Ontdek alle musea in Dordrecht en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Dordrecht, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Dordrecht bekijk je onze lijst van beste musea in Dordrecht.

Dordrecht is een stad in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad is gelegen waar de rivier de Merwede zich splitst in de Oude Maas en de Noord Maas. De stad kreeg in 1220 stadsrechten en ontwikkelde zich in de Middeleeuwen als belangrijke handelstad en stapelplaats. Het historische centrum herinnert nog aan deze rijke geschiedenis, met meer dan duizend monumenten.

Dordrecht heeft vele pittoreske straatjes, bruggetjes, jachthaventjes en aparte winkels. In de idyllische historische havens liggen diverse plezierjachten, oude binnenschepen en ouderwetse stoomboten. Het bezit de zesde zeehaven van Nederland. Daarnaast is er veel scheepsbouw en is er een grote houtindustrie en metaalindustrie.

In het natuurgebied De Biesbosch zijn veel wandel- en fietspaden, een zwemvijver met ligstrand en veel grasvelden voor recreatie.

Lees meer…

Musea in Dordrecht

Dit overzicht bevat alle musea in Dordrecht en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Dordrecht zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Dordrecht

Advertentie

Tentoonstellingen in Dordrecht

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Dordrecht. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Dordrecht? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Dordrecht.

Alle tentoonstellingen in Dordrecht

Advertentie