De beste musea in Dallas in november 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Dallas, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Dallas, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Dallas.

Voor sommige musea in Dallas dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Dallas? Dit zijn de beste:

 1. The Sixth Floor Museum At Dealey Plaza1

  The Sixth Floor Museum At Dealey Plaza

  Dallas, TX
  Het Sixth Floor Museum at Dealey Plaza bevindt zich in het hart van het centrum van Dallas, Texas. Het is gehuisvest op de zesde verdieping van het Dallas County Administration Building, dat vroeger bekend stond als het Texas School Book Depository. Het museum kijkt uit over Dealey Plaza, gelegen op het kruispunt van Elm en Houston Streets. Deze locatie is belangrijk omdat het een direct uitzicht biedt op de plek waar president John F. Kennedy werd vermoord.
 2. 2

  Rainbow Vomit

  Dallas, TX
 3. Perot Museum of Nature and Science3

  Perot Museum of Nature and Science

  Dallas, TX
  Het Perot Museum of Nature and Science, gelegen in Dallas, Texas, is een museum gewijd aan natuurgeschiedenis en wetenschap. Het is vernoemd naar Margot en Ross Perot, die aanzienlijke bijdragen hebben geleverd aan het museum. Het museum biedt een verscheidenheid aan tentoonstellingen en educatieve programma's, waardoor het een geweldige bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in wetenschap en natuur.
 4. The Dallas Contemporary4

  The Dallas Contemporary

  Dallas, TX
  Dallas Contemporary is een hedendaags kunstmuseum gelegen in de Design District van Dallas, Texas. Opgericht in 1978, is het museum al meer dan vier decennia een belangrijk onderdeel van het culturele landschap van de stad. Het is een niet-verzamelende instelling, gericht op het presenteren van nieuwe en uitdagende ideeën van regionale, nationale en internationale kunstenaars.
 5. Nasher Sculpture Center5

  Nasher Sculpture Center

  Dallas, TX
  Het Nasher Sculpture Center, gelegen in Dallas, Texas, is een kunstmuseum dat ongeveer 300 werken van moderne en hedendaagse beeldhouwkunst huisvest. Deze collectie biedt bezoekers een unieke kans om een breed scala aan artistieke stijlen en periodes te verkennen, allemaal onder één dak.
 6. The Old Red Museum of Dallas County History6

  The Old Red Museum of Dallas County History

  Dallas, TX
  Het Dallas County Courthouse, ook bekend als het Old Red Courthouse, is een historisch overheidsgebouw dat dateert uit 1892. Het is gebouwd van rode zandsteen met geaccentueerde marmeren accenten, wat het een uniek en opvallend uiterlijk geeft. Dit gebouw is niet alleen een stuk architectuur, maar een stuk geschiedenis dat de tand des tijds heeft doorstaan.
 7. Dallas World Aquarium7

  Dallas World Aquarium

  Dallas, TX
  Het Dallas World Aquarium is een unieke combinatie van een aquarium en een dierentuin, gelegen in het historische West End District van Dallas, Texas. Deze winstgevende instelling is niet alleen een plek om een breed scala aan aquatische en terrestrische dieren te observeren, maar speelt ook een belangrijke rol in dierenbehoud en -educatie.
 8. Dallas Museum of Art8

  Dallas Museum of Art

  Dallas, TX
  Het Dallas Museum of Art, de belangrijkste culturele instelling van de stad, werd 80 jaar geleden opgericht en verhuisde in 1984 naar het hart van Dallas. Deze verhuizing markeerde een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het museum, waardoor het toegankelijker werd voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het gebouw dat de collectie van het museum huisvest, werd ontworpen en gecreëerd door Edward Larrabee Barnes, een gerenommeerde architect die in 2007 de AIA Gouden Medaille won.
 9. Dallas Holocaust and Human Rights Museum9

  Dallas Holocaust and Human Rights Museum

  Dallas, TX
  Het Dallas Holocaust en Human Rights Museum bevindt zich in het West End Historic District op de zuidoostelijke hoek van N. Houston Street en Ross Avenue in Dallas, Texas. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en maakt deel uit van het historische district van de stad, waardoor het een belangrijke plek is voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en mensenrechtsonderwijs.
 10. The Crow Collection of Asian Art10

  The Crow Collection of Asian Art

  Dallas, TX
  Het Crow Museum of Asian Art, gelegen in Dallas, Texas, is een gerenommeerd kunstmuseum dat meer dan 4.000 werken van Aziatische kunst huisvest. Deze uitgebreide collectie biedt een uitgebreid overzicht van Aziatische kunst en cultuur, waardoor het een belangrijke bestemming is voor kunstliefhebbers en toeristen.

Alle musea in Dallas