Ontdek de beste musea in Enschede en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van musea in Enschede, of gebruik filters en navigeer door de kaart.

Enschede is een stad in Twente, in de Nederlandse provincie Overijssel. Het is de grootste stad in Oost-Nederland en de cultuurstad van Twente. De stad kent een rijke historie van textielnijverheid. Enschede groeide in de 19e eeuw uit tot het belangrijkste centrum van textielproductie in Nederland. De textielnijverheid heeft veel sporen nagelaten, onder meer in de vorm van voor die tijd moderne woonwijken. Heden ten dage is de textielnijverheid verdwenen en heeft Enschede zich ontwikkelt tot een eigentijdse stad met een modern en levendig centrum. Mede door studenten van de universiteit en de hogeschool kent Enschede een bruisend cultuur- en uitgaansleven.

Lees meer…

Musea in Enschede

Dit overzicht bevat alle musea in Enschede en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Enschede zijn? Dit zijn de musea:

Tentoonstellingen in Enschede

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Enschede en omgeving. Zowel huidige tijdelijke als permanente tentoonstellingen worden getoond. Bezoek een museumpagina om meer over de activiteiten en tentoonstellingen te weten te komen. Wil je weten wat er in Enschede te zien is? De volgende tentoonstellingen zijn te zien: