Ontdek alle musea in Zwolle en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Zwolle, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Zwolle bekijk je onze lijst van beste musea in Zwolle.

Zwolle is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Overijssel. De stad is gelegen aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en staat in verbinding met de IJssel. In de Middeleeuwen is de stad ontstaan op een dekzandrug. In de 15e eeuw ontwikkelde de stad zich tot een invloedrijke Hanzestad. De binnenstad van Zwolle herinnert hier nog aan, met de herenhuizen, de vele oude gevels, de vestingwerken en de grachten.De Peperbus, een hoge toren van 75 meter hoog en de Sassenpoort vormen het beeldmerk van de stad. In Zwolle zijn een aantal toprestaurants gesitueerd en zijn er vele bistro’s en eetcafés. Het spoorwegstation is na Utrecht het grootste spoorwegknooppunt in Nederland.

Lees meer…

Musea in Zwolle

Dit overzicht bevat alle musea in Zwolle en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Zwolle zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Zwolle

Tentoonstellingen in Zwolle

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Zwolle. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Zwolle? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Zwolle.

Alle tentoonstellingen in Zwolle