De beste musea in Zuid-Australië in december 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Zuid-Australië, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Zuid-Australië, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Zuid-Australië.

Op zoek naar de beste musea in Zuid-Australië? Dit zijn de beste:

 1. Adelaide Zoo1

  Adelaide Zoo

  Adelaide
  De Adelaide Zoo, gelegen in de stad Adelaide in Zuid-Australië, is een erkend lid van zowel de Zoo and Aquarium Association Australasia (ZAA) als de World Association of Zoos and Aquariums (WAZA). Deze lidmaatschappen onderstrepen de inzet van de dierentuin voor dierenwelzijn en -behoud, en garanderen dat bezoekers een hoge standaard van zorg voor de dieren kunnen verwachten.
 2. Cape Jaffa Lighthouse Museum2

  Cape Jaffa Lighthouse Museum

  Kingston SE
  De Cape Jaffa Lighthouse, een buiten gebruik gestelde vuurtoren, was oorspronkelijk gelegen op Margaret Brock Reef nabij Cape Jaffa aan de zuidoostkust van Zuid-Australië. Sinds 1976 is de toren van de vuurtoren verplaatst naar de stad Kingston SE.
 3. Art Gallery of South Australia3

  Art Gallery of South Australia

  Adelaide
  De Art Gallery of South Australia, ook bekend als AGSA, is een belangrijke culturele instelling gelegen in Adelaide. Het werd oorspronkelijk opgericht als de National Gallery of South Australia in 1881, waardoor het een plaats van historisch belang is, evenals een centrum voor kunstliefhebbers.
 4. Cleland Wildlife Park4

  Cleland Wildlife Park

  Greenhill
  Heb je ooit kangoeroes gevoerd of een koala aangeraakt? Nee? Dit is een kans voor u! Mis deze onvergetelijke ervaring niet!
 5. South Australian Museum5

  South Australian Museum

  Adelaide
  Het South Australian Museum, opgericht in 1856, is een belangrijke culturele instelling gelegen in Adelaide, Zuid-Australië. Het bevindt zich in het culturele district van de stad aan de North Terrace, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers. De rijke geschiedenis en centrale locatie van het museum maken het een opmerkelijk punt van interesse voor toeristen die Adelaide verkennen.
 6. Adelaide Gaol6

  Adelaide Gaol

  Adelaide
  Adelaide Gaol, gelegen in de Park Lands van Adelaide, Zuid-Australië, is een voormalige gevangenis die historische betekenis heeft als de eerste permanente gevangenis in de staat. Het functioneerde van 1841 tot 1988 en diende bijna 150 jaar als een belangrijke instelling in het strafrechtelijk systeem van de staat. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van de evolutie van het rechtssysteem in Zuid-Australië.
 7. 7

  Opal Cave

  Coober Pedy
 8. Migration Museum8

  Migration Museum

  Adelaide
  Het Migratiemuseum in Adelaide is een sociaal-historisch museum dat zich bevindt in Zuid-Australië. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich te verdiepen in de geschiedenis van immigratie en vestiging in Zuid-Australië. Het museum is gemakkelijk te bereiken, waardoor het een toegankelijke bestemming is voor toeristen.
 9. Carrick Hill9

  Carrick Hill

  Adelaide
  Carrick Hill is een historisch pand gelegen in de buitenwijk Springfield, aan de voet van de Adelaide Hills in Zuid-Australië. Dit pand is open voor het publiek en biedt een blik in het verleden met zijn grote collectie tekeningen, sculpturen, antiek en schilderijen. Gebouwd in de stijl van een Engels landhuis in 1939, is het een van de weinige periodehuizen in Australië die hebben overleefd met hun gronden onverminderd en de meeste van hun oorspronkelijke inhoud intact.
 10. Samstag Museum10

  Samstag Museum

  Adelaide
  Het Samstag Museum of Art , ook bekend als het Samstag Museum , werd in oktober 2007 geopend als het Anne & Gordon Samstag Museum of Art , in het Hawke Building van de CityWest campus van de University of South Australia (UniSA). Het museum is genoemd ter ere van Anne & Gordon Samstag, "twee vooraan
 11. National Railway Museum11

  National Railway Museum

  Port Adelaide
  Het National Railway Museum, gelegen in Port Adelaide, Zuid-Australië, heeft de titel van het grootste spoorwegmuseum in Australië. Het is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en evolutie van spoorwegen in het land. Het museum biedt een uitgebreide collectie tentoonstellingen, die een diep inzicht geven in de ontwikkeling van het Australische spoorwegsysteem.
 12. Monarto Safari Park12

  Monarto Safari Park

  Monarto
 13. South Australian Aviation Museum13

  South Australian Aviation Museum

  Port Adelaide
  Het South Australian Aviation Museum, gelegen in Port Adelaide, is een belangrijke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de luchtvaart en de ruimtevaart. Het museum toont een verscheidenheid aan vliegtuigen, vliegtuigmotoren en raketten die een cruciale rol hebben gespeeld in de luchtvaartgeschiedenis van Zuid-Australië en de bredere ruimtevaartindustrie in Australië. Deze collectie biedt een uniek inzicht in de evolutie en ontwikkeling van de luchtvaarttechnologie en -industrie in de regio.
 14. 14

  Kangaroo Island Wildlife Park

  Duncan
 15. Gorge Wildlife Park15

  Gorge Wildlife Park

  Adelaide Hills Council
  Gorge Wildlife Park bevindt zich in Cudlee Creek, in de Australische deelstaat Zuid-Australië. Het park richt zich voornamelijk op het tentoonstellen van inheemse fauna, maar bezoekers kunnen ook enkele exotische soorten spotten. Deze mix van lokale en buitenlandse dieren biedt een unieke ervaring voor alle bezoekers.
 16. Warrawong Wildlife Sanctuary16

  Warrawong Wildlife Sanctuary

  Mylor
  Warrawong Wildlife Sanctuary is een natuurreservaat gelegen in de buitenwijk Mylor, Zuid-Australië. Het ligt ongeveer 17 kilometer ten zuidoosten van Adelaide, de hoofdstad van de staat. Het reservaat is opgericht met als doel bedreigde Australische dieren te beschermen en biedt bezoekers een unieke kans om de inheemse fauna van Australië in hun natuurlijke habitat te ervaren.
 17. South Australian Maritime Museum17

  South Australian Maritime Museum

  Port Adelaide
  Het South Australian Maritime Museum, gelegen in het hart van Port Adelaide, is een staatsmuseum en maakt deel uit van de History Trust of South Australia. Het is gehuisvest in een verzameling historische gebouwen, waardoor het een belangrijk onderdeel is van het eerste erfgoeddistrict van Zuid-Australië.
 18. Tramway Museum at St. Kilda.18

  Tramway Museum at St. Kilda.

  Adelaide
  Het Tramway Museum in St Kilda, Adelaide, is een belangrijke instelling gewijd aan de bewaring en tentoonstelling van trams uit de 19e en 20e eeuw. Gelegen op 24 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Adelaide, biedt het een uniek inzicht in de geschiedenis van tramvervoer in Zuid-Australië.
 19. 19

  Tandanya National Aboriginal Cultural Institute

  Adelaide
  Het Tandanya National Aboriginal Cultural Institute, vaak aangeduid als Tandanya, is een kunstmuseum gelegen aan Grenfell Street in Adelaide, Zuid-Australië. Dit museum is gespecialiseerd in het promoten van inheemse Australische kunst, waaronder beeldende kunst, muziek en verhalen vertellen. Het is het oudste door Aboriginals beheerde en gerunde culturele centrum in Australië, en ontleent zijn naam aan Tarndanya, de naam van het Kaurna Aboriginal volk voor het stadscentrum en parklands gebied van Adelaide, wat 'plaats van de rode kangoeroe' betekent.
 20. Wheal Hughes20

  Wheal Hughes

  Cross Roads
  Wheal Hughes was een kopermijn in de 19e eeuw, maar is nu een toeristische attractie in Cross Roads , in de buurt van Moonta , Yorke Peninsula , Zuid-Australië . De mijn is genoemd naar Walter Watson Hughes, een Schotse zeekapitein die in 1840 naar Zuid-Australië was geëmigreerd. en in de buurt van
 21. 21

  Raptor Domain

  Seal Bay
 22. Beaumont House22

  Beaumont House

  Adelaide
 23. Tea Tree Gully Heritage Museum23

  Tea Tree Gully Heritage Museum

  Tea Tree Gully
  Het Tea Tree Gully Heritage Museum, voorheen bekend als het Highercombe Hotel, is een lokaal historisch museum gelegen in Tea Tree Gully, Zuid-Australië. Dit museum is een belangrijk onderdeel van de lokale geschiedenis en cultuur en biedt bezoekers een kijkje in het verleden van het gebied Tea Tree Gully.
 24. 24

  Adelaide Contemporary Experimental

  Adelaide
  Een van de beste galeries in Adelaide die zich richt op innovatie. Een must see, niet alleen voor liefhebbers van kunst!
 25. 25

  Better World Arts

  Port Adelaide
  Heb je ooit een tentoonstelling gezien van handgemaakte kunstwerken van Aboriginalkunstenaars? In deze galerie kun je hun werken ook als cadeau kopen!
 26. Burra Railway Station26

  Burra Railway Station

  Burra
 27. 27

  National Military Vehicle Museum

  Adelaide
  Het National Military Vehicle Museum, opgericht in 1993, is gevestigd in Edinburgh, Zuid-Australië. Dit museum is een belangrijke bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in militaire geschiedenis en voertuigen, en biedt een unieke collectie van particulier eigendom voertuigen die in rijklare staat worden gehouden.
 28. 28

  Charles Sturt Museum

  Grange
  Verken een historisch gebouw en een voormalig herenhuis van Charles Sturt met een collectie van vele originele documenten.
 29. 29

  Gamble Cottage

  Adelaide
 30. 30

  Marion Village Museum

  Adelaide
 31. 31

  Bay Discovery Centre

  Adelaide
 32. 32

  Bon Accord Mining Museum

  Burra
 33. 33

  Market Square Museum

  Burra
 34. 34

  Malowen Lowarth Cottage

  Burra
 35. 35

  Redruth Gaol

  Burra
  Redruth Gaol, gelegen in Burra, Zuid-Australië, is een historische voormalige gevangenis die is omgetoverd tot een museum. Deze locatie biedt een unieke kans om de geschiedenis van het strafrechtssysteem in Zuid-Australië te verkennen en geeft een inkijkje in het leven van degenen die er gevangen zaten. Het museum toont diverse historische tentoonstellingen en biedt een rijke en meeslepende ervaring voor bezoekers.
 36. 36

  Annie Doolan's Cottage

  Adelaide
 37. 37

  Sharam Cottages - National Trust of Australia

  Penola
 38. 38

  Bassett Boys’ Schoolroom

  Willunga
 39. 39

  Willunga Slate Museum

  Willunga
 40. 40

  Mount Gambier Courthouse Museum

  Mount Gambier
 41. 41

  Keith Early Settler’s Cottage

  Keith
 42. 42

  Moonta Miners Cottage and Heritage Garden

  Moonta
 43. 43

  Hughes Pump House

  Moonta
 44. 44

  Moonta Mines Museum

  Moonta
 45. Port Lincoln Railway Museum45

  Port Lincoln Railway Museum

  Port Lincoln
 46. 46

  Victor Harbor Station Master’s Residence

  Victor Harbor
 47. 47

  Gammon Cottage - National Trust of Australia

  Penola
 48. 48

  Kingston SE National Trust Museum

  Kingston SE
 49. 49

  Moonta Visitor Information Centre

  Moonta
 50. 50

  Moonta Family History & Resource Centre

  Moonta
 51. 51

  Jamestown Local History Centre

  Jamestown
 52. 52

  Keith 1910 Congregational Church

  Keith
 53. 53

  Goolwa Museum

  Goolwa
 54. Cape Borda Lightstation54

  Cape Borda Lightstation

  Cape Borda
 55. 55

  Matta House

  Kadina
 56. 56

  Jamestown Railway Station Museum

  Jamestown
 57. 57

  The Farm Shed Museum

  Kadina
 58. 58

  Koppio Smithy Museum

  Tumby Bay
 59. 59

  Tumby Bay Branch Museum

  Tumby Bay
 60. 60

  Wallaroo Heritage and Nautical Museum

  Wallaroo
 61. 61

  Collingrove Homestead

  Angaston
 62. 62

  Ceduna School House Museum

  Ceduna
 63. 63

  Old Council Chambers

  Cleve
 64. 64

  Hope Cottage Museum

  Kingscote
 65. 65

  Glencoe Woolshed

  Glencoe
 66. 66

  Gawler Old Telegraph Station Museum

  Gawler
 67. 67

  Ardrossan Heritage Museum

  Ardrossan
 68. 68

  Penneshaw Maritime and Folk Museum

  Penneshaw
 69. 69

  Minlaton Museum

  Minlaton
 70. 70

  Olivewood Historic Homestead and Museum

  Renmark
 71. 71

  Streaky Bay Museum

  Streaky Bay
 72. 72

  The Sheep’s Back Museum

  Naracoorte
 73. 73

  Robe Customs House

  Robe
 74. 74

  Winns Bakehouse

  Adelaide
 75. 75

  Maitland Museum

  Maitland
 76. 76

  Cobdogla Irrigation Museum

  Cobdogla
 77. 77

  Strathalbyn Police Station and Courthouse Museum

  Strathalbyn
 78. 78

  The Clare Old Police Station and Courthouse Museum

  Clare
 79. 79

  Beachport Old Wool and Grain Store Museum

  Beachport
 80. 80

  Stangate House and Garden

  Aldgate
  Stangate House en Garden is een belangrijke historische locatie in Aldgate, Zuid-Australië. Als erfgoedlijst eigendom, biedt het bezoekers een blik in het verleden, met architecturale en tuinbouwelementen die door de jaren heen zijn bewaard gebleven. Het huis en de tuin zijn een getuigenis van de rijke geschiedenis van de regio en bieden toeristen een unieke kans om zich onder te dompelen in de lokale cultuur en geschiedenis.
 81. 81

  Millicent Museum

  Millicent
 82. 82

  Salisbury Water Wheel Museum

  Adelaide
 83. 83

  Burra Mine Site Grassland

  Burra
 84. 84

  Burra Police Lockup and Stables

  Burra
 85. 85

  Burra Miner’s Dugouts

  Burra
 86. 86

  Auburn Old Police Station and Courthouse Museum

  Auburn
 87. 87

  Wilson's Cottage - National Trust of Australia

  Penola
 88. 88

  Willunga Courthouse Museum

  Willunga
 89. 89

  Mount Gambier RSL War Museum

  Mount Gambier
 90. 90

  National Trust Museum and Customs' House

  Victor Harbor
 91. 91

  Axel Stenross Maritime Museum

  Port Lincoln
 92. 92

  Peterborough Motorcycle & Antique Museum

  Peterborough
 93. 93

  Faye’s Historic Underground Home

  Coober Pedy
 94. 94

  Agery Reserve

  Arthurton
 95. 95

  Wilabalangaloo Reserve

  Monash
 96. 96

  Mount Laura Homestead Museum

  Whyalla
 97. 97

  Meningie Cheese Factory Museum

  Meningie
 98. 98

  Port Elliot Railway Station

  Port Elliot
 99. 99

  Tailem Bend Info Station and Rail Museum

  Tailem Bend
 100. 100

  Bublacowie Military Museum

  Wool Bay

Alle musea in Zuid-Australië