De beste musea in Oakland in oktober 2023

Dit zijn de top 10 beste musea in Oakland, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Oakland, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Oakland.

Op zoek naar de beste musea in Oakland? Dit zijn de beste:

 1. United States Lightship Relief1

  United States Lightship Relief

  Oakland, CA
  De Relief (WLV-605) is een voormalig lichtschip van de United States Coast Guard dat nu dienst doet als museumschip in Oakland, Californië. Dit historische vaartuig werd gebouwd in 1950 en is een van de weinige overgebleven lichtschepen, wat het een unieke attractie maakt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in maritieme geschiedenis. Het werd specifiek gebouwd voor de United States Coast Guard, wat bijdraagt aan de historische betekenis ervan.
 2. Oakland Museum of California2

  Oakland Museum of California

  Oakland, CA
  Het Oakland Museum of California is een hoog aangeschreven instelling in de San Francisco Bay Area, waar bezoekers de mogelijkheid hebben om kunst, geschiedenis en natuurwetenschappen te verkennen. Gelegen tussen Lake Merritt en het centrum van Oakland, herbergt het museum meer dan 1,9 miljoen objecten, waaronder fundamentele kunstwerken, historische en etnografische objecten, natuurlijke exemplaren en foto's.
 3. Camron-stanford House3

  Camron-stanford House

  Oakland, CA
 4. Pardee Home Museum4

  Pardee Home Museum

  Oakland, CA
 5. The Made5

  The Made

  Oakland, CA
  Het Museum of Art and Digital Entertainment, ook bekend als The MADE, is een uniek museum gelegen in Oakland, Californië. Het is gewijd aan de wereld van digitale kunst en gaming, met volledig speelbare game-exposities. Dit stelt bezoekers in staat om niet alleen te kijken, maar ook interactie te hebben met de exposities, wat een unieke en meeslepende ervaring biedt.
 6. Oakland Aviation Museum6

  Oakland Aviation Museum

  Oakland, CA
  Het Oakland Aviation Museum herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 30 vintage en moderne vliegtuigen. Deze omvatten zowel civiele als militaire vliegtuigen, wat een uitgebreid overzicht biedt van de geschiedenis van de luchtvaart. Het museum heeft ook displays die de bijdragen van opmerkelijke vliegeniers en vernieuwers in de luchtvaart benadrukken.
 7. Uss Potomac (ag-25)7

  Uss Potomac (ag-25)

  Oakland, CA
  Vandaag de dag wordt de USS Potomac bewaard in Oakland, Californië, waar het wordt erkend als een Nationaal Historisch Monument. Bezoekers kunnen dit stukje geschiedenis verkennen en inzicht krijgen in het leven en de tijden van president Roosevelt.
 8. Chabot Space and Science Center8

  Chabot Space and Science Center

  Oakland, CA
  Het Chabot Space and Science Center, gelegen in Oakland, Californië, is een centrum voor wetenschappelijk leren. Het biedt een verscheidenheid aan interactieve tentoonstellingen, planetariums, een groot scherm theater, hands-on activiteiten en drie krachtige telescopen. Dit maakt het een ideale bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in wetenschap en astronomie.
 9. Oakland Zoo9

  Oakland Zoo

  Oakland, CA
  Oakland Zoo is de thuisbasis van meer dan 440 inheemse en exotische diersoorten. De dierentuin heeft altijd prioriteit gegeven aan natuurlijke dierenverzorging, met als doel de meest authentieke en comfortabele habitats voor zijn bewoners te bieden. Deze aanpak is niet alleen gunstig voor de dieren, maar biedt bezoekers ook een realistischere en educatieve ervaring.
 10. African American Museum and Library At Oakland10

  African American Museum and Library At Oakland

  Oakland, CA
  Het African American Museum and Library in Oakland (AAMLO) is een unieke instelling gelegen aan de 14th Street in Downtown Oakland. Het fungeert zowel als museum als een niet-circulerende bibliotheek, met als missie het bewaren en delen van de geschiedenis, ervaringen en cultuur van Afro-Amerikanen. Dit maakt het een belangrijke bestemming voor diegenen die meer willen leren over de Afro-Amerikaanse erfgoed.

Alle musea in Oakland