De beste musea in Nieuw-Mexico in september 2023

Dit zijn de top 100 beste musea in Nieuw-Mexico, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Nieuw-Mexico, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Nieuw-Mexico.

Op zoek naar de beste musea in Nieuw-Mexico? Dit zijn de beste:

 1. San Miguel Mission1

  San Miguel Mission

  Santa Fe, NM
  San Miguel Mission, ook bekend als San Miguel Chapel, is een historische katholieke kerk gelegen in Santa Fe, New Mexico. Deze 17e-eeuwse structuur is een van de oudste katholieke kerken in de Verenigde Staten, en biedt bezoekers een blik op de rijke geschiedenis en religieuze tradities van de regio.
 2. Georgia O'keeffe Museum2

  Georgia O'keeffe Museum

  Santa Fe, NM
  Het Georgia O'Keeffe Museum is een eerbetoon aan de artistieke nalatenschap van Georgia O'Keeffe, haar leven en haar bijdragen aan het Amerikaanse modernisme. Het museum streeft ernaar het publiek te betrekken bij het begrijpen en waarderen van haar werk en het tijdperk waarin ze het creëerde. Het is een plek waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de wereld van O'Keeffe, haar kunst, haar persoonlijke geschiedenis en de bredere context van het Amerikaanse modernisme verkennen.
 3. International Ufo Museum & Research Center3

  International Ufo Museum & Research Center

  Roswell, NM
  Roswell. UFO. Gaat er een belletje rinkelen? Nou, na je bezoek aan dit obscure maar interessante museum, weet je wel beter.
 4. Loretto Chapel4

  Loretto Chapel

  Santa Fe, NM
  De Loretto-kapel, gelegen in Santa Fe, New Mexico, staat bekend om zijn wenteltrap. Dit opmerkelijke stuk houtbewerking is een uniek kenmerk dat de kapel onderscheidt. De trap, die twintig voet hoog is en twee volledige omwentelingen maakt om het triforium te bereiken, werd gebouwd zonder spijkers en wordt bij elkaar gehouden door houten pinnen. De trap was oorspronkelijk niet aan de muur bevestigd, maar in 1887 werd de buitenste spiraal aan een pilaar bevestigd en werd een leuning toegevoegd.
 5. Meow Wolf5

  Meow Wolf

  Santa Fe, NM
  Meow Wolf is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in kunst en entertainment. Ze staan vooral bekend om hun grootschalige, meeslepende kunstinstallaties die een unieke en boeiende ervaring bieden voor bezoekers. Naast deze installaties produceert Meow Wolf ook een verscheidenheid aan online content, maakt muziekvideo's en organiseert kunst- en muziekfestivals. Deze diverse reeks activiteiten maakt Meow Wolf een dynamische en innovatieve speler in de kunst- en entertainmentindustrie.
 6. The Albuquerque Museum of Art & History6

  The Albuquerque Museum of Art & History

  Albuquerque, NM
  Het Albuquerque Museum, voorheen bekend als het Albuquerque Museum of Art and History, is een openbaar instituut gewijd aan kunst en geschiedenis gevestigd in Albuquerque, New Mexico. Dit museum is een belangrijk cultureel en educatief centrum in de stad, met de focus op het behoud van de kunst van het Amerikaanse zuidwesten en de geschiedenis van Albuquerque en de Middle Rio Grande Valley van New Mexico.
 7. New Mexico Museum of Space History7

  New Mexico Museum of Space History

  Alamogordo, NM
  Het New Mexico Museum of Space History, gelegen in Alamogordo, New Mexico, is een museum- en planetariumcomplex gewijd aan de verkenning en het begrip van ruimtevluchten en het ruimtetijdperk. Het museum herbergt een verscheidenheid aan artefacten en displays die inzicht geven in de geschiedenis en vooruitgang van de ruimteverkenning.
 8. Palace of the Governors8

  Palace of the Governors

  Santa Fe, NM
  Het Palace of the Governors, gelegen aan Palace Avenue in Santa Fe, New Mexico, is een historische adobe-structuur. Het is gebouwd in de Territoriale Stijl van Pueblo-architectuur, een unieke mix van inheemse Amerikaanse en Spaanse architecturale elementen. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van adobe (zon-gedroogde modderstenen) in de bouw, platte daken en afgeronde randen. De architectuur van het paleis getuigt van de rijke culturele geschiedenis van de regio.
 9. Site Santa Fe9

  Site Santa Fe

  Santa Fe, NM
  SITE Santa Fe, gevestigd in Santa Fe, New Mexico, is een non-profitorganisatie gewijd aan hedendaagse kunst. Sinds de oprichting in 1995 is het een platform geweest voor het tonen van hedendaagse kunst, met talloze tentoonstellingen en biënnales. De organisatie staat bekend om haar inzet om werken van kunstenaars van over de hele wereld te presenteren, terwijl ze ook lokale talenten uit New Mexico ondersteunt.
 10. American International Rattlesnake Museum10

  American International Rattlesnake Museum

  Albuquerque, NM
  Het American International Rattlesnake Museum is een dierenbeschermingsmuseum gelegen in het hart van Old Town Albuquerque, New Mexico. Deze locatie is niet alleen handig voor toeristen, maar voegt ook een unieke charme toe aan de museumervaring.
 11. Indian Pueblo Cultural Center11

  Indian Pueblo Cultural Center

  Albuquerque, NM
  Het Indian Pueblo Cultural Center, gelegen in Albuquerque, is een unieke instelling die eigendom is van en wordt beheerd door de 19 Indian Pueblos van New Mexico. Dit centrum is gewijd aan de bewaring en voortzetting van de Pueblo Indian Cultuur, Geschiedenis en Kunst, en biedt bezoekers een authentiek en uitgebreid begrip van het Pueblo-volk.
 12. New Mexico Mining Museum12

  New Mexico Mining Museum

  Grants, NM
 13. National Museum of Nuclear Science and History13

  National Museum of Nuclear Science and History

  Albuquerque, NM
  Het Nationaal Museum voor Kernwetenschap & Geschiedenis, voorheen bekend als het Nationaal Atoommuseum, is een nationaal centrum voor informatie over kernwetenschap. Het werd opgericht door het Amerikaanse Congres onder de Publieke Wet 102-190 en is gevestigd in Albuquerque, New Mexico. Het museum dient als een belangrijke bron van informatie over nucleaire geschiedenis en wetenschap in de Verenigde Staten.
 14. Anderson Abruzzo Albuquerque International Balloon Museum14

  Anderson Abruzzo Albuquerque International Balloon Museum

  Albuquerque, NM
  Het Anderson-Abruzzo Albuquerque International Balloon Museum is een unieke instelling die zich richt op de wereldwijde geschiedenis, wetenschap en kunst van alle vormen van ballonvaren en lichter-dan-luchtvlucht. Dit omvat alles van heteluchtballonnen tot zeppelins en andere soorten luchtschepen. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de evolutie van deze vliegvormen, hun wetenschappelijke principes en de kunst die betrokken is bij hun ontwerp en bediening.
 15. Museum of Indian Arts & Culture15

  Museum of Indian Arts & Culture

  Santa Fe, NM
  Het Museum van Indiase Kunst en Cultuur, gelegen in Santa Fe, New Mexico, is een toegewijde ruimte voor de tentoonstelling en het behoud van Native American kunst en cultuur. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in de rijke geschiedenis en tradities van de Native American gemeenschappen.
 16. Museum of International Folk Art16

  Museum of International Folk Art

  Santa Fe, NM
  Het Museum of International Folk Art, opgericht door Florence Dibell Bartlett en geopend voor het publiek in 1953, herbergt 's werelds grootste collectie internationale volkskunst. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 135.000 artefacten, die een uitgebreid inzicht geven in verschillende culturen en tradities van over de hele wereld.
 17. Bradbury Science Museum17

  Bradbury Science Museum

  Los Alamos, NM
  Het Bradbury Science Museum is een belangrijke openbare faciliteit van het Los Alamos National Laboratory. Het is gunstig gelegen op 1350 Central Avenue in Los Alamos, New Mexico. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen die het gebied bezoeken.
 18. Taos Art Museum18

  Taos Art Museum

  Taos, NM
  Het Taos Art Museum bevindt zich in het Nicolai Fechin House in Taos, New Mexico. Dit historische huis was ooit de residentie van de gerenommeerde Russische kunstenaar Nicolai Fechin, zijn vrouw Alexandra en hun dochter Eya. Het museum biedt bezoekers een unieke kans om het leven en werk van Fechin te verkennen binnen de muren waar hij woonde en zijn kunst creëerde.
 19. New Mexico History Museum19

  New Mexico History Museum

  Santa Fe, NM
  Het New Mexico History Museum, gelegen in Santa Fe, is een belangrijk onderdeel van het door de staat gerunde Museum of New Mexico systeem. Dit systeem wordt beheerd door het New Mexico Department of Cultural Affairs, dat zorgt voor de bewaring en promotie van het culturele erfgoed van de staat. Het museum biedt een uitgebreid overzicht van de rijke geschiedenis van New Mexico, waardoor het een waardevolle bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het verleden van de staat.
 20. 20

  Tinkertown Museum

  Sandia Park, NM
  Het Tinkertown Museum, gelegen in Sandia Park, New Mexico, is een uniek volkskunstmuseum. Het werd opgericht door de kunstenaar Ross Ward, die zijn leven wijdde aan het creëren van de ingewikkelde stukken die nu tentoongesteld worden. Het museum toont een verscheidenheid aan werken van Ward, en biedt een kijkje in zijn creatieve proces en artistieke visie.
 21. National Hispanic Cultural Center21

  National Hispanic Cultural Center

  Albuquerque, NM
  Het National Hispanic Cultural Center (NHCC) is een toegewijde instelling gevestigd in Albuquerque, New Mexico. De primaire focus ligt op de Spaanse cultuur, kunst en geesteswetenschappen. Het centrum biedt een platform voor de verkenning en viering van de Spaanse cultuur en de invloed ervan op de wereld.
 22. New Mexico Museum of Natural History & Science22

  New Mexico Museum of Natural History & Science

  Albuquerque, NM
  Het New Mexico Museum of Natural History and Science, gelegen nabij Old Town Albuquerque, is een gerenommeerde instelling gewijd aan de verkenning en het behoud van natuurgeschiedenis en wetenschap. Opgericht in 1986, functioneert het museum als een openbare inkomstenfaciliteit van het New Mexico Department of Cultural Affairs en biedt het een schat aan kennis en inzicht in de natuurlijke wereld en de wetenschappelijke fenomenen die deze vormgeven.
 23. Explora23

  Explora

  Albuquerque, NM
  Explora is een wetenschapscentrum gelegen in Albuquerque, New Mexico. Het is gunstig gelegen nabij Old Town Albuquerque, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen. De naam van het centrum is afgeleid van het Spaanse werkwoord 'explorar', wat in het Engels 'verkennen' betekent.
 24. Wheelwright Museum24

  Wheelwright Museum

  Santa Fe, NM
  Het Wheelwright Museum of the American Indian, gelegen in Santa Fe, New Mexico, is een toegewijde ruimte voor de verkenning en waardering van Native American kunst. Opgericht in 1937, biedt het museum een uniek inzicht in het rijke culturele erfgoed van Native American gemeenschappen, met een bijzondere focus op Navajo kunst en cultuur.
 25. Turquoise Museum25

  Turquoise Museum

  Albuquerque, NM
  Iets tussen een museum en een juwelierszaak in. Hier kunt u meer te weten komen over turkoois door middel van een interessante tentoonstelling.
 26. Los Alamos History Museum26

  Los Alamos History Museum

  Los Alamos, NM
  Het Los Alamos Historical Museum is gevestigd in het historische Guest House, dat naast de Fuller Lodge ligt. Dit was onderdeel van de Los Alamos Ranch School en was een favoriete verblijfplaats voor generaal Leslie Groves tijdens het Manhattan Project. Deze connectie met een belangrijke periode in de geschiedenis voegt een unieke laag toe aan de aantrekkingskracht van het museum.
 27. Alameda Park Zoo27

  Alameda Park Zoo

  Alamogordo, NM
  Alameda Park Zoo, gelegen in Alamogordo, New Mexico, heeft de onderscheiding een van de oudste dierentuinen in het zuidwesten van de Verenigde Staten te zijn, opgericht in 1898. Deze historische betekenis voegt een unieke charme toe aan de dierentuin, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in zowel dieren in het wild als geschiedenis.
 28. El Rancho De Las Golondrinas28

  El Rancho De Las Golondrinas

  La Cienega, NM
  El Rancho de las Golondrinas, een historische rancho en nu een levend geschiedenismuseum, is strategisch gelegen aan wat ooit de Camino Real was, de Koninklijke Weg die zich uitstrekte van Mexico-Stad naar Santa Fe. De ranch leverde goederen voor de handel en was een plek waar de karavanen die de weg gebruikten, zouden stoppen op hun reis van of naar Santa Fe. Het was een paraje, een officiële rustplaats voor reizigers, en werd zelfs genoemd door de grote koloniale militaire leider en gouverneur, Don Juan Bautista de Anza, toen hij hier stopte met zijn expeditieleger in 1780.
 29. University of New Mexico Art Museum29

  University of New Mexico Art Museum

  Albuquerque, NM
  Het University of New Mexico Art Museum, gelegen aan de University of New Mexico in Albuquerque, is een belangrijke culturele instelling in de regio. Het biedt een diverse reeks kunstcollecties, waardoor het een waardevolle bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.
 30. Unser Racing Museum30

  Unser Racing Museum

  Albuquerque, NM
  Het Unser Racing Museum, gelegen in Albuquerque, New Mexico, is een non-profit instelling gewijd aan het vieren van de prestaties van de familie Unser, een inheemse auto racefamilie van New Mexico. Het museum toont de nalatenschap van meerdere generaties Unsers en biedt bezoekers een uniek inzicht in de bijdrage van de familie aan de autosport.
 31. Toy Train Depot31

  Toy Train Depot

  Alamogordo, NM
  Het Toy Train Depot in Alamogordo, New Mexico, is meer dan alleen een speelgoedwinkel. Het is ook een spoorwegmuseum dat schaalmodellen van treinlocomotieven, passagierswagens en vrachtwagens tentoonstelt. Deze unieke combinatie van een speelgoedwinkel en museum biedt een fascinerend inzicht in de wereld van treinen, waardoor het een interessante bestemming is voor zowel kinderen als volwassenen.
 32. Alamogordo Museum of History32

  Alamogordo Museum of History

  Alamogordo, NM
  Het Tularosa Basin Museum of History, voorheen bekend als het Tularosa Basin Historical Society Museum, is een geschiedenismuseum gevestigd in Alamogordo, New Mexico. Het museum herbergt een uitgebreide collectie historische foto's, documenten en relikwieën uit Otero County. Deze collectie biedt een uitgebreid inzicht in de geschiedenis en cultuur van de regio, waardoor het een waardevolle bron is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van het verleden van Otero County en New Mexico.
 33. New Mexico Farm and Ranch Heritage Museum33

  New Mexico Farm and Ranch Heritage Museum

  Las Cruces, NM
  Het New Mexico Farm and Ranch Heritage Museum, gelegen in Las Cruces, New Mexico, is een interactief museum van 47 hectare dat een uitgebreid overzicht biedt van de 3000-jarige geschiedenis van landbouw en veeteelt in de staat. Dit museum biedt een meeslepende ervaring die bezoekers in staat stelt om zich te verdiepen in de rijke landbouwgeschiedenis van New Mexico.
 34. Deming Luna Mimbres Museum34

  Deming Luna Mimbres Museum

  Deming, NM
  Het Deming Luna Mimbres Museum, voorheen bekend als de Deming Armory, is een historische locatie gelegen op 301 South Silver Avenue in Deming, Luna County, New Mexico. Dit gebouw, dat oorspronkelijk werd gebouwd als een Nationale Garde wapenkamer, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1915. Het werd toegevoegd aan het New Mexico State Register of Cultural Properties in 1978 en werd vermeld op het National Register of Historic Places in 1983.
 35. New Mexico Museum of Art35

  New Mexico Museum of Art

  Santa Fe, NM
  Het New Mexico Museum of Art is een kunstmuseum in Santa Fe dat door de staat New Mexico wordt beheerd. Het is een van de vier door de staat beheerde musea in Santa Fe die deel uitmaken van het Museum van New Mexico. Het is gelegen aan 107 West Palace Avenue, een blok verwijderd van het historische
 36. Roswell Museum and Art Center36

  Roswell Museum and Art Center

  Roswell, NM
  Het Roswell Museum, opgericht in 1936, is gevestigd in de stad Roswell, New Mexico, in de Verenigde Staten. Dit museum is een belangrijke culturele instelling die al decennia lang de gemeenschap en bezoekers bedient, met een diepgaande kijk op de kunst en geschiedenis van de regio.
 37. Albuquerque Biological Park37

  Albuquerque Biological Park

  Albuquerque, NM
  De ABQ BioPark, ook bekend als de Albuquerque Biological Park, is een milieumuseum gelegen in Albuquerque, New Mexico. Deze unieke locatie biedt bezoekers de mogelijkheid om verschillende aspecten van het milieu en zijn bewoners te verkennen en te leren kennen.
 38. Albuquerque Aquarium38

  Albuquerque Aquarium

  Albuquerque, NM
  Het ABQ BioPark Aquarium , gelegen in Albuquerque, New Mexico , Verenigde Staten is een faciliteit van de Albuquerque Biological Park en is gelegen naast de ABQ BioPark Botanic Garden . In het ABQ BioPark Aquarium worden zoutwatersoorten uit de Golf van Mexico en de Stille Zuidzee tentoongesteld ui
 39. Maxwell Museum of Anthropology39

  Maxwell Museum of Anthropology

  Albuquerque, NM
  Het Maxwell Museum of Anthropology bevindt zich op de campus van de University of New Mexico in Albuquerque, New Mexico. Dit museum is gewijd aan de studie van antropologie en biedt bezoekers een unieke kans om de menselijke culturele ervaring te verkennen door middel van verschillende tentoonstellingen en collecties.
 40. New Mexico Steam Locomotive and Railroad Historical Society40

  New Mexico Steam Locomotive and Railroad Historical Society

  Albuquerque, NM
 41. Santa Fe Botanical Garden41

  Santa Fe Botanical Garden

  Santa Fe, NM
 42. Anderson Museum of Contemporary Art42

  Anderson Museum of Contemporary Art

  Roswell, NM
  Het Anderson Museum of Contemporary Art, ook bekend als AMoCA, is een gerenommeerd Amerikaans kunstmuseum gelegen in Roswell, New Mexico. Opgericht in 1994, is het museum een belangrijk cultureel herkenningspunt in de regio, dat kunstliefhebbers van over de hele wereld aantrekt.
 43. Branigan Cultural Center43

  Branigan Cultural Center

  Las Cruces, NM
 44. Philmont Scout Ranch44

  Philmont Scout Ranch

  Cimarron, NM
  De Philmont Scout Ranch is een uitgestrekte ranch gelegen nabij Cimarron, New Mexico, in de Verenigde Staten. Het ligt genesteld in de wildernis van de Sangre de Cristo Mountains in de noordelijke Rocky Mountains. Deze locatie biedt bezoekers een unieke kans om de natuurlijke schoonheid van de regio te ervaren, met zijn diverse flora en fauna.
 45. Wildlife West Nature Park45

  Wildlife West Nature Park

  Edgewood, NM
 46. Wildlife West Nature Park46

  Wildlife West Nature Park

  Edgewood, NM
  Wildlife West Nature Park is een unieke combinatie van een natuurpark, verbeterde dierentuin en entertainmentlocatie. Het strekt zich uit over 122 hectare in Edgewood, New Mexico, Verenigde Staten. Het park is de thuisbasis van talloze soorten niet-vrijgegeven dieren in hun natuurlijke habitats en biedt ook een natuurlijke habitat voor vrij rondlopende en migrerende soorten.
 47. Petroglyph National Monument Visitor Center47

  Petroglyph National Monument Visitor Center

  Albuquerque, NM
  Het Petroglyph National Monument is een belangrijk herkenningspunt gelegen langs de West Mesa in New Mexico. Dit vulkanische escarpement, gemaakt van basalt, biedt een prachtig uitzicht op de westelijke horizon van Albuquerque, New Mexico. Opgericht op 27 juni 1990, wordt het monument beheerd door de National Park Service en de stad Albuquerque. Het is een unieke bestemming die een mix van natuurlijke schoonheid en historische betekenis biedt.
 48. Holocaust & Intolerance Museum of New Mexico48

  Holocaust & Intolerance Museum of New Mexico

  Albuquerque, NM
  Het New Mexico Holocaust & Intolerance Museum, gelegen in Albuquerque, werd opgericht in 2001 door Holocaust overlevende Werner Gellert en zijn vrouw, Frances Gellert. De missie van het museum is om bezoekers te informeren over de Holocaust, andere genociden en verschillende vormen van pesten die mensen wereldwijd hebben getroffen. Deze informatie biedt een historische context voor het museum en zijn oprichters, wat interessant kan zijn voor bezoekers.
 49. McBride Museum49

  McBride Museum

  Roswell, NM
  Interessant museum dat zich concentreert op de geschiedenis van het New Mexico Military Institute en de prestaties van zijn afgestudeerden.
 50. City of Farmington Museums50

  City of Farmington Museums

  Farmington, NM
 51. Kit Carson Historic Museum51

  Kit Carson Historic Museum

  Taos, NM
  Het Kit Carson House, gelegen op 113 Kit Carson Road in centraal Taos, New Mexico, is een historisch huis museum. Deze locatie is belangrijk omdat het het huis was van de beroemde pionier Kit Carson van 1843 tot zijn dood. Het huis is een uitstekend voorbeeld van Spaanse koloniale architectuur en is nu eigendom van de lokale vrijmetselaarsbroederschap. Het dient als een museum gewijd aan het leven en de prestaties van Kit Carson.
 52. Harwood Museum of Art52

  Harwood Museum of Art

  Taos, NM
  Het Harwood Museum of Art is een belangrijke culturele instelling gelegen in Taos, in Taos County, New Mexico. Dit Amerikaanse museum biedt een unieke kans om een breed scala aan kunstcollecties en tentoonstellingen te verkennen, en geeft een diep inzicht in het rijke culturele erfgoed van de regio.
 53. Las Cruces Museum of Art53

  Las Cruces Museum of Art

  Las Cruces, NM
 54. Las Cruces Railroad Museum54

  Las Cruces Railroad Museum

  Las Cruces, NM
 55. Western New Mexico University Museum55

  Western New Mexico University Museum

  Silver City, NM
  Fleming Hall, gelegen op de campus van de Western New Mexico University in Silver City, New Mexico, is een historisch gebouw dat van grote waarde is. Het maakt deel uit van de rijke geschiedenis van de universiteit en biedt een blik op het verleden.
 56. Aztec Ruins National Monument Visitor Center56

  Aztec Ruins National Monument Visitor Center

  Aztec, NM
  Het Aztec Ruins National Monument, gelegen in het noordwesten van New Mexico, is een cultureel historische site die verschillende goed bewaarde ruïnes van vroege Pueblos beschermt. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, werden de Pueblos niet gebouwd door de Azteken, maar werden ze per ongeluk naar hen vernoemd. Vroege kolonisten geloofden, herinnerend aan verhalen over de verovering van Mexico, dat ze door de Azteken waren gebouwd.
 57. Belen Harvey House Museum57

  Belen Harvey House Museum

  Belen, NM
 58. Gallup Cultural Center58

  Gallup Cultural Center

  Gallup, NM
  De stad Gallup renoveerde het gebouw in 1996 om te dienen als het Gallup Cultural Center, dat wordt beheerd door de Southwest Indian Foundation. Naast een wachtruimte voor passagiers, herbergt het gebouw ook het Gallup Visitor Center, dat in 2004 naar het station verhuisde. Dit maakt het een centraal punt voor bezoekers van de stad.
 59. The Gadsen Museum59

  The Gadsen Museum

  Mesilla, NM
  Dit particuliere museum, opgericht in 1931, bezit talrijke interessante Indiaanse kunstvoorwerpen, voorwerpen uit de Burgeroorlog en nog veel meer!
 60. Hubbard Museum of the American West60

  Hubbard Museum of the American West

  Ruidoso Downs, NM
 61. Museum - Salmon Ruins61

  Museum - Salmon Ruins

  Lee Acres, NM
  Salmon Pueblo, ook bekend als Salmon Ruins, is een belangrijke archeologische site die de Chaco-Canyon cultuur vertegenwoordigt. Het bevindt zich in de buurt van Bloomfield in New Mexico. Deze site biedt een uniek inzicht in de inheemse culturen van het zuidwesten van Noord-Amerika, met name de Ancestral Puebloans die deze nederzetting bouwden en bewoonden.
 62. White Sands Missile Range Museum62

  White Sands Missile Range Museum

  White Sands, NM
 63. Artesia Historical Museum and Art Center63

  Artesia Historical Museum and Art Center

  Artesia, NM
 64. Millicent Rogers Museum64

  Millicent Rogers Museum

  Taos Pueblo, NM
  Het Millicent Rogers Museum, gelegen in Taos, New Mexico, is een kunstmuseum dat in 1956 werd opgericht. Het museum werd opgericht door de familie van Millicent Rogers, een gepassioneerde verzamelaar en mecenas van de kunsten. Het museum herbergt een grote collectie Native American, Hispanic en Anglo-Amerikaanse kunst, met een specifieke nadruk op stukken uit Noord-New Mexico en Taos.
 65. The Raton Museum65

  The Raton Museum

  Raton, NM
 66. Carlsbad Museum66

  Carlsbad Museum

  Carlsbad, NM
 67. White Sands Visitor Center - National Park Service67

  White Sands Visitor Center - National Park Service

  Tularosa, NM
 68. Poeh Cultural Center68

  Poeh Cultural Center

  Pojoaque, NM
  Het Poeh Museum bevindt zich in de stad Pojoaque, New Mexico. Het is gunstig gelegen aan de U.S. Route 84, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers. Het museum ligt in de buurt van Pojoaque Pueblo's Cities of Gold Casino en Hotel, wat extra entertainmentopties biedt voor toeristen. Bovendien is het slechts ongeveer 26 kilometer verwijderd van de stad Santa Fe, waardoor bezoekers meer van het rijke culturele erfgoed van New Mexico kunnen verkennen.
 69. Telephone Museum of New Mexico69

  Telephone Museum of New Mexico

  Albuquerque, NM
 70. 70

  Ghost Ranch - Education & Retreat Center

  Abiquiu, NM
 71. Blackwater Draw Site and Museum71

  Blackwater Draw Site and Museum

  Clovis, NM
  Blackwater Draw is een intermitterend stroomkanaal van ongeveer 140 km (87 mi) lang, met de bovenloop in Roosevelt County, New Mexico, ongeveer 18 km (11 mi) ten zuidwesten van Clovis, New Mexico, en stroomt zuidoostwaarts over de Llano Estacado naar de stad Lubbock, Texas, waar het samenkomt met Ye
 72. 72

  Route 66 Auto Museum

  Santa Rosa, NM
 73. Historical Center For Southeast New Mexico73

  Historical Center For Southeast New Mexico

  Roswell, NM
  Fascinerend plaatselijk historisch museum met veel inzichten in het verleden. Veel artefacten en voorwerpen die met het gebied te maken hebben.
 74. Bent House Museum74

  Bent House Museum

  Taos, NM
  Het Governor Bent House in Taos is een belangrijke historische locatie omdat het het huis was van gouverneur Charles Bent, die diende als de eerste territoriale gouverneur van New Mexico in de Verenigde Staten. Deze locatie biedt een uniek inzicht in de vroege Amerikaanse geschiedenis van de regio en het leven van een van de belangrijkste figuren.
 75. Space Murals Museum and Gift Shop75

  Space Murals Museum and Gift Shop

  Organ, NM
 76. War Eagles Air Museum76

  War Eagles Air Museum

  Santa Teresa, NM
  Het War Eagles Air Museum is een unieke bestemming voor liefhebbers van lucht- en ruimtevaart en autogeschiedenis. Gelegen op de internationale luchthaven van Doña Ana County in Santa Teresa, New Mexico, biedt het museum een verscheidenheid aan tentoonstellingen die de evolutie van de luchtvaart- en autotechnologie laten zien. Bezoekers kunnen de collectie oorlogsvogels en andere historische vliegtuigen van het museum verkennen, evenals een selectie van vintage auto's.
 77. Bond House Museum77

  Bond House Museum

  Española, NM
 78. 78

  Spring River Park and Zoo

  Roswell, NM
  Hoewel deze dierentuin niet kan opscheppen met hoe groot hij is, is hij goed onderhouden en in staat om aan alle behoeften van een gemiddelde dierentuinbezoeker te voldoen.
 79. 79

  Tingley Beach - Abq Biopark

  Albuquerque, NM
 80. 80

  Santa Fe Children's Museum

  Santa Fe, NM
  Museum helemaal gewijd aan kinderen. Geweldige kans om op een leuke manier te worden onderwezen. Veel interactieve tentoonstellingen.
 81. 81

  Museum of Contemporary Native Arts

  Santa Fe, NM
 82. 82

  Billy the Kid Museum

  Fort Sumner, NM
  Een perfect informatief museum over een van de grootste en bekendste afvalligen van het oude westen.
 83. 83

  Us Southwest Soaring Museum

  Moriarty, NM
  Het US Southwest Soaring Museum, gelegen op 918 E US Route 66 in Moriarty, New Mexico, is een luchtvaartmuseum dat zich specifiek richt op de geschiedenis van het zweefvliegen in het westen van de Verenigde Staten. Dit unieke museum biedt bezoekers een diepgaande kijk op de evolutie en ontwikkeling van het zweefvliegen, en biedt een rijke historische context voor dit fascinerende aspect van de luchtvaart.
 84. 84

  Hillcrest Park Zoo

  Clovis, NM
  Klein maar fijn, dat is deze dierentuin zeker. Maak een mooie wandeling door deze prachtige plek.
 85. 85

  Museum of Southwestern Biology

  Albuquerque, NM
  Het Museum van Zuidwestelijke Biologie beschikt over een diverse collectie van vaatplanten, ongewervelden en gewervelden. Deze exemplaren komen uit verschillende regio's, waaronder het Amerikaanse Westen, Centraal- en Zuid-Amerika en andere delen van de wereld, en bieden een uitgebreid overzicht van de biodiversiteit.
 86. 86

  The Wheels Museum

  Albuquerque, NM
 87. 87

  Aztec Museum and Pioneer Village

  Farmington, NM
  Interessant museum dat niet alleen aandacht besteedt aan de Azteekse cultuur en geschiedenis, maar ook aan de vroege kolonisatie en pionierswerk.
 88. 88

  E3 Children's Museum & Science Center

  Farmington, NM
 89. 89

  Museum of Encaustic Art

  Santa Fe, NM
 90. 90

  New Mexico Military Museum

  Santa Fe, NM
 91. 91

  Museum of Spanish Colonial Art

  Santa Fe, NM
  Gelegen op de "Museum Hill" zoals vele andere musea, biedt dit museum een blik op de dagen van de Spaanse koloniale tijd.
 92. 92

  El Museo Cultural De Santa Fe

  Santa Fe, NM
 93. 93

  Harrell House Bug Museum

  Santa Fe, NM
 94. 94

  Kit Carson Museum

  Cimarron, NM
 95. 95

  Aztec Mill Museum

  Cimarron, NM
 96. 96

  Blackwater Draw National Historic Landmark and Museum

  Portales, NM
 97. 97

  Roosevelt County Historical Museum

  Portales, NM
 98. 98

  Silver City Museum

  Silver City, NM
  Dit mooie kleine museum in een gereconstrueerd herenhuis behandelt de geschiedenis en cultuur van het zuidwesten.
 99. 99

  Florence Hawley Ellis Museum of Anthropology

  Abiquiu, NM
 100. 100

  Ruth Hall Museum of Paleontology

  Abiquiu, NM

Alle musea in Nieuw-Mexico