Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Edinburgh

Edinburgh (Schotland) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 12 kunstmusea die zich in Edinburgh bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Edinburgh? Dit zijn ze:

 1. National Museum of Scotland1

  National Museum of Scotland

  Edinburgh
  National Museum of Scotland is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van design, natuurwetenschappen, muziek, decoratieve en toegepaste kunst, industrie, godsdienst, schone kunsten, munten en medailles, handel en commercie, kostuum en textiel, wereldcultu
 2. The Palace of Holyroodhouse2

  The Palace of Holyroodhouse

  Edinburgh
  The Palace of Holyroodhouse is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van schone kunsten, architectuur en decoratieve en toegepaste kunst.
 3. Scottish National Gallery3

  Scottish National Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 4. Scottish National Portrait Gallery4

  Scottish National Portrait Gallery

  Edinburgh
  Scottish National Portrait Gallery is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Schone Kunsten en Archieven.
 5. 5

  Georgian House

  Edinburgh
  Georgian House is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van architectuur.
 6. Museum of Edinburgh6

  Museum of Edinburgh

  Edinburgh
  Museum of Edinburgh is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van munten en medailles, muziek, kostuum en textiel, wapens en oorlog, schone kunsten, sociale geschiedenis, oudheidkunde, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst en archieven.
 7. Scottish National Gallery of Modern Art7

  Scottish National Gallery of Modern Art

  Edinburgh
  Scottish National Gallery of Modern Art is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van decoratieve en toegepaste kunst en schone kunsten.
 8. Writers' Museum8

  Writers' Museum

  Edinburgh
  Writers' Museum is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van archieven, persoonlijkheden, decoratieve en toegepaste kunst, schone kunsten en sociale geschiedenis.
 9. Lauriston Castle9

  Lauriston Castle

  Edinburgh
  Lauriston Castle is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van Kostuum en Textiel, Schone Kunsten, Archieven en Decoratieve en Toegepaste Kunst.
 10. Inverleith House10

  Inverleith House

  Edinburgh
  Inverleith House heeft een programma van vijf tijdelijke tentoonstellingen per jaar, die zowel beeldende kunst als botanische wetenschap betreffen, en ondersteunt de schepping van nieuw werk door opkomende en gevestigde kunstenaars uit Schotland en het buitenland.
 11. St Cecilia's Hall Museum of Instruments11

  St Cecilia's Hall Museum of Instruments

  Edinburgh
  St Cecilia's Hall Museum of Instruments is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van muziek.
 12. Reid Concert Hall Museum of Instruments12

  Reid Concert Hall Museum of Instruments

  Edinburgh
  Reid Concert Hall Museum of Instruments is een museum in Edinburgh. In het museum worden stukken tentoongesteld op het gebied van muziek.

Alle musea in Edinburgh