De beste musea in Houston in december 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Houston, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Houston, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Houston.

Voor sommige musea in Houston dien je wellicht een tijdslot te reserveren. Bekijk hier welke plaatsen en tickets je nu al van tevoren kunt boeken. 👉
Reserveer nu

Op zoek naar de beste musea in Houston? Dit zijn de beste:

 1. Space Center Houston1

  Space Center Houston

  Houston, TX
  Space Center Houston is een gerenommeerd wetenschapsmuseum dat fungeert als het officiële bezoekerscentrum van NASA's Johnson Space Center in Houston. Het werd in 2014 erkend als een Smithsonian Affiliate museum, waarmee het zijn status als een belangrijke instelling op het gebied van ruimteverkenning en -onderwijs verder versterkte.
 2. Houston Museum of Natural Science2

  Houston Museum of Natural Science

  Houston, TX
  Het Houston Museum of Natural Science (afgekort als HMNS ) is een natuurhistorisch museum gelegen aan de noordelijke grens van Hermann Park in Houston , Texas , Verenigde Staten. Het museum werd in 1909 opgericht door de Houston Museum and Scientific Society, een organisatie die zich ten doel stelde
 3. Downtown Aquarium3

  Downtown Aquarium

  Houston, TX
  Het Downtown Aquarium in Houston, Texas, is een unieke combinatie van een openbaar aquarium en restaurant, ontwikkeld uit twee historische bezienswaardigheden van de stad: Brandweerkazerne No. 1 en het Central Waterworks Building. Deze instelling biedt een unieke mix van geschiedenis, dineren en aquatische verkenning, waardoor het een fascinerende bestemming is voor toeristen.
 4. Houston Zoo4

  Houston Zoo

  Houston, TX
  De Houston Zoo, een 55 hectare grote dierentuin, is gelegen in Hermann Park in Houston, Texas. Deze uitgestrekte dierentuin herbergt een diverse reeks dieren en biedt een unieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
 5. Menil Collection5

  Menil Collection

  Houston, TX
  De Menil Collection is een museum gelegen in het Houston Museum District, in Houston, Texas. Dit museum maakt deel uit van een groter complex dat meerdere gebouwen en paviljoens omvat, elk met verschillende delen van de uitgebreide kunstcollectie.
 6. Beer Can House6

  Beer Can House

  Houston, TX
  Het Beer Can House, gelegen in Rice Military, Houston, Texas, is een uniek volkskunsthuis versierd met bierblikjes, flessen en andere biergerelateerde items. Dit onderscheidende huis staat als een getuigenis van de creatieve geest van zijn schepper, de Houstonian John Milkovisch, die de late jaren 1960 doorbracht met het transformeren van zijn huis in dit iconische stuk volkskunst.
 7. 1940 Air Terminal Museum7

  1940 Air Terminal Museum

  Houston, TX
  Het 1940 Air Terminal Museum bevindt zich in Houston, Texas, op het terrein van William P. Hobby Airport. Deze locatie maakt het gemakkelijk toegankelijk voor toeristen en luchtvaartenthousiasten. Het museum is een belangrijk onderdeel van de burgerluchtvaartgeschiedenis van Houston en biedt een uniek inzicht in de evolutie van het vliegverkeer.
 8. USS Texas (BB-35)8

  USS Texas (BB-35)

  Houston, TX
  De USS Texas werd gebouwd op 18 mei 1912 en werd op 12 maart 1914 in dienst gesteld. Vandaag de dag wordt het bewaard als een museumschip, waardoor bezoekers de historische dekken kunnen verkennen en meer te weten kunnen komen over het roemruchte verleden. Het schip biedt een unieke blik op de maritieme geschiedenis en de rol die het speelde in twee wereldoorlogen.
 9. Bayou Bend Collection and Gardens - Museum of Fine Arts9

  Bayou Bend Collection and Gardens - Museum of Fine Arts

  Houston, TX
  De Bayou Bend Collection and Gardens is een onderdeel van het Museum of Fine Arts, Houston. Gelegen in de gemeenschap van River Oaks, is deze faciliteit van 14 hectare de thuisbasis van een uitgebreide collectie decoratieve kunst, schilderijen en meubels. Dit unieke museum biedt een mix van kunst en natuur, en biedt een unieke ervaring voor zijn bezoekers.
 10. Rothko Chapel10

  Rothko Chapel

  Houston, TX
  De Rothko Chapel, gelegen in Houston, Texas, is een unieke instelling die individuen van alle overtuigingen en religies verwelkomt. Opgericht in 1971 door John en Dominique de Menil, dient de kapel als een spiritueel heiligdom en een ruimte voor meditatie. Het is een getuigenis van de visie van de oprichters en hun toewijding aan het creëren van een ruimte die spirituele groei en contemplatie bevordert.
 11. The Orange Show Center for Visionary Art11

  The Orange Show Center for Visionary Art

  Houston, TX
 12. Children's Museum of Houston12

  Children's Museum of Houston

  Houston, TX
  Het Children's Museum Houston, gelegen in het Museum District van Houston, Texas, is een non-profit instelling die in 1980 werd opgericht. Het museum, ontworpen door Robert Venturi, biedt een verscheidenheid aan tentoonstellingen en tweetalige leerprogramma's speciaal voor kinderen van 0-12 jaar. Elk jaar ontvangt het museum meer dan 1,4 miljoen mensen, waardoor het een populaire bestemming is voor gezinnen.
 13. San Jacinto Museum of History13

  San Jacinto Museum of History

  Houston, TX
  Het San Jacinto Monument, gelegen in Harris County, Texas, is een torenhoge kolom van 172,9 meter hoog. Bovenop dit monument staat een ster van 220 ton die de locatie van de Slag bij San Jacinto herdenkt, de beslissende slag van de Texaanse Revolutie. Dit monument is een belangrijk symbool van de geschiedenis van Texas en een getuigenis van de strijd van de staat voor onafhankelijkheid.
 14. Saint Arnold Brewing Company14

  Saint Arnold Brewing Company

  Houston, TX
  De Saint Arnold Brewing Company, gevestigd in Houston, Texas, is een ambachtelijke brouwerij vernoemd naar Sint Arnulf van Metz, een patroonheilige van het brouwen. Deze vestiging is niet alleen een plek om te genieten van een verscheidenheid aan ambachtelijke bieren, maar ook een locatie doordrenkt van geschiedenis en traditie, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen.
 15. 15

  Art Car Museum

  Houston, TX
  Het ArtCar Museum, ook wel bekend als de "Garage Mahal", is een uniek privémuseum voor hedendaagse kunst gelegen in Houston, Texas. Dit museum biedt een onderscheidende mix van kunst en cultuur, met een verscheidenheid aan kunstauto's en schone kunsten die zelden in andere culturele instellingen te zien zijn.
 16. Contemporary Arts Museum Houston16

  Contemporary Arts Museum Houston

  Houston, TX
  Het Contemporary Arts Museum Houston is een non-profit instelling gelegen in het Museum District van Houston, Texas. Opgericht in 1948, is het museum toegewijd aan het tonen van hedendaagse kunst aan het publiek. Het biedt een platform voor beeldende kunst van het heden en de recente geschiedenis, en documenteert nieuwe richtingen in de kunst.
 17. Museum of Health & Medical Science17

  Museum of Health & Medical Science

  Houston, TX
  Het John P. McGovern Museum of Health and Medical Science, ook wel bekend als The Health Museum, is een vooraanstaande instelling gelegen in het Museum District van Houston, Texas. Dit museum maakt deel uit van het Texas Medical Center en is sinds de oprichting een belangrijk onderdeel van het culturele en educatieve landschap van de stad.
 18. Byzantine Chapel Fresco Museum - Menil Collection18

  Byzantine Chapel Fresco Museum - Menil Collection

  Houston, TX
  De Byzantijnse Fresco Kapel is een belangrijk onderdeel van de Menil Collectie, gelegen in Houston, Texas. Het is gunstig gelegen nabij de Universiteit van St. Thomas, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor bezoekers. De kapel stond bekend om het tonen van de enige intacte Byzantijnse fresco's van deze grootte en belang in het westelijk halfrond van februari 1997 tot februari 2012.
 19. Moody Center for the Arts - Rice University19

  Moody Center for the Arts - Rice University

  Houston, TX
  Rice University, officieel bekend als The William Marsh Rice University, is een particuliere instelling gelegen in Houston, Texas. Het staat bekend om zijn academische uitmuntendheid en wordt consequent gerangschikt onder de top 20 universiteiten in de Verenigde Staten. Deze prestigieuze instelling biedt een rijke mix van geschiedenis, academische prestaties en een levendig campusleven, waardoor het een interessante bestemming is voor toeristen die geïnteresseerd zijn in onderwijs en cultuur.
 20. 20

  The Jung Center

  Houston, TX

Alle musea in Houston