De beste musea in West-Australië in oktober 2023

Dit zijn de top 50 beste musea in West-Australië, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in West-Australië, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in West-Australië.

Op zoek naar de beste musea in West-Australië? Dit zijn de beste:

 1. Fremantle Prison1

  Fremantle Prison

  Fremantle
  De Fremantle-gevangenis is een belangrijke historische locatie in Fremantle, West-Australië. Het diende als een functionerende gevangenis van 1855 tot 1991 en speelde een cruciale rol in het strafsysteem van de regio. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van het koloniale verleden van Australië en biedt het een uniek inzicht in de geschiedenis van het strafrecht in het land.
 2. National Anzac Centre2

  National Anzac Centre

  Albany
 3. Carnarvon Space & Technology Museum3

  Carnarvon Space & Technology Museum

  Brown Range
  Het OTC Satellite Earth Station Carnarvon werd opgericht om te voldoen aan de behoefte aan betrouwbaardere en hogere kwaliteit communicatie voor het Apollo-programma. Dit station was van cruciaal belang voor het succes van het Apollo-programma, en vormde een cruciale schakel tussen het NASA-trackingstation in Australië en het controlecentrum in de VS. Het werd operationeel op 29 oktober 1966 en bleef communicatieondersteuning bieden voor NASA-ruimteprogramma's tot het NASA-station begin 1975 werd gesloten.
 4. AQWA The Aquarium Of Western Australia4

  AQWA The Aquarium Of Western Australia

  Perth
  Het Aquarium of Western Australia (AQWA) is een particulier aquarium in Hillarys, West-Australië. AQWA was het grootste aquarium van Australië toen het werd geopend en bezit nog steeds het grootste afzonderlijke aquarium van Australië en een doorlopende onderwatertunnel.
 5. WA Museum Boola Bardip5

  WA Museum Boola Bardip

  Perth
  Het West-Australisch Museum is een wettelijke instantie binnen de portefeuille Cultuur en Kunst, opgericht krachtens de Museumwet van 1969. Het museum heeft zes hoofdlocaties. Het staatsmuseum, nu bekend als WA Museum Boola Bardip , is op 21 november 2020 officieel heropend in het Cultureel Centrum
 6. Perth Zoo6

  Perth Zoo

  Perth
  Perth Zoo, gelegen in South Perth, West-Australië, is een combinatie van een dierentuin en botanische tuin die zich uitstrekt over 17 hectare. Het is de thuisbasis van een diverse reeks dieren en planten, waardoor het een unieke bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in dieren in het wild en de natuur.
 7. Caversham Wildlife Park7

  Caversham Wildlife Park

  Perth
  Caversham Wildlife Park bevindt zich in het hart van Whiteman Park in West-Australië. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om de diverse fauna van Australië op één plek te ervaren. Het park is gemakkelijk toegankelijk en biedt een geweldige dag uit voor gezinnen, natuurliefhebbers en toeristen.
 8. WA Maritime Museum8

  WA Maritime Museum

  Fremantle
 9. Scitech9

  Scitech

  West Perth
  Scitech is een onderneming zonder winstoogmerk die opereert als het Scitech Science Centre, een permanent, interactief wetenschapsmuseum met een planetarium in West Perth, West-Australië. De gepubliceerde missie van de organisatie is "het vergroten van bewustzijn, interesse, bekwaamheid en deelname
 10. The Art Gallery of Western Australia | AGWA10

  The Art Gallery of Western Australia | AGWA

  Perth
  De Art Gallery of Western Australia (AGWA) is een openbare instelling gelegen in het Perth Cultural Centre. Het is gunstig gelegen nabij andere belangrijke culturele bezienswaardigheden zoals het Western Australian Museum en de State Library of Western Australia. Dit maakt het een ideale bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van het rijke culturele erfgoed van West-Australië.
 11. Gravity Discovery Centre & Observatory11

  Gravity Discovery Centre & Observatory

  Perth
 12. Perth Institute of Contemporary Arts12

  Perth Institute of Contemporary Arts

  Perth
  Het Perth Institute of Contemporary Arts (PICA) is een instituut voor hedendaagse kunst gelegen in het hart van Perth, West-Australië. Het werd opgericht in 1989, voortkomend uit een alternatieve kunstruimte genaamd Praxis die actief was in de jaren 70. PICA biedt een platform voor Australische en internationale beeldende, performance en interdisciplinaire kunsten.
 13. Aviation Heritage Museum13

  Aviation Heritage Museum

  Perth
  Het Aviation Heritage Museum, gelegen in Perth, West-Australië, is een unieke instelling gecreëerd en onderhouden door de RAAF Association of Western Australia. Het museum is gewijd aan het behoud en de tentoonstelling van een breed scala aan militaire en civiele vliegtuigen, vliegtuigreplica's en vliegtuigmotoren. Deze tentoonstellingen hebben ofwel gediend in de Royal Australian Air Force of hebben relevantie voor de luchtvaart in West-Australië.
 14. Albany’s Historic Whaling Station14

  Albany’s Historic Whaling Station

  Albany
 15. Princess Royal Fortress15

  Princess Royal Fortress

  Albany
  Het Princess Royal Fortress, ook bekend als Albany Forts, is een historische locatie aan de noordelijke oever van de Atatürk-ingang aan de Princess Royal Harbour op Mount Adelaide. Het kijkt uit over de prachtige King George Sound in Albany, West-Australië. Tegenwoordig functioneert het als een museum, waar bezoekers de kans krijgen om in het verleden te duiken en meer te leren over de rijke geschiedenis.
 16. Ocean Park Aquarium16

  Ocean Park Aquarium

  Shark bay
  Ocean Park Aquarium is een particulier oceanarium dat ongeveer 10 km ten zuiden van Denham in het Shark Bay-gebied van West-Australië ligt. Deze locatie is een belangrijke attractie voor toeristen in de regio en biedt een unieke kans om het zeeleven van het gebied te verkennen.
 17. Ranger Red's Zoo & Conservation Park17

  Ranger Red's Zoo & Conservation Park

  Pinjarra
  Ranger Red's Zoo & Conservation Park, voorheen bekend als Peel Zoo, is een wildreservaat gelegen aan de oevers van de Murray River in Pinjarra, West-Australië. Deze locatie biedt een unieke setting voor bezoekers om de diverse dierenwereld te ervaren en waarderen. Het park is gemakkelijk bereikbaar en biedt een serene omgeving voor een dagje uit met familie of vrienden.
 18. Carnamah Museum18

  Carnamah Museum

  Carnamah
  De Carnamah Historical Society verzamelt, registreert, bewaart en promoot de geschiedenis van Carnamah , een stad en boerengemeenschap in de Mid West regio van West-Australië . De vereniging werd opgericht in 1983, begon een museum in 1992 en vestigde zich online in 2003. Het werd vervolgens geprof
 19. Museum & Fire Safety Education Centre19

  Museum & Fire Safety Education Centre

  Perth
  Het Oude Brandweerstation van Perth, gelegen op 25 Murray Street, heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis van West-Australië omdat het het eerste speciaal gebouwde brandweerstation in de regio was. Het werd ingehuldigd in 1901 en bleef operationeel tot 1979. Dit historische monument biedt een blik op het verleden en toont de evolutie van de brandweerdiensten in de staat.
 20. Museum of Perth20

  Museum of Perth

  Perth
 21. 21

  Greenough Wildlife Park

  Greenough
 22. York Courthouse Complex22

  York Courthouse Complex

  York
  Het York Courthouse Complex, gelegen aan Avon Terrace in York, West-Australië, is een belangrijke locatie vanuit zowel een erfgoed- als architecturaal perspectief. Gebouwd tussen 1852 en 1896, is het complex een getuigenis van de rijke geschiedenis en architecturale vaardigheid van de regio. Het omvat een verscheidenheid aan gebouwen, waaronder een celblok, politiekwartieren en gerechtsgebouwen, elk met hun eigen unieke verhaal en betekenis.
 23. The Rockingham Museum23

  The Rockingham Museum

  Rockingham
 24. 24

  Yongergnow Australian Malleefowl Centre

  Ongerup
 25. 25

  WA Wildlife

  Perth
 26. Albany Convict Gaol & Museum26

  Albany Convict Gaol & Museum

  Albany
  De Albany Convict Gaol, ook bekend als de Old Gaol, is een belangrijke historische locatie in Albany, West-Australië. Deze gerestaureerde gevangenis functioneert nu als een museum en biedt bezoekers een blik op het verleden. De gevangenis werd opgericht in 1852 en werd gebruikt om veroordeelde arbeiders naar Albany te vervoeren. Vandaag de dag staat het als een getuigenis van de geschiedenis van de regio en biedt het een uniek perspectief op het leven van degenen die er gevangen zaten.
 27. 27

  WA Shipwrecks Museum

  Fremantle
 28. Strawberry Hill at Barmup28

  Strawberry Hill at Barmup

  Albany
 29. York Residency Museum29

  York Residency Museum

  York
  Het Residency Museum, gelegen in York, West-Australië, is een monumentaal gebouw dat de Victoriaans-Georgische architectuurstijl tentoonstelt. Het heeft een historische verbinding met het oude York Hospital, dat ook een monumentale site is. De architectuurstijl van het museum en de associatie met het oude York Hospital maken het een belangrijk onderdeel van het historische landschap van York.
 30. 30

  Central Greenough

  Greenough
 31. 31

  Broome Historical Museum

  Broome
 32. 32

  Revolutions Transport Museum

  Perth
 33. Connor's Mill Museum33

  Connor's Mill Museum

  Toodyay
  Connor's Mill is een historische op stoom aangedreven meelfabriek gelegen aan Stirling Terrace in Toodyay, West-Australië. Deze operationele molen is een belangrijk onderdeel van het erfgoed van de stad en biedt een blik op het verleden. Bezoekers kunnen de molen verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis en de rol die het speelde in de ontwikkeling van de stad.
 34. Newcastle Gaol Museum34

  Newcastle Gaol Museum

  Toodyay
  Het Newcastle Gaol Museum, gelegen aan de Clinton Street in Toodyay, West-Australië, is een gevangenismuseum dat in 1962 werd opgericht. Het biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van het strafrechtelijk systeem in de regio, met diverse tentoonstellingen die het leven en de tijden van gevangenen tijdens de 19e en 20e eeuw weergeven.
 35. Kalamunda History Village35

  Kalamunda History Village

  Kalamunda
 36. Wireless Hill Museum36

  Wireless Hill Museum

  Perth
  Wireless Hill Park, gelegen in Ardross, West-Australië, is een park van 40 hectare dat de thuisbasis is van het Wireless Hill Museum. Dit park is een belangrijk stedelijk struikgewasgebied en staat vermeld in het Register van het Nationaal Erfgoed en het Staatsregister van Erfgoedplaatsen. Het museum is gehuisvest in de bewaarde gebouwen van het voormalige Applecross Wireless Station, een vroeg radiostation in West-Australië.
 37. Woodloes Museum37

  Woodloes Museum

  Perth
 38. Wubin Wheatbin Museum38

  Wubin Wheatbin Museum

  Wubin
 39. Azelia Ley Museum39

  Azelia Ley Museum

  Perth
 40. The Busselton Museum40

  The Busselton Museum

  Busselton
 41. 41

  Eastern Goldfields Historical Society

  Boulder
 42. 42

  Loopline Railway Museum

  Boulder
 43. 43

  Museum of Geraldton

  Geraldton
 44. 44

  The Ford Farm Museum

  Gidgegannup
 45. 45

  Balladonia Museum

  Balladonia
 46. 46

  Claremont Museum

  Perth
 47. 47

  Museum of the Great Southern

  Albany
 48. 48

  Brig Amity

  Albany
 49. 49

  Tractor Musem

  Perth
 50. 50

  Motor Museum of Western Australia

  Perth

Alle musea in West-Australië