1 okt. 2021 – 31 dec. 2021

Tentoonstelling 'Dordtse Powervrouwen in Het Hof' in Hof van Nederland

Voor het programma Take pART, waarbij jongeren in het Dordrechts Museum een jaar lang meelopen achter de schermen van het museum, maakten 13 jongeren tussen de 15 en 20 jaar een tentoonstelling over de Dordtse vrouwen die hen inspireren. Het Hof van Nederland zal volgend jaar grondig verbouwd worden, en tot die tijd nemen de jongeren van Take pART de tentoonstellingsruimte over. Dordtse Powervrouwen is het eindproject van dit jaar.

Dordtse judoka Jenny Muilwijk-Brand die als eerste vrouw de zwarte band behaalde; feminist Kitty Kruger; Els van As die tijdens de Tweede Wereldoorlog joodse burgers verborg in haar huis. Zij en nog tien andere powervrouwen passeren de revue in de tentoonstelling waarbij de jongeren hun eigen unieke perspectief geven.
De tentoonstelling wordt gemaakt in het kader van het eindproject van Take-pART, het jongerenparticipatieprogramma van het Dordrechts Museum. Ieder jaar participeren tien tot vijftien jongeren tussen de vijftien en twintig jaar in dit project. Zij krijgen de kans om mee te werken in het museum en een uniek kijkje achter de schermen te krijgen. Tijdens hun jaar schudden ze het museum een beetje op, nemen ze soms een museumzaal over of maken ze speciale uitingen bij tentoonstellingen.

Meer informatie

Hof van Nederland Bron