Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Zuid-Australië

Zuid-Australië (Australië) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 5 kunstmusea die zich in Zuid-Australië bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Zuid-Australië? Dit zijn ze:

 1. Art Gallery of South Australia1

  Art Gallery of South Australia

  Adelaide
  De Art Gallery of South Australia, ook bekend als AGSA, is een belangrijke culturele instelling gelegen in Adelaide. Het werd oorspronkelijk opgericht als de National Gallery of South Australia in 1881, waardoor het een plaats van historisch belang is, evenals een centrum voor kunstliefhebbers.
 2. Samstag Museum2

  Samstag Museum

  Adelaide
  Het Samstag Museum of Art , ook bekend als het Samstag Museum , werd in oktober 2007 geopend als het Anne & Gordon Samstag Museum of Art , in het Hawke Building van de CityWest campus van de University of South Australia (UniSA). Het museum is genoemd ter ere van Anne & Gordon Samstag, "twee vooraan
 3. 3

  Tandanya National Aboriginal Cultural Institute

  Adelaide
  Het Tandanya National Aboriginal Cultural Institute, vaak aangeduid als Tandanya, is een kunstmuseum gelegen aan Grenfell Street in Adelaide, Zuid-Australië. Dit museum is gespecialiseerd in het promoten van inheemse Australische kunst, waaronder beeldende kunst, muziek en verhalen vertellen. Het is het oudste door Aboriginals beheerde en gerunde culturele centrum in Australië, en ontleent zijn naam aan Tarndanya, de naam van het Kaurna Aboriginal volk voor het stadscentrum en parklands gebied van Adelaide, wat 'plaats van de rode kangoeroe' betekent.
 4. 4

  Adelaide Contemporary Experimental

  Adelaide
  Een van de beste galeries in Adelaide die zich richt op innovatie. Een must see, niet alleen voor liefhebbers van kunst!
 5. 5

  Better World Arts

  Port Adelaide
  Heb je ooit een tentoonstelling gezien van handgemaakte kunstwerken van Aboriginalkunstenaars? In deze galerie kun je hun werken ook als cadeau kopen!

Alle musea in Zuid-Australië