Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken.

Het Anne Frank Huis is het huis waarin het Joodse meisje Anne Frank in de Tweede Wereldoorlog gedurende ruim twee jaar met zeven anderen zat ondergedoken. Het museum bezit de originele dagboeken en geschriften van Anne Frank. Een belangrijk onderdeel van het museum is het Achterhuis. Hier zat Anne Frank ondergedoken en schreef ze haar bekende dagboek. Documenten en voorwerpen van de acht onderduikers worden er tentoongesteld. In het voorhuis wordt het verhaal van Anne Frank vertelt aan de hand van stukken uit haar dagboek, foto’s, filmbeelden en historische documenten.

Alternatieve naam:

en Anne Frank House

Anne Frank Huis
Prinsengracht 267
1016 GV Amsterdam

Museumtype(s)

Geschiedenis & Antropologie Gespecialiseerd & Alternatief

Onderwerpen

Oorlog Historisch huis

Bezoekersinformatie

Openingstijden

Maandag 09:00 – 22:00
Dinsdag 09:00 – 22:00
Woensdag 09:00 – 22:00
Donderdag 09:00 – 22:00
Vrijdag 09:00 – 22:00
Zaterdag 09:00 – 22:00
Zondag 09:00 – 22:00

Opmerkingen

November t/m maart
Dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur (op zaterdagen tot 21.00 uur).

4 mei geopend van 8.30 tot 19.00 uur
29 september geopend van 9.00 tot 19.00 uur
Gesloten op Jom Kipoer...

Meer openingstijden

Toegangsprijzen

0 t/m 9 jaar € 0,50
10 t/m 17 jaar € 4,50
18+ € 10,50
CJP-pas € 4,50
I Amsterdam City Card Niet geldig
Museumkaart Geldig
Stadspas € 4,50

Opmerkingen

Houders van een Museumkaart, CJP pas of een stadspas dienen in de rij aan te sluiten of kunnen online reserveren met hun kaart.

Meer toegangsprijzen

Faciliteiten


  • Koffie

  • Restaurant

  • Museumwinkel

Locatie

Prinsengracht 267, Amsterdam, Nederland

Tentoonstellingen

Vaste tentoonstellingen

 
Helpers van het Achterhuis

Helpers van het Achterhuis

‘Elke dag komen ze allen boven, spreken met de heren over zaak en politiek, met de dames over eten en de lasten van oorlogstijd, met de kinderen over boeken en kranten. Zij zetten zoveel mogelijk een...

Alle tentoonstellingen

Recensies

Er zijn 7 beoordelingen van Anne Frank Huis.

donderdag 29 november 2018 29 nov. 2018

Wat ik erg vervelend en een groot minpunt vond is dat we aardig opgejaagd werden omdat het inmiddels 21.40 uur (of eerder) was. Er werd omgeroepen dat ze om 22.00 uur gingen sluiten, dat betekende dat iedereen haast moest maken. Ik en mijn vriend hebben daardoor het laatste gedeelte niet op ons gemak kunnen bekijken. Ik snap niet waarom bezoekers dan om 21 uur nog naar binnen mogen, dat was onze tijd namelijk. Dat is te laat, hebt dan niet de tijd om alles goed te bekijken. Helemaal niet als het ook nog heel druk is, in ons geval. Dit wilde ik gezegd hebben omdat het me erg gestoord heeft, slechte zaak vind ik het. Heel jammer dat het op deze manier gaat, zoiets moet je op je gemak kunnen doorlopen.

  Bezocht op woensdag 12 september 2018

 Nuttige recensie  0
 
donderdag 1 februari 2018 1 feb. 2018
(Recensie in het Engels)

Anne Frank was a real star, but her museum is almost the opposite. The queues are gigantic and once you’re inside, you can almost never stop to read the information, as people expect you to walk on…very stressful actually. If you really want to see it, go see it, but if you’re claustrophobic and prone to stress: don’t go.

 Nuttige recensie  0
 
maandag 25 januari 2016 25 jan. 2016
(Recensie in het Engels)

An incredible experience! I would recommend you to read the diary of Anne Frank before going to visit the Anne Frank House to make the experience even better. I did so as well and was in tears at the end of the museum tour. I would certainly recommend visiting the Anne Frank House to anyone and everyone, but be emotionally prepared!

  Bezocht op zaterdag 23 januari 2016

 Nuttige recensie  0
 
zondag 27 december 2015 27 dec. 2015

Het Anne Frank Huis biedt een erg indrukwekkende reis door het verleden van de Tweede Wereldoorlog. Dit museum behoor je in je leven zeker ten minste 1 keer gezien te hebben!

 Nuttige recensie  0
 
woensdag 4 november 2015 4 nov. 2015

Tijdens een bezoek aan het Anne Frank Huis word je gelijk geconfronteerd met de keiharde werkelijkheid van de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis wordt duidelijk en pijnlijk in onze moderne tijd geplaatst. Erg indrukwekkend en je blijft er nog lang over nadenken.

 Nuttige recensie  0
 
woensdag 14 oktober 2015 14 okt. 2015

Op zich een interessant museum waar veel te leren valt, en dat ook zeker een blijvende indruk achterlaat, maar de drukte is toch wel echt een minpunt. Gelukkig kun je de wachtrij voor de kassa overslaan als je van te voren je kaartje koopt, maar ook in het museum zelf bleek het veel te druk om rustig rond te kunnen kijken. Ondanks dat toch zeker wel de moeite waard dankzij het aangrijpende verhaal dat verteld wordt.

 Nuttige recensie  0
 

Deze beoordeling is gebaseerd op de waardering van dit museum op verschillende andere platformen.

Schrijf een recensie

Jouw recensie helpt anderen meer te weten te komen over goede en minder goede musea. Heb je dit museum bezocht? Schrijf dan hieronder je recensie. Lees voor het schrijven eerst de inhoudsrichtlijnen door.

WhichMuseum – made in Amsterdam

Hoe wil je je aanmelden?

We zullen nooit berichten plaatsen zonder jouw toestemming.

Aanmelden met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je al een account? Log hier in!

Informatie voor musea.

×

Hoe wil je inloggen?

Inloggen met Google

Of gebruik je e-mailadres

Heb je nog geen account? Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?

×