurlijke habitat te observeren.
 29. Boggo Road Gaol29

  Boggo Road Gaol

  Brisbane
  Boggo Road Gaol is de enige nog intacte gevangenis in Queensland die de penologische principes van de 19e eeuw weerspiegelt. Dit maakt het een unieke site voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en criminologie, omdat het een tastbare link naar het verleden biedt en een dieper inzicht in de evolutie van het strafsysteem.
 30. Judith Wright Centre of Contemporary Arts30

  Judith Wright Centre of Contemporary Arts

  Brisbane
  Een non-profit kunstgalerie die indruk op u zal maken. Ze hebben unieke exposities en u zult erdoor geamuseerd worden.
 31. 31

  Kuranda Koala Gardens

  Kuranda
 32. Herberton Historic Village32

  Herberton Historic Village

  Herberton
 33. Snakes Downunder Reptile Park & Zoo33

  Snakes Downunder Reptile Park & Zoo

  Horton
  Snakes Downunder Reptile Park en Zoo is een unieke bestemming gelegen in Childers, Queensland, Australië. Deze dierentuin is de thuisbasis van een verscheidenheid aan Australische reptielen, amfibieën en buideldieren, en biedt bezoekers een unieke kans om meer te leren over en interactie te hebben met deze wezens.
 34. Cairns Museum34

  Cairns Museum

  Cairns
  Het Cairns Museum, gelegen op 93-105 Lake Street in Cairns City, Queensland, Australië, is een erfgoed-gelijst voormalige school van kunsten bekend als de Cairns School of Arts. Dit historische gebouw is getransformeerd tot een museum dat de lokale geschiedenis van Cairns en de omliggende regio tentoonstelt.
 35. Rainforestation Nature Park35

  Rainforestation Nature Park

  Kuranda
  Rainforestation Nature Park is een populaire toeristische bestemming gelegen nabij Kuranda in Far North Queensland, Australië. Het park is gevestigd op een uitgestrekt terrein van 100 hectare, genesteld in het hart van een Werelderfgoed-regenwoud. Deze unieke setting biedt bezoekers de kans om zich onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van de regio.
 36. Gold Coast Regional Botanic Gardens36

  Gold Coast Regional Botanic Gardens

  Gold Coast
  De Gold Coast Regional Botanic Gardens, voorheen bekend als de Rosser Park Regional Botanic Gardens, bevinden zich aan de Ashmore Road in Benowa, Gold Coast, Australië. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en biedt een serene omgeving voor bezoekers om de diverse plantenwereld te verkennen en te genieten.
 37. Queens university of technology Art Museum37

  Queens university of technology Art Museum

  Brisbane
  Een museum van de Queensland University of Technology dat hedendaagse kunst en werk van hun kunststudenten toont. Je kunt hier echt jonge en unieke kunst zien.
 38. Darling Downs Zoo38

  Darling Downs Zoo

  Pilton
  Darling Downs Zoo is een populaire bestemming voor dierenliefhebbers, gelegen in het schilderachtige stadje Pilton, Queensland, Australië. Het biedt een unieke kans om een verscheidenheid aan dieren uit verschillende geografische regio's te zien, waardoor het een diverse en educatieve ervaring is voor bezoekers van alle leeftijden.
 39. Cairns Art Gallery39

  Cairns Art Gallery

  Cairns City
  Het Cairns Court House Complex, gelegen op 38-40 Abbott Street in Cairns City, Queensland, Australië, is een erfgoedlocatie. Dit complex omvat een voormalig gerechtsgebouw en een voormalig overheidsgebouw, dat nu dienst doet als kunstgalerie. Deze historische locatie biedt een unieke mix van geschiedenis en kunst, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 40. University of Queensland Anthropology Museum40

  University of Queensland Anthropology Museum

  Brisbane
  Het Antropologisch Museum van de Universiteit van Queensland, gelegen in Brisbane, Australië, herbergt de grootste universitaire collectie etnografisch materiaal in het land. Dit maakt het een belangrijke bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in antropologie en culturele studies.
 41. Tanks Arts Centre41

  Tanks Arts Centre

  Cairns
  Het Tanks Arts Centre, gelegen aan Collins Avenue Edge Hill in Cairns, Queensland, Australië, is een erfgoed-gelijst voormalig brandstofdepot uit de Tweede Wereldoorlog. Gebouwd in 1943, werd het toegevoegd aan het Queensland Heritage Register op 2 februari 2007. Het gebouw dient nu als een multifunctionele hedendaagse kunstfaciliteit voor de beeldende en podiumkunsten.
 42. 42

  Reefworld Aquarium Hervey Bay

  Hervey Bay
 43. Macarthur Museum43

  Macarthur Museum

  Brisbane
  MacArthur Chambers, gelegen op 229 Queen Street in Brisbane, is een monumentaal voormalig kantoorgebouw. Het is ontworpen door Francis Richard Hall en gebouwd van 1931 tot 1934 door George Alexander Stronach. Dit historische gebouw is een belangrijk onderdeel van het architectonische landschap van Brisbane.
 44. 44

  Trevena Glen Farm

  Mount Samson
 45. UQ Art Museum45

  UQ Art Museum

  Brisbane
  Het University of Queensland Art Museum bevindt zich in het James en Mary Emelia Mayne Centre op de St Lucia campus van de University of Queensland. Het fungeert als het kunstmuseum en de openbare galerij van de universiteit, met een verscheidenheid aan kunstwerken en tentoonstellingen.
 46. Stanthorpe Heritage Museum46

  Stanthorpe Heritage Museum

  Stanthorpe
  Stanthorpe is een stad gelegen in het zuidoosten van de Australische staat Queensland. Het ligt vlakbij de grens met New South Wales, ongeveer 223 km ten zuidwesten van Brisbane en 56 km ten noorden van Tenterfield. Deze locatie maakt het een handige stop voor toeristen die tussen deze grote steden reizen.
 47. 47

  Rockhampton Zoo

  Rockhampton
  De Rockhampton Zoo bevindt zich binnen de prachtige terreinen van de Rockhampton Botanic Gardens in de wijk The Range. Deze locatie biedt een serene en natuurlijke omgeving voor de dieren en een pittoreske omgeving voor bezoekers. De dierentuin is gemakkelijk toegankelijk en biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en dieren in het wild.
 48. Queensland Air Museum48

  Queensland Air Museum

  Caloundra
  Het Queensland Air Museum is een door de gemeenschap beheerd luchtvaartmuseum gelegen op de luchthaven van Caloundra in Queensland, Australië. Het functioneert als een non-profit organisatie, gewijd aan het verzamelen en behouden van luchtvaarterfgoed, met een bijzondere nadruk op Australië en Queensland. Het museum beschikt over de grootste collectie historische vliegtuigen in Queensland, samen met een uitgebreide collectie vliegtuigmotoren, uitrusting, artefacten, foto's en boeken.
 49. Rosewood Railway49

  Rosewood Railway

  Ipswich City
  Het Rosewood Railway Museum bevindt zich in de buurt van Rosewood, Queensland, Australië. Het is gebaseerd op de voormalige spoorlijn naar Marburg, die voor het eerst werd geopend in 1909. Deze locatie biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van het spoorvervoer in de regio, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en vervoer.
 50. Charleville Historic House50

  Charleville Historic House

  Charleville
  Het Historic House Museum, voorheen bekend als de Queensland National Bank, is een erfgoedlocatie gelegen op 87 Alfred Street, Charleville, Queensland, Australië. Het gebouw werd ontworpen door Francis Drummond Greville Stanley en gebouwd in 1888 door A Anderson. Het werd officieel toegevoegd aan het Queensland Heritage Register op 21 oktober 1992, wat de betekenis ervan in de regionale geschiedenis markeert.
 51. Australian Stockman’s Hall of Fame and Outback Heritage Centre51

  Australian Stockman’s Hall of Fame and Outback Heritage Centre

  Longreach
  De Australian Stockman's Hall of Fame, gelegen in Longreach, Queensland, is een museum dat eer betoont aan de pioniers van het Australische achterland. Dit eerbetoon aan de moedige en dappere stockmen van Australië biedt bezoekers een uniek inzicht in de rijke geschiedenis en het erfgoed van het land.
 52. Qantas Founders Museum52

  Qantas Founders Museum

  Longreach
  Het Qantas Founders Outback Museum is een belangrijke historische locatie in Longreach, Queensland, Australië. Het museum werd ingehuldigd op 9 juni 1996 en is gehuisvest in de erfgoedlijst Qantas Hangar, die in 1922 door Qantas werd gebouwd. Deze locatie biedt bezoekers een uniek inzicht in de geschiedenis en het erfgoed van Qantas, de nationale luchtvaartmaatschappij van Australië.
 53. 53

  Alexandra Park Zoo

  Bundaberg
  Alexandra Park Zoo is een sfeervolle dierentuin gelegen in Bundaberg West, Queensland, Australië. Ondanks de kleine omvang biedt het een unieke ervaring voor bezoekers met zijn diverse scala aan diersoorten.
 54. 54

  Aquasearch Aquarium

  Nelly Bay
 55. 55

  Marineland Crocodile Park

  Green Island
 56. Wallangarra Railway Cafe Museum and Station56

  Wallangarra Railway Cafe Museum and Station

  Wallangarra
 57. 57

  Hamilton Island Wildlife

  Whitsundays
 58. 58

  Fireworks Gallery

  Brisbane
  Een galerie voor hedendaagse kunst. De exposities zijn gericht op moderne Australische en Aboriginal kunst. Wie van moderne kunst houdt, moet deze plek bezoeken.
 59. SparkLab Queensland Museum59

  SparkLab Queensland Museum

  Brisbane
 60. University of Queensland Physics Museum60

  University of Queensland Physics Museum

  Brisbane
 61. University of Queensland R.D. Milns Antiquities Museum61

  University of Queensland R.D. Milns Antiquities Museum

  Brisbane
 62. University of Queensland Geology Museum62

  University of Queensland Geology Museum

  Brisbane
 63. The Diamantina Health Care Museum63

  The Diamantina Health Care Museum

  Brisbane
  Het Diamantina Health Care Museum, gelegen aan Cornwall Street in Woolloongabba, Brisbane, Queensland, Australië, is een erfgoedlocatie. Het stond vroeger bekend als het Dispenser's House van het Diamantina Hospital. Dit historische gebouw biedt een blik op het verleden en toont de evolutie van de gezondheidszorg in de regio.
 64. Brisbane Tramway Museum64

  Brisbane Tramway Museum

  Brisbane
  Het Brisbane Tramway Museum is een transportmuseum in Australië dat een collectie trams en trolleybussen heeft weten te bewaren. Deze voertuigen waren voornamelijk operationeel in Brisbane van de jaren 1897 tot 1969. Deze collectie biedt een uniek inzicht in de transportgeschiedenis van Brisbane en Australië als geheel.
 65. Bundaberg Railway Museum65

  Bundaberg Railway Museum

  Bundaberg
  Het North Bundaberg treinstation, gelegen op 28 Station Street, North Bundaberg, Bundaberg, Queensland, Australië, is een gesloten treinstation. Hoewel het niet langer functioneert als een werkend treinstation, dient het als een belangrijke historische site, die inzicht biedt in het verleden van de regio.
 66. Fairymead House Sugar History Museum66

  Fairymead House Sugar History Museum

  Bundaberg
 67. 67

  Bulmba-ja Arts centre

  Cairns City
  Het centrum, met een galerie en een theater, is een belangrijk stuk kunstinfrastructuur dat door de regering van Queensland is ontwikkeld.
 68. Sir Charles Kingsford Smith Memorial68

  Sir Charles Kingsford Smith Memorial

  Brisbane
 69. The Australian Armour & Artillery Museum69

  The Australian Armour & Artillery Museum

  Cairns
  Het Australian Armour and Artillery Museum, gelegen in Cairns, Queensland, is een particulier instituut dat een uitgebreide collectie tanks, gepantserde voertuigen en artillerie uit de Tweede Wereldoorlog en naoorlogse periodes tentoonstelt. Het is een unieke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in militaire geschiedenis, en biedt een uitgebreid overzicht van verschillende militaire voertuigen en artilleriestukken uit verschillende landen en tijdperken.
 70. 70

  Daintree Wild Zoo

  Wonga Beach
 71. Magnetic Island History and Craft Inc and Magnetic Museum71

  Magnetic Island History and Craft Inc and Magnetic Museum

  Townsville
  Het Magnetic Island Museum, gelegen op 11-15 Granite Street, Picnic Bay, Townsville, Queensland, Australië, is een erfgoed-lijst voormalige school bekend als Picnic Bay State School. Het gebouw, dat werd ontworpen door het Queensland Department of Public Works, werd gebouwd in 1921 en is sindsdien getransformeerd tot een museum.
 72. 72

  Emerald Botanic Gardens

  Emerald
 73. Museum of Tropical North Queensland73

  Museum of Tropical North Queensland

  Townsville City
  Het Museum of Tropical Queensland, afgekort als MTQ, is een belangrijk onderdeel van het Queensland Museum Network. Het is gelegen in de levendige stad Townsville, Queensland, Australië. Het museum biedt een uniek inzicht in de rijke geschiedenis en biodiversiteit van Noord-Queensland, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 74. Gayndah Museum74

  Gayndah Museum

  Gayndah
  Het Brick Cottage, nu bekend als het Gayndah Museum, is een monumentaal pand gelegen op 8 Simon Street, in de North Burnett Region van Queensland, Australië. Dit historische huisje werd gebouwd in 1864 door Henry Fenwick en is de oudste overgebleven bakstenen woning in Gayndah. Het werd in december 2001 toegevoegd aan het Queensland Heritage Register, wat zijn historische betekenis verder onderstreept.
 75. Caboolture Historical Village75

  Caboolture Historical Village

  Caboolture
 76. Archer Park Rail Museum76

  Archer Park Rail Museum

  Rockhampton
  Het Archer Park Railway Museum, gelegen aan Denison Street in Rockhampton, Queensland, Australië, is een erfgoedlocatie die ooit een druk treinstation was. Gebouwd tussen 1897 en 1908, is het station sindsdien getransformeerd tot een transportmuseum, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in de rijke spoorweggeschiedenis van de regio.
 77. Australian Age of Dinosaurs77

  Australian Age of Dinosaurs

  Winton Shire
  Het Australian Age of Dinosaurs Museum is dagelijks geopend voor het publiek van april tot oktober. Van november tot maart is het museum zes dagen per week geopend, met zondag als enige sluitingsdag.
 78. Historic Village Herberton78

  Historic Village Herberton

  Herberton
 79. Gladstone Regional Art Gallery and Museum79

  Gladstone Regional Art Gallery and Museum

  Gladstone
  Het Gladstone Regional Art Gallery and Museum, gelegen op 144 Goondoon Street in Gladstone, Queensland, Australië, is een erfgoedlocatie. Het gebouw, dat ooit een stadhuis was, fungeert nu als een kunstgalerie en museum, met een verscheidenheid aan tentoonstellingen en collecties.
 80. Maclagan Museum80

  Maclagan Museum

  Maclagan
 81. Greycliffe Homestead81

  Greycliffe Homestead

  Biloela
  Greycliffe Homestead is een belangrijke erfgoedsite gelegen op 48 Gladstone Road, Biloela, in de Shire of Banana, Queensland, Australië. Het landhuis werd rond 1863 gebouwd en is vanwege zijn historische belang erkend door toevoeging aan het Queensland Heritage Register op 21 oktober 1992. Deze site biedt bezoekers een blik op het verleden en de mogelijkheid om meer te leren over de geschiedenis van de regio.
 82. Army Museum North Queensland82

  Army Museum North Queensland

  Townsville
  De Kissing Point Fortificatie is momenteel de thuisbasis van het Army Museum of North Queensland. De fortificatie is gelegen op een rotsachtige landtong die Cleveland Bay en Rowes Bay scheidt aan het noordelijke einde van The Strand in Townsville. Het complex van de Jezzine Kazerne, dat deel uitmaakt van de fortificatie, strekt zich uit over ongeveer tien hectare naar het zuidwesten.
 83. Cobb+Co Museum83

  Cobb+Co Museum

  East Toowoomba
 84. Jondaryan Woolshed84

  Jondaryan Woolshed

  Jondaryan
  De Jondaryan Woolshed, gelegen aan de Evanslea Road in Jondaryan, Queensland, Australië, is een erfgoed-gelijste scheerschuur. Het werd gebouwd in de jaren 1859-60, als vervanging voor een kleinere wolloods die eerder op dezelfde locatie stond, die deel uitmaakte van het voormalige pastorale station van Jondaryan.
 85. TYTO Regional Art Gallery85

  TYTO Regional Art Gallery

  Ingham
  De TYTO Regional Art Gallery is een belangrijke culturele instelling gelegen in Ingham, Queensland, binnen de Hinchinbrook Shire. Het biedt een platform voor lokale en reizende tentoonstellingen, en draagt bij aan de levendige kunstscene in de regio.
 86. Boondooma Homestead86

  Boondooma Homestead

  Durong
  Boondooma Homestead is een belangrijke historische locatie in de South Burnett-regio van Queensland, Australië. Deze erfgoed-geclassificeerde boerderij werd gebouwd tussen de jaren 1850 en 1870, en toont de architecturale stijl en leefomstandigheden van dat tijdperk. Vanwege de historische waarde werd het op 21 oktober 1992 toegevoegd aan het Queensland Heritage Register. Vandaag de dag is het een fascinerende bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de Australische geschiedenis en erfgoedarchitectuur.
 87. Irvinebank Heritage Town and Loudoun House Museum87

  Irvinebank Heritage Town and Loudoun House Museum

  Watsonville
  Loudoun House, gelegen aan 16 O'Callaghan Street in Irvinebank, Queensland, Australië, is een monumentaal vrijstaand huis. Het huis werd gebouwd tussen 1883 en 1884, waardoor het een belangrijke historische locatie is. Het wordt nu geëxploiteerd als het Loudoun House Museum, waar bezoekers een blik in het verleden kunnen werpen.
 88. Bribie Island Seaside Museum88

  Bribie Island Seaside Museum

  Birbie island
  Het Bribie Island Seaside Museum, gelegen aan 1 South Esplanade, Bongaree, aan de Pumicestone Passage kant van Bribie Island, opende zijn deuren voor het publiek op 14 mei 2010. Het museum is gevestigd in de stad Moreton Bay in Queensland, Australië, en biedt bezoekers de kans om zich te verdiepen in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio.
 89. Proserpine Historical Museum89

  Proserpine Historical Museum

  Proserpine
  Proserpine is een landelijk stadje gelegen in de Whitsunday-regio van Queensland, Australië. Het is gunstig gelegen aan de Bruce Highway, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen die over de weg reizen. De stad wordt omringd door natuurlijke schoonheid, met de Proserpine-rivier die erdoorheen stroomt en de Clarke Range naar het westen. Het ligt ook dicht bij het Dryander National Park in het noorden en het Conway National Park in het oosten.
 90. John Flynn Place Museum90

  John Flynn Place Museum

  Cloncurry
  Wanneer visie en innovatie samenkomen, zijn alle doelen haalbaar. Ter ere van de buitengewone inspanningen en prestaties van de vroege pioniers van Australië brengt het Cloncurry John Flynn Place Museum hulde aan dominee John Flynn en zijn team voor hun toewijding en succes in het overwinnen van
 91. Hou Wang Chinese Temple and Museum91

  Hou Wang Chinese Temple and Museum

  Atherton
  De Hou Wang Tempel is een unieke Chinese tempel gelegen aan de Herberton Road in Atherton, Queensland, Australië. Deze historische structuur is gemaakt van hout en ijzer, wat de traditionele Chinese architectuurstijl laat zien. De locatie is gemakkelijk bereikbaar, waardoor het een handige stop is voor toeristen die het gebied verkennen.
 92. Customs House Museum92

  Customs House Museum

  Goondiwindi
  Het Customs House Museum, gelegen op 1 McLean Street in Goondiwindi, Queensland, Australië, is een erfgoedlocatie die ooit een vrijstaand huis was. Het gebouw werd gebouwd tussen de jaren 1860 en 1900 en werd op 21 oktober 1992 toegevoegd aan het Queensland Heritage Register. Vandaag de dag dient het als een museum, waar bezoekers een blik kunnen werpen op de rijke geschiedenis van de regio.
 93. Rathdowney Visitor Information Centre and Historical Museum93

  Rathdowney Visitor Information Centre and Historical Museum

  Rathdowney
  Het Rathdowney Informatiecentrum en Historisch Museum is een belangrijke plek voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het natuurlijke en culturele erfgoed van de regio. Het centrum biedt informatie over het natuurlijke erfgoed, het inheemse erfgoed en de geschiedenis van de blanke nederzetting vanaf de tijd van de eerste pioniers tot op de dag van vandaag. Het is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Rathdowney en de omliggende gebieden.
 94. Landsborough Shire's Historical Museum94

  Landsborough Shire's Historical Museum

  Landsborough
  Het Landsborough Shire Historical Museum bevindt zich in de stad Landsborough aan de Sunshine Coast in Queensland, Australië. Het is een museum gewijd aan lokale geschiedenis en sociale geschiedenis, en biedt een diepgaande blik op het verleden van deze regio.
 95. 95

  Panorama Motorcycles & Memorabilia

  Scenic Rim Regional
 96. 96

  Clifton Museum Queensland

  Clifton
 97. 97

  Daintree Entomological Museum

  Diwan
 98. 98

  The Wax Museum Gold Coast

  Gold Coast
 99. 99

  Meandarra ANZAC Memorial Museum

  Meandarra
 100. 100

  Hinkler House Memorial Museum

  Bundaberg

Alle musea in Queensland