Ontdek de beste musea in Hengelo en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van musea in Hengelo, of gebruik filters en navigeer door de kaart.

Hengelo is een stad in Twente, in de Nederlandse provincie Overijssel. Van oudsher is er veel technische industrie in de stad. Hengelo wordt dan ook vaak gezien als voormalige industriestad en ook wel metaalstad genoemd. De stad is nog relatief jong en kwam pas in de 19e eeuw tot groei. Vanwege de strategische ligging als knooppunt van spoorlijnen naar Duitsland, was de stad vaak doelwit tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij de binnenstad voor het grootste deel verwoest is. Om deze reden zijn van de oude binnenstad slechts kleine fragmenten bewaard gebleven. Hengelo kent twee herkenningspunten in de binnenstad: de toren van het stadhuis en de toren van de Sint-Lambertusbasiliek.

Lees meer…

Musea in Hengelo

Dit overzicht bevat alle musea in Hengelo en omgeving.
Benieuwd naar welke musea er in Hengelo zijn? Dit zijn de musea:

Advertentie

Tentoonstellingen in Hengelo

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Hengelo en omgeving. Zowel huidige tijdelijke als permanente tentoonstellingen worden getoond. Bezoek een museumpagina om meer over de activiteiten en tentoonstellingen te weten te komen. Wil je weten wat er in Hengelo te zien is? De volgende tentoonstellingen zijn te zien: