De beste musea in Santa Fe in september 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Santa Fe, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Santa Fe, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Santa Fe.

Voor sommige musea in Santa Fe dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Santa Fe? Dit zijn de beste:

 1. San Miguel Mission1

  San Miguel Mission

  Santa Fe, NM
  San Miguel Mission, ook bekend als San Miguel Chapel, is een historische katholieke kerk gelegen in Santa Fe, New Mexico. Deze 17e-eeuwse structuur is een van de oudste katholieke kerken in de Verenigde Staten, en biedt bezoekers een blik op de rijke geschiedenis en religieuze tradities van de regio.
 2. Georgia O'keeffe Museum2

  Georgia O'keeffe Museum

  Santa Fe, NM
  Het Georgia O'Keeffe Museum is een eerbetoon aan de artistieke nalatenschap van Georgia O'Keeffe, haar leven en haar bijdragen aan het Amerikaanse modernisme. Het museum streeft ernaar het publiek te betrekken bij het begrijpen en waarderen van haar werk en het tijdperk waarin ze het creëerde. Het is een plek waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de wereld van O'Keeffe, haar kunst, haar persoonlijke geschiedenis en de bredere context van het Amerikaanse modernisme verkennen.
 3. Loretto Chapel3

  Loretto Chapel

  Santa Fe, NM
  De Loretto-kapel, gelegen in Santa Fe, New Mexico, staat bekend om zijn wenteltrap. Dit opmerkelijke stuk houtbewerking is een uniek kenmerk dat de kapel onderscheidt. De trap, die twintig voet hoog is en twee volledige omwentelingen maakt om het triforium te bereiken, werd gebouwd zonder spijkers en wordt bij elkaar gehouden door houten pinnen. De trap was oorspronkelijk niet aan de muur bevestigd, maar in 1887 werd de buitenste spiraal aan een pilaar bevestigd en werd een leuning toegevoegd.
 4. Meow Wolf4

  Meow Wolf

  Santa Fe, NM
  Meow Wolf is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in kunst en entertainment. Ze staan vooral bekend om hun grootschalige, meeslepende kunstinstallaties die een unieke en boeiende ervaring bieden voor bezoekers. Naast deze installaties produceert Meow Wolf ook een verscheidenheid aan online content, maakt muziekvideo's en organiseert kunst- en muziekfestivals. Deze diverse reeks activiteiten maakt Meow Wolf een dynamische en innovatieve speler in de kunst- en entertainmentindustrie.
 5. Palace of the Governors5

  Palace of the Governors

  Santa Fe, NM
  Het Palace of the Governors, gelegen aan Palace Avenue in Santa Fe, New Mexico, is een historische adobe-structuur. Het is gebouwd in de Territoriale Stijl van Pueblo-architectuur, een unieke mix van inheemse Amerikaanse en Spaanse architecturale elementen. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van adobe (zon-gedroogde modderstenen) in de bouw, platte daken en afgeronde randen. De architectuur van het paleis getuigt van de rijke culturele geschiedenis van de regio.
 6. Site Santa Fe6

  Site Santa Fe

  Santa Fe, NM
  SITE Santa Fe, gevestigd in Santa Fe, New Mexico, is een non-profitorganisatie gewijd aan hedendaagse kunst. Sinds de oprichting in 1995 is het een platform geweest voor het tonen van hedendaagse kunst, met talloze tentoonstellingen en biënnales. De organisatie staat bekend om haar inzet om werken van kunstenaars van over de hele wereld te presenteren, terwijl ze ook lokale talenten uit New Mexico ondersteunt.
 7. Museum of Indian Arts & Culture7

  Museum of Indian Arts & Culture

  Santa Fe, NM
  Het Museum voor Indiaanse Kunst en Cultuur is een museum voor Indiaanse kunst en cultuur in Santa Fe, New Mexico. Het is een van de acht musea in de staat die worden beheerd door het New Mexico Department of Cultural Affairs en is geaccrediteerd door de American Alliance of Museums als onderdeel van
 8. Museum of International Folk Art8

  Museum of International Folk Art

  Santa Fe, NM
  Het Museum of International Folk Art, opgericht door Florence Dibell Bartlett en geopend voor het publiek in 1953, herbergt 's werelds grootste collectie internationale volkskunst. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 135.000 artefacten, die een uitgebreid inzicht geven in verschillende culturen en tradities van over de hele wereld.
 9. New Mexico History Museum9

  New Mexico History Museum

  Santa Fe, NM
  Het New Mexico History Museum, gelegen in Santa Fe, is een belangrijk onderdeel van het door de staat gerunde Museum of New Mexico systeem. Dit systeem wordt beheerd door het New Mexico Department of Cultural Affairs, dat zorgt voor de bewaring en promotie van het culturele erfgoed van de staat. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de rijke geschiedenis van New Mexico, waardoor het een waardevolle bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het verleden van de staat.
 10. Wheelwright Museum10

  Wheelwright Museum

  Santa Fe, NM
  Het Wheelwright Museum of the American Indian, gelegen in Santa Fe, New Mexico, is een toegewijde ruimte voor de verkenning en waardering van Native American kunst. Opgericht in 1937, biedt het museum een uniek inzicht in het rijke culturele erfgoed van Native American gemeenschappen, met een bijzondere focus op Navajo kunst en cultuur.
 11. New Mexico Museum of Art11

  New Mexico Museum of Art

  Santa Fe, NM
  Het New Mexico Museum of Art is een kunstmuseum in Santa Fe dat door de staat New Mexico wordt beheerd. Het is een van de vier door de staat beheerde musea in Santa Fe die deel uitmaken van het Museum van New Mexico. Het is gelegen aan 107 West Palace Avenue, een blok verwijderd van het historische
 12. Santa Fe Botanical Garden12

  Santa Fe Botanical Garden

  Santa Fe, NM
 13. 13

  Santa Fe Children's Museum

  Santa Fe, NM
  Museum helemaal gewijd aan kinderen. Geweldige kans om op een leuke manier te worden onderwezen. Veel interactieve tentoonstellingen.
 14. 14

  Museum of Contemporary Native Arts

  Santa Fe, NM
 15. 15

  Museum of Encaustic Art

  Santa Fe, NM
 16. 16

  New Mexico Military Museum

  Santa Fe, NM
 17. 17

  Museum of Spanish Colonial Art

  Santa Fe, NM
  Gelegen op de "Museum Hill" zoals vele andere musea, biedt dit museum een blik op de dagen van de Spaanse koloniale tijd.
 18. 18

  El Museo Cultural De Santa Fe

  Santa Fe, NM
 19. 19

  Harrell House Bug Museum

  Santa Fe, NM
 20. 20

  New Mexico School for the Deaf Museum

  Santa Fe, NM
  De New Mexico School for the Deaf werd opgericht in 1887 door de wetgevende macht van New Mexico. Het heeft de unieke onderscheiding van de enige land-grant school voor doven in de Verenigde Staten. Deze historische betekenis draagt bij aan de culturele en educatieve waarde van de instelling.

Alle musea in Santa Fe