Ontdek alle musea in Italië en bekijk dingen om te zien en te doen, tentoonstellingen, openingstijden, prijzen en kortingen in de lijst van alle musea in Italië, of gebruik filters en navigeer door de kaart. Voor een overzicht van populaire musea in Italië bekijk je onze lijst van beste musea in Italië.

Italië is een land in het zuiden van Europa. Het land telt meer dan 60 miljoen inwoners en de hoofdstad van het land is Rome. In Italië zelf liggen nog twee onafhankelijke staten, in het noorden San Marino en in de hoofdstad ligt Vaticaanstad. Naast het vaste land behoren nog een groot aantal eilanden tot Italië, waarvan Sicilië en Sardinië de grootste zijn.

Het land heeft een grote en lange geschiedenis die teruggaat tot in de oudheid. Vanuit Rome is toen het Romeinse Rijk ontstaan. Het land is bekend om zijn gastronomie met kenmerkende pasta's, schepijs, pizza’s, tomaten en olijven en koffie en wijn. Elke streek in Italië heeft weer zijn eigen bijzondere culinaire specialiteiten en bijzondere wijnen.

Italië is een populair vakantieland met als grote trekpleisters het Gardameer, de Italiaanse Alpen en steden als Rome, Venetië en Napels. De stad Milaan staat daarnaast bekend als modestad en de stad Pisa is bekend vanwege zijn de scheve toren die er te vinden is. Het is het land dat op nummer 1 staat met de meeste plaatsen op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO, met 51 plaatsen.

De bekendste cultuurperiode uit de Italiaanse geschiedenis is de Italiaanse renaissance. Tijdens deze periode streefden schrijvers, architecten en beeldende kunstenaars naar overtreffing van hun antieke voorgangers. Muziek heeft ook altijd een belangrijke rol gespeeld in Italië. Onder meer is de opera er ontstaan.

Lees meer…

Musea in Italië

Dit overzicht bevat alle musea in Italië.
Benieuwd naar welke musea er in Italië zijn? Dit zijn de musea:

Beste musea in Italië

Steden in Italië

Vind de mooiste musea in steden in Italië.

Meer populaire steden in Italië

Tentoonstellingen in Italië

Dit is een selectie van tentoonstellingen in Italië. Ben je op zoek naar een overzicht van alle tentoonstellingen in Italië? Bekijk dan onze complete lijst met alle tentoonstellingen in Italië.

Alle tentoonstellingen in Italië

Italië kortingen en kortingskaarten & -passen

Bekijk in onderstaand overzicht kortingen en kortingskaarten & -passen die geldig zijn bij musea in Italië en ontdek activiteiten en dingen om te zien en te doen met korting.

Alle kortingskaarten in Italië