De beste musea in Peoria in oktober 2023

Dit zijn de top 5 beste musea in Peoria, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Peoria, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Peoria.

Voor sommige musea in Peoria dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Peoria? Dit zijn de beste:

 1. Pettengill Morron House1

  Pettengill Morron House

  Peoria, IL
  Het Pettengill–Morron House, ook bekend als Morron House, is een historisch herenhuis gelegen in de stad Peoria, Illinois. Het huis werd oorspronkelijk gebouwd in 1868 voor Moses Pettengill, een eigenaar van een ijzerwarenwinkel die in 1833 naar Peoria verhuisde vanuit New Hampshire. Dit herenhuis staat als een getuigenis van de rijke geschiedenis van de stad en het leven van haar vroege kolonisten.
 2. John C. Flanagan House Museum2

  John C. Flanagan House Museum

  Peoria, IL
 3. 3

  Peoria Zoo At Glen Oak Park

  Peoria, IL
  De Peoria Zoo, gelegen in Peoria, Illinois, is een bekende attractie die wordt beheerd door het Peoria Park District. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om een verscheidenheid aan diersoorten te verkennen in een goed onderhouden omgeving.
 4. 4

  Peoria Riverfront Museum

  Peoria, IL
  Het Peoria Riverfront Museum is een particulier instituut dat een breed scala aan tentoonstellingen toont, van kunst en wetenschap tot geschiedenis en prestatie. Het is gunstig gelegen aan de rivier in het centrum van Peoria, Illinois. Het gebouw dat het museum huisvest, is eigendom van de provincie Peoria, wat een extra laag van lokale betekenis aan de instelling toevoegt.
 5. 5

  Contemporary Art Center of Peoria

  Peoria, IL
  Cultureel centrum dat kunstgaleries, muziekoptredens, poëzievoordrachten, yogalessen en andere amusementsdiensten samenbrengt.

Alle musea in Peoria