De beste musea in Richmond in december 2023

Dit zijn de top 20 beste musea in Richmond, Verenigde Staten, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Richmond, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Richmond.

Op zoek naar de beste musea in Richmond? Dit zijn de beste:

 1. Virginia Museum of Fine Arts1

  Virginia Museum of Fine Arts

  Richmond, VA
  De toegang tot het VMFA is gratis, waardoor het toegankelijk is voor alle bezoekers. Er kan echter een vergoeding worden gevraagd voor speciale tentoonstellingen. Dit stelt iedereen in staat om de diverse collecties en tentoonstellingen die het museum te bieden heeft, te genieten.
 2. The Valentine2

  The Valentine

  Richmond, VA
  The Valentine is een museum gevestigd in Richmond, Virginia. Het werd opgericht door Mann S. Valentine II in 1898, waardoor het het eerste museum in Richmond was. Het museum is gewijd aan het verzamelen, bewaren en interpreteren van de geschiedenis van Richmond.
 3. Science Museum of Virginia3

  Science Museum of Virginia

  Richmond, VA
  Het Science Museum of Virginia, gelegen in Richmond, is een belangrijke instelling die in 1970 werd opgericht. Het fungeert als een agentschap van het Gemenebest van Virginia, waardoor het een integraal onderdeel is van de inzet van de staat om wetenschappelijke kennis en begrip te bevorderen.
 4. Poe Museum4

  Poe Museum

  Richmond, VA
  Het Edgar Allan Poe Museum in Richmond, Virginia, is een literatuurmuseum gewijd aan de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe. Het herdenkt de vele jaren dat Poe in Richmond woonde, onderhoudt zijn herinnering en is gewijd aan de ontvangst en verkenning van zijn leven en werk. Het museum bevindt zich in het historische centrum van Richmond, niet ver van Poe's woningen en zijn eerste werkplek, de Southern Literary Messenger.
 5. Chimborazo Medical Museum5

  Chimborazo Medical Museum

  Richmond, VA
  Het Chimborazo-ziekenhuis, nu Chimborazo Park, was een belangrijke medische faciliteit tijdens de Burgeroorlog. Gelegen in Richmond, Virginia, werd het opgericht om te voorzien in de medische behoeften van het Confederate Army. Het ziekenhuis was operationeel van 1862 tot 1865 en behandelde in deze periode meer dan 76.000 gewonde soldaten van de Confederatie.
 6. American Civil War Center At Tredegar6

  American Civil War Center At Tredegar

  Richmond, VA
  De Tredegar Iron Works in Richmond, Virginia , was de grootste ijzerfabriek in de Confederatie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog , en een belangrijke factor in het besluit om van Richmond de hoofdstad te maken. Tredegar leverde ongeveer de helft van de artillerie die door het leger van de Geconfed
 7. Agecroft Hall7

  Agecroft Hall

  Richmond, VA
  Agecroft Hall is een historisch Tudor landhuis en landgoed gelegen aan 4305 Sulgrave Road aan de oevers van de James River. Het is genesteld in de wijk Windsor Farms in Richmond, Virginia, Verenigde Staten. Dit landhuis, met zijn rijke geschiedenis en architectonische schoonheid, biedt een unieke blik op het verleden.
 8. John Marshall House8

  John Marshall House

  Richmond, VA
  Het John Marshall House, gelegen op 818 East Marshall Street in Richmond, Virginia, is een historisch huis museum en een Nationaal Historisch Monument. Dit huis was de residentie van John Marshall, een Founding Father en de opperrechter van de Verenigde Staten, die in 1801 door president John Adams tot het hof werd benoemd. Het huis werd gebouwd in 1790 en is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis.
 9. Wilton House9

  Wilton House

  Richmond, VA
  Het Wilton House Museum is een historisch huis gelegen in Richmond, Virginia. Het werd rond 1753 gebouwd door William Randolph III, een lid van een van de rijkste en machtigste families in Koloniaal Virginia. Het huis was oorspronkelijk het landhuis op een tabaksplantage van 2000 hectare, bekend als 'World's End'. Het huis is gebouwd in de Georgische stijl van architectuur, die de overheersende stijl was tijdens het koloniale tijdperk in New England en de zuidelijke koloniën.
 10. Branch Museum of Architecture and Design10

  Branch Museum of Architecture and Design

  Richmond, VA
  Het Branch House, gelegen in Richmond, Virginia, werd ontworpen in 1916 door het gerenommeerde bureau van John Russell Pope. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een privéwoning voor financier John Kerr Branch en zijn vrouw, Beulah Gould Branch. Dit historische gebouw biedt een blik op de architectuurstijl van het begin van de 20e eeuw en de levensstijl van de welgestelde familie Branch.
 11. Black History Museum and Cultural Center of Virginia11

  Black History Museum and Cultural Center of Virginia

  Richmond, VA
  Een museum ter herdenking van de geschiedenis van de zwarten en de Afro-Amerikanen, met vele interessante tentoonstellingen.
 12. American Civil War Museum12

  American Civil War Museum

  Richmond, VA
  Het American Civil War Museum is een uitgebreide historische site met drie verschillende complexen. Deze omvatten het Museum en het Witte Huis van de Confederatie, het American Civil War Center in het historische Tredegar in Richmond, en het Confederatie Museum-Appomattox. Elk van deze locaties biedt een uniek perspectief op de Burgeroorlog, waardoor bezoekers een breed begrip krijgen van het conflict en de impact ervan op de natie.
 13. Virginia Museum of History and Culture13

  Virginia Museum of History and Culture

  Richmond, VA
  Het Virginia Museum of History and Culture biedt tentoonstellingen en programmering geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Het museum beschikt over meer dan 2.300 vierkante meter tentoonstellingsruimte en heeft de grootste permanente tentoonstelling van Virginia-artefacten. Dit maakt het het enige museum met de volledige geschiedenis van Virginia onder één dak, waarbij alle eeuwen, regio's en onderwerpen worden behandeld.
 14. Virginia Holocaust Museum14

  Virginia Holocaust Museum

  Richmond, VA
  Het Virginia Holocaust Museum, gelegen in Richmond, Virginia, is een openbaar geschiedenismuseum dat zich toelegt op het uitbeelden van de Holocaust door de persoonlijke verhalen van zijn slachtoffers. Dit museum biedt een uniek perspectief op de Holocaust, met de nadruk op de individuele ervaringen van degenen die hebben geleden tijdens deze tragische periode in de geschiedenis.
 15. Maggie Walker National Historic Site15

  Maggie Walker National Historic Site

  Richmond, VA
  De Maggie L. Walker National Historic Site is een erkend National Historic Landmark in de Verenigde Staten. Het bevindt zich op 110½ E. Leigh Street in de wijk Jackson Ward in Richmond, Virginia. Deze site is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het land en is een punt van interesse voor degenen die historische bezienswaardigheden waarderen.
 16. The Richmond Railroad Museum16

  The Richmond Railroad Museum

  Richmond, VA
  Het Richmond Railroad Museum bevindt zich op de locatie van het historische Hull Street Station. Dit station was een belangrijk spoorwegstation in de stad Richmond, Virginia. Het werd gebouwd door de Southern Railway als vervanging voor het Mill Street Station. De geschiedenis van het station voegt een laag van historische betekenis toe aan het museum, waardoor het een interessante plek is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de evolutie van het spoorvervoer in de regio.
 17. 17

  Beth Ahabah Museum and Archive

  Richmond, VA
  Beth Ahabah is een belangrijke historische locatie in Richmond, Virginia. Opgericht in 1789 door Spaanse en Portugese Joden, staat het als een van de oudste synagogen in de Verenigde Staten. Deze hervormde synagoge heeft een rijke geschiedenis die de diverse oorsprong van de Joodse gemeenschap in Richmond weerspiegelt.
 18. 18

  Maymont Farm

  Richmond, VA
 19. 19

  The Valentine First Freedom Center

  Richmond, VA
  Het First Freedom Center, gevestigd in Richmond, Virginia, is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het herdenken en onderwijzen over de vrijheid van godsdienst en geweten zoals uitgeroepen in de Virginia Statute for Religious Freedom van Thomas Jefferson. Dit centrum bevindt zich in het Shockoe Slip district van het centrum van Richmond, op de exacte plek waar de wet van Jefferson werd aangenomen door de Algemene Vergadering van Virginia op 16 januari 1786. De wet, die door de Algemene Vergadering van Virginia werd gesteund door James Madison, was de eerste wet van absolute godsdienstvrijheid die in de jonge natie werd aangenomen en diende als sjabloon voor de godsdienstclausules van het Eerste Amendement op de Amerikaanse Grondwet.
 20. 20

  Children's Museum of Richmond

  Richmond, VA
  Het Children's Museum of Richmond begon in 1977 als het Richmond Children's Museum in het gebouw van de Navy Hill School in het centrum van Richmond, Virginia . In 2000 verhuisde het museum naar de huidige locatie aan Broad Street in Richmond. In 2010 opende het Children's Museum of Richmond als eer

Alle musea in Richmond