De beste musea in Kortrijk in 2022

Dit zijn de top 5 beste musea in Kortrijk, België, gesorteerd op score en populariteit in 2022. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Kortrijk, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Kortrijk.

Dit zijn de beste musea in Kortrijk:

 1. Belevingscentrum - Begijnhof Kortrijk1

  Belevingscentrum - Begijnhof Kortrijk

  Kortrijk
  Het Belevingscentrum - Begijnhof Kortrijk schetst een beeld van de leefomgeving van de begijntjes. Begijnhof Kortrijk is een van de 13 Vlaamse begijnhoven die deel uitmaakt van het werelderfgoed. Het omvat 41 huisjes die uit de 17e eeuw stammen. Het belevingscentrum bevindt zich in de in 1682 opgeri
 2. ABBY2

  ABBY

  Kortrijk
  Abby wordt de nieuwe plek voor kunst en cultuur in Kortrijk. Momenteel in verbouwing.
 3. Broelkaai 63

  Broelkaai 6

  Kortrijk
  Toonplek voor kunst en cultuur
 4. Budafabriek4

  Budafabriek

  Kortrijk
  De Budafabriek is gevestigd in de voormalige textielfabriek Desmet-Dejaeghere. Er staan drie woorden centraal: Love, Work, Share. Buda wil verbindingen stimuleren en nieuwe objecten of projecten creëren.
 5. 5

  Texture, museum van vlas en textiel

  Kortrijk
  Het Texture Museum over Leie en vlas is gevestigd in een oud vlaspand aan de overs van de Leie. Tot in de jaren zestig was de Leiestreek ‘s werelds grootste productiecentrum van vlas. Naast een interactieve introductie tot het vlas zijn er op de benedenverdieping kinder-en textielateliers. Ook is er

Alle musea in Kortrijk