De beste musea in Bornem in december 2023

Dit zijn de top 5 beste musea in Bornem, België, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Bornem, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Bornem.

Op zoek naar de beste musea in Bornem? Dit zijn de beste:

 1. De Notelaer1

  De Notelaer

  Bornem
 2. Kasteel Marnix De Sainte Aldegonde2

  Kasteel Marnix De Sainte Aldegonde

  Bornem
  Een geleid bezoek aan Kasteel Marnix de Sainte Aldegonde spitst zich toe op de 16e eeuw, de historische schilderijen van Margaretha van Oostenrijk, Karel V en Filips II. Onder meer is er 18e-eeuws meubilair, gravures van Pieter Breughel de Oude, een kantkamer en een kamer met antieke poppen en is er
 3. Kasteel d'Ursel3

  Kasteel d'Ursel

  Hingene
  Het kasteel d’Ursel was het buitenverblijf van de adellijke familie d’Ursel. Er worden diverse tijdelijke tentoonstellingen gehouden.
 4. 4

  Monumental

  Bornem
  Monumental organiseert tijdelijke wisselende individuele of groepstentoonstellingen in het beeldenpark en de galerie. Zowel werken van beloftevolle als gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland kunnen er worden getoond.
 5. 5

  Streekmuseum De Zilverreiger

  Weert
  Streekmuseum De Zilverreiger is gevestigd in De Zilverreiger, een typisch voorbeeld van een 19e-eeuws neogotische gemeentehuis. Het museum is gewijd aan oude ambachtelijke bedrijven van Klein-Brabant, waaronder de klompenmakerij, de mandenmakerij en de Scheldevisserij. Daarnaast is er aandacht voor

Alle musea in Bornem