18 okt. 2017 – 14 jan. 2018

Tentoonstelling 'Objecten van Verlangen' in Museum Aan de Stroom

Mensen verlangen. Naar status. Naar macht. Naar liefde en romantiek. Naar het eeuwige leven. Naar rijkdom. Al deze vormen van verlangen maken mensen tastbaar in mooie, soms kostbare, soms zeldzame maar in elk geval tot de verbeelding sprekende objecten.

Diamanten zijn zeldzaam, kostbaar en spreken tot de verbeelding. Wezenlijk is een diamant niet meer dan een hoeveelheid koolstof die onder hoge druk werd samengeperst. Maar in zijn (culturele) betekenis is het een vat van menselijke verlangens. Vorsten illustreren hun macht, geliefden tonen hun gevoelens, rijken pakken uit met hun status. De expo ‘Objecten van Verlangen’ onderzoekt hoe de mens zijn streven naar status en macht, zijn zucht naar liefde en romantiek en naar spiritualiteit vertaalt in objecten. Welke belangrijke positie neemt de diamant daar in? En is dat altijd zo, dwars door tijd en culturen heen?

Het MAS toont hoe verlangens zich vermommen als diamanten en hoe de mens betekenis en zin haalt uit het verwerven van kostbare objecten. De expo is de start en smaakmaker van het diamantjaar in Antwerpen.

Meer informatie

Museum Aan de Stroom

Meer tentoonstellingen in Museum Aan de Stroom

Meer tentoonstellingen