Alle kunstmusea en attracties om te bezoeken in Houston

Houston (Texas) heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers. Hieronder tonen we je een overzicht van alle 22 kunstmusea die zich in Houston bevinden.

Houd je van kunst en ben je op zoek naar de beste kunstmusea om te bezoeken in Houston? Dit zijn ze:

 1. Menil Collection1

  Menil Collection

  Houston, TX
  De Menil Collection is een museum gelegen in het Houston Museum District, in Houston, Texas. Dit museum maakt deel uit van een groter complex dat meerdere gebouwen en paviljoens omvat, elk met verschillende delen van de uitgebreide kunstcollectie.
 2. Beer Can House2

  Beer Can House

  Houston, TX
  Het Beer Can House, gelegen in Rice Military, Houston, Texas, is een uniek volkskunsthuis versierd met bierblikjes, flessen en andere biergerelateerde items. Dit onderscheidende huis staat als een getuigenis van de creatieve geest van zijn schepper, de Houstonian John Milkovisch, die de late jaren 1960 doorbracht met het transformeren van zijn huis in dit iconische stuk volkskunst.
 3. 1940 Air Terminal Museum3

  1940 Air Terminal Museum

  Houston, TX
  Het 1940 Air Terminal Museum bevindt zich in Houston, Texas, op het terrein van William P. Hobby Airport. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en luchtvaartenthousiasten. Het museum is een belangrijk onderdeel van de burgerluchtvaartgeschiedenis van Houston en biedt een uniek inzicht in de evolutie van het vliegverkeer.
 4. Bayou Bend Collection and Gardens - Museum of Fine Arts4

  Bayou Bend Collection and Gardens - Museum of Fine Arts

  Houston, TX
  De Bayou Bend Collection and Gardens is een onderdeel van het Museum of Fine Arts, Houston. Gelegen in de gemeenschap van River Oaks, is deze faciliteit van 14 hectare de thuisbasis van een uitgebreide collectie decoratieve kunst, schilderijen en meubels. Dit unieke museum biedt een mix van kunst en natuur, en biedt een unieke ervaring voor zijn bezoekers.
 5. The Orange Show Center for Visionary Art5

  The Orange Show Center for Visionary Art

  Houston, TX
 6. 6

  Art Car Museum

  Houston, TX
  Het ArtCar Museum, ook wel bekend als de "Garage Mahal", is een uniek privémuseum voor hedendaagse kunst gelegen in Houston, Texas. Dit museum biedt een onderscheidende mix van kunst en cultuur, met een verscheidenheid aan kunstauto's en schone kunsten die zelden in andere culturele instellingen te zien zijn.
 7. Contemporary Arts Museum Houston7

  Contemporary Arts Museum Houston

  Houston, TX
  Het Contemporary Arts Museum Houston is een non-profit instelling gelegen in het Museum District van Houston, Texas. Opgericht in 1948, is het museum toegewijd aan het tonen van hedendaagse kunst aan het publiek. Het biedt een platform voor beeldende kunst van het heden en de recente geschiedenis, en documenteert nieuwe richtingen in de kunst.
 8. Moody Center for the Arts - Rice University8

  Moody Center for the Arts - Rice University

  Houston, TX
  Rice University, officieel bekend als The William Marsh Rice University, is een particuliere instelling gelegen in Houston, Texas. Het staat bekend om zijn academische uitmuntendheid en wordt consequent gerangschikt onder de top 20 universiteiten in de Verenigde Staten. Deze prestigieuze instelling biedt een rijke mix van geschiedenis, academische prestaties en een levendig campusleven, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in onderwijs en cultuur.
 9. Blaffer Art Museum9

  Blaffer Art Museum

  Houston, TX
  Het Blaffer Art Museum is een museum voor hedendaagse kunst gelegen in de Arts District van de campus van de Universiteit van Houston. Het is een niet-verzamelend instituut, wat betekent dat het geen permanente collectie onderhoudt, maar zich in plaats daarvan richt op het presenteren van tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.
 10. Czech Center Museum Houston10

  Czech Center Museum Houston

  Houston, TX
  Het Czech Center Museum Houston, ook bekend als het Tsjechische Culturele & Gemeenschapscentrum, is een multifunctionele culturele organisatie gelegen in het Museum District van Houston, Texas. Het centrum is gewijd aan de educatie en viering van de Tsjechische en Slowaakse cultuur, kunst en geschiedenis. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in de rijke tradities en erfgoed van deze Centraal-Europese naties.
 11. Dan Flavin Installation At Richmond Hall11

  Dan Flavin Installation At Richmond Hall

  Houston, TX
 12. Caroline Weiss Law Building - Museum of Fine Arts12

  Caroline Weiss Law Building - Museum of Fine Arts

  Houston, TX
 13. Audrey Jones Beck Building - Museum of Fine Arts13

  Audrey Jones Beck Building - Museum of Fine Arts

  Houston, TX
 14. Asia Society Texas Center14

  Asia Society Texas Center

  Houston, TX
 15. 15

  Rienzi - Museum of Fine Arts

  Houston, TX
 16. Altharetta Yeargin Art Museum16

  Altharetta Yeargin Art Museum

  Houston, TX
 17. 17

  Architecture Center Houston

  Houston, TX
  Deze plaats herbergt kantoren van verschillende Amerikaanse architectuurinstellingen, een galerie en nog veel meer.
 18. 18

  Barbara Davis Gallery

  Houston, TX
  Barbara Davis, de oprichtster van deze galerie, is een bekende kunstpersoonlijkheid in Houston, die hedendaagse kunst presenteert.
 19. 19

  Cy Twombley Gallery

  Houston, TX
 20. 20

  Casa Ramirez Folk Art

  Houston, TX
  Een galerie met verkoop en expositie van Mexicaanse schilderijen, keramiek, kunstvoorwerpen en meer!
 21. 21

  Pearl Fincher Museum of Fine Arts

  Houston, TX
 22. 22

  Museum of American Architecture and Decorative Arts

  Houston, TX

Alle musea in Houston