Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Gloucester

Gloucester (Massachusetts) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 5 historische musea in Gloucester op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Gloucester? Dit zijn ze:

 1. Cape Ann Museum1

  Cape Ann Museum

  Gloucester, MA
  Het Cape Ann Museum, gelegen in Gloucester, Massachusetts, is een gerenommeerde instelling die kunst en geschiedenis combineert in haar tentoonstellingen. De collecties en programma's van het museum richten zich voornamelijk op de kunstenaars en kunstkolonies van Cape Ann, waaronder de Rocky Neck Art Colony en de Folly Cove Designers. Het toont ook objecten uit de visserij- en maritieme geschiedenis van Gloucester, en de geschiedenis van granietwinning, wat een uitgebreid inzicht geeft in het rijke culturele en industriële verleden van de regio.
 2. Beauport Museum2

  Beauport Museum

  Gloucester, MA
  Beauport, ook bekend als het Sleeper-McCann House, Little Beauport, of het Henry Davis Sleeper House, is een historisch huis gelegen in Gloucester, Massachusetts, USA. Dit huis heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis en biedt een unieke blik op het verleden. Het werd gebouwd in 1908 en diende als zomerhuis van interieurdecorateur en antiekverzamelaar Henry Davis Sleeper. Het huis is gelegen op de rotsen met uitzicht op Gloucester Harbor, wat een pittoresk uitzicht biedt voor bezoekers.
 3. Sargent House Museum3

  Sargent House Museum

  Gloucester, MA
  Het Sargent House Museum is een historisch huis museum gelegen op 49 Middle Street, Gloucester, Massachusetts. Deze locatie is doordrenkt van geschiedenis en biedt een uniek inzicht in het verleden. Het museum is een getuigenis van het rijke culturele erfgoed van het gebied en biedt bezoekers de mogelijkheid om het leven en de tijden van de mensen die er ooit woonden te verkennen.
 4. Hammond Castle Museum4

  Hammond Castle Museum

  Gloucester, MA
  Hammond Castle is een unieke historische locatie gelegen aan de Atlantische kust in het gebied Magnolia van Gloucester, Massachusetts. Deze locatie biedt bezoekers de kans om een kasteel met een rijke geschiedenis te verkennen, terwijl ze ook genieten van het prachtige kustuitzicht op de Atlantische Oceaan.
 5. 5

  James Babson Museum

  Gloucester, MA

Alle musea in Gloucester