Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Chicago

Chicago (Illinois) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 25 historische musea in Chicago op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Chicago? Dit zijn ze:

 1. Chicago Cultural Center1

  Chicago Cultural Center

  Chicago, IL
  Het Chicago Cultural Center, dat zijn deuren opende in 1897, is een belangrijk monument in de stad. Het wordt beheerd door het Department of Cultural Affairs and Special Events van Chicago. Het centrum fungeert als de officiële ontvangstlocatie van de stad, waar de burgemeester van Chicago opmerkelijke figuren zoals presidenten, royalty's, diplomaten en gemeenschapsleiders heeft verwelkomd.
 2. Chicago History Museum2

  Chicago History Museum

  Chicago, IL
  Het is altijd leuk om meer te leren over de stad waar je verblijft. Dit museum is een begrijpelijke showcase van Chicago met tal van tentoonstellingen om te bezoeken. Ontdek de geschiedenis van deze geweldige stad met de History Highlights Gallery Tour en dwaal daarna op uw eigen tempo door de tento
 3. Oriental Institute3

  Oriental Institute

  Chicago, IL
  Het museum in het Oriental Institute herbergt een uitgebreide collectie artefacten die zijn opgegraven bij verschillende archeologische opgravingen in Egypte, Israël, Syrië, Turkije, Irak en Iran. Deze artefacten bieden een uniek inzicht in de oude beschavingen van het Nabije Oosten en zijn een must-see voor elke geschiedenisliefhebber die Chicago bezoekt.
 4. Jane Addams Hull-house Museum4

  Jane Addams Hull-house Museum

  Chicago, IL
  Het Hull House, gelegen in Chicago, was een sociaal werkcentrum dat in 1889 werd opgericht door Jane Addams en Ellen Gates Starr. Deze iconische instelling diende als woonplaats voor sociale hervormers en bood een breed scala aan culturele, sociale en educatieve diensten aan de achtergestelde bevolking van de buurt, waaronder veel immigranten uit Europa.
 5. Dusable Museum of African-american History5

  Dusable Museum of African-american History

  Chicago, IL
  Het DuSable Museum of African American History, gelegen in Washington Park in Chicago, is een belangrijke instelling omdat het het oudste museum is dat gewijd is aan de studie en conservering van Afro-Amerikaanse geschiedenis, cultuur en kunst. Opgericht in 1961 door een groep kunstenaars en opvoeders, is het sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke bewaarplaats van Afro-Amerikaanse erfgoed.
 6. Mccormick Bridgehouse & Chicago River Museum6

  Mccormick Bridgehouse & Chicago River Museum

  Chicago, IL
  De Michigan Avenue Bridge, een basculebrug over de Chicago River, is een belangrijk herkenningspunt in Downtown Chicago. Het dient als grens tussen de gemeenschapssectoren van de Loop en Near North Side. De brug wordt gekruist door Michigan Avenue, een van de belangrijkste verkeersaders van de stad, en wordt onderhouden door het Chicago Department of Transportation (CDOT).
 7. National Hellenic Museum7

  National Hellenic Museum

  Chicago, IL
  Het National Hellenic Museum, gelegen in Greektown in Chicago, is de op één na oudste Amerikaanse instelling die gewijd is aan het tonen van de culturele bijdragen van Grieken en Grieks-Amerikanen. Het museum heeft als doel het bevorderen van het begrip van de rijke culturele tradities van het oude en hedendaagse Griekenland, evenals de ervaring van Grieks-Amerikaanse immigranten.
 8. Chinese American Museum of Chicago8

  Chinese American Museum of Chicago

  Chicago, IL
  Het Chinese American Museum of Chicago (CAMOC) is een culturele instelling die tot doel heeft het begrip en de waardering van de Chinese Amerikaanse cultuur te vergroten. Dit doet het door middel van verschillende tentoonstellingen, educatieve programma's en onderzoeksinitiatieven. Bezoekers van het museum kunnen verwachten een dieper inzicht te krijgen in de rijke geschiedenis en het erfgoed van Chinese Amerikanen, voornamelijk die in het Amerikaanse Midwesten.
 9. Polish Museum of America9

  Polish Museum of America

  Chicago, IL
  Het Pools Museum van Amerika is gelegen in het West Town gebied van Chicago, dat historisch bekend stond als de Poolse Downtown buurt. Deze locatie is belangrijk omdat het de rijke Poolse erfgoed van de stad weerspiegelt en een culturele context biedt voor de collecties van het museum.
 10. American Writers Museum10

  American Writers Museum

  Chicago, IL
  Het American Writers Museum, dat in mei 2017 in Chicago werd geopend, is een speciale ruimte voor de viering en verkenning van de Amerikaanse literatuur en schrijfkunst. Het museum biedt een unieke kans om de rijke literaire erfgoed van de Verenigde Staten te ontdekken, met een showcase van de evolutie en bloei van het Amerikaanse schrijven.
 11. Ukrainian National Museum11

  Ukrainian National Museum

  Chicago, IL
  Het Oekraïense Nationaal Museum (UNM) is gelegen in de historische Oekraïense wijk in Chicago, Verenigde Staten. Deze locatie is niet alleen belangrijk vanwege de historische waarde, maar ook vanwege de culturele relevantie voor de Oekraïense gemeenschap. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de rijke Oekraïense cultuur en geschiedenis terwijl ze de buurt verkennen.
 12. Pritzker Military Museum & Library12

  Pritzker Military Museum & Library

  Chicago, IL
  Het Pritzker Military Museum & Library (voorheen Pritzker Military Library ) is een non-profit museum en een onderzoeksbibliotheek voor de studie van militaire geschiedenis aan Michigan Avenue in Chicago, Illinois . De instelling werd opgericht in 2003, en haar gespecialiseerde collecties omvatten m
 13. Norwood Park Historical Society Museum13

  Norwood Park Historical Society Museum

  Chicago, IL
  Het Noble–Seymour–Crippen House, gelegen op 5624 North Newark Avenue in de gemeenschap van Norwood Park in Chicago, is een belangrijke historische locatie. De zuidelijke vleugel van het herenhuis, gebouwd in 1833, wordt erkend als het oudste bestaande gebouw in Chicago. Dit maakt het een unieke bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de architecturale geschiedenis van de stad.
 14. Medieval Torture Museum14

  Medieval Torture Museum

  Chicago, IL
  Wij zijn het grootste interactieve historische museum in de VS, met een oppervlakte van meer dan 6.000 vierkante meter en meer dan 100 unieke instrumenten en apparaten. Kruip in de huid van fanatici, gekken en moordenaars en ontdek 's werelds meest gedetailleerde collectie van opsluitings- en martel
 15. Clarke House Museum15

  Clarke House Museum

  Chicago, IL
  Het Henry B. Clarke House is een huis in Griekse Revivalstijl in Chicago , Illinois , Verenigde Staten. Henry Brown Clarke was een inwoner van de staat New York die in 1833 met zijn vrouw Caroline Palmer Clarke en zijn gezin naar Chicago was gekomen. Hij ging in de ijzerwarenhandel met William Jone
 16. 16

  National Public Housing Museum

  Chicago, IL
 17. A. Philip Randolph Pullman Porter Museum17

  A. Philip Randolph Pullman Porter Museum

  Chicago, IL
  Het A. Philip Randolph Pullman Porter Museum biedt een historisch inzicht in het leven van wagonassistenten, die mannen waren die passagiers in slaapwagons hielpen. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog liet George Pullman voormalige slaven in zijn slaapwagons werken, wat een belangrijk hoofdstuk in de Amerikaanse geschiedenis markeert. Bezoekers van het museum kunnen leren over dit unieke aspect van de spoorwegindustrie en de impact ervan op het leven van voormalige slaven.
 18. National Museum of Puerto Rican Arts & Culture18

  National Museum of Puerto Rican Arts & Culture

  Chicago, IL
  Het National Museum of Puerto Rican Arts and Culture, gelegen in Chicago, is een unieke instelling gewijd aan de interpretatie en viering van de kunsten en cultuur van het Puerto Ricaanse volk, evenals de Puerto Ricaanse gemeenschap in Chicago. Het museum biedt een rijk inzicht in de levendige Puerto Ricaanse cultuur, waardoor het een waardevol bezoek is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in culturele verkenning.
 19. Pullman National Historical Park Visitors Center19

  Pullman National Historical Park Visitors Center

  Chicago, IL
  Het Pullman National Historical Park, gelegen in Chicago, is een belangrijke locatie in de Amerikaanse geschiedenis. Het werd op 19 februari 2015 door president Barack Obama aangewezen als nationaal monument en later in januari 2023 omgevormd tot een Nationaal Historisch Park. Deze locatie is een getuigenis van het industriële verleden van het land en biedt een uniek inzicht in de evolutie van de Amerikaanse industrie en arbeidsverhoudingen.
 20. 20

  Willie Dixon's Blues Heaven Foundation - Historic Chess Records Building

  Chicago, IL
  Een must voor elke die-hard blues fan. De legendarische Chess Studio waar de meeste grote namen hebben opgenomen.
 21. 21

  Edgewater Historical Society

  Chicago, IL
 22. 22

  Hyde Park Historical Society Museum

  Chicago, IL
 23. 23

  Balzekas Museum

  Chicago, IL
  Het Balzekas Museum voor Litouwse Cultuur is gunstig gelegen op 6500 S. Pulaski Rd. in de wijk West Lawn in Chicago. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en ligt niet ver van de internationale luchthaven Midway van Chicago, waardoor het een handige stop is voor toeristen die door de stad reizen.
 24. 24

  Walt Disney Birthplace House

  Chicago, IL
 25. 25

  Fire Museum of Greater Chicago

  Chicago, IL

Alle musea in Chicago