De beste musea in Sint-Lambrechts-Woluwe in juni 2023

Dit zijn de top 5 beste musea in Sint-Lambrechts-Woluwe, België, gesorteerd op score en populariteit in 2023. Klik op een museum voor meer informatie over het museum, zoals bezoekersinformatie, tentoonstellingen en recensies.

Voor een compleet overzicht van musea in Sint-Lambrechts-Woluwe, tentoonstellingen en kortingskaarten & -passen, bekijk je onze overzichtspagina met alle musea in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Op zoek naar de beste musea in Sint-Lambrechts-Woluwe? Dit zijn de beste:

 1. 1

  Gemeentelijk Museum van Sint-Lambrechts-Woluwe

  Sint-Lambrechts-Woluwe
  Het Gemeentelijk Museum van Sint-Lambrechts-Woluwe is gevestigd in het oude buitenverblijf van de Brusselse rentenier Emile Devos uit eind 19e eeuw. Het museum toont onder meer archeologische vondsten, herinneringen aan het verenigingsleven, landbouwwerktuigen, keramiek en zilver uit de 18e en 19e e
 2. 2

  Farmaceutische collectie Albert Couvreur

  Sint-Lambrechts-Woluwe
  De Farmaceutische collectie Albert Couvreur omvat apotheekmeubilair uit 1880, diverse vijzels, farmaceutisch aardewerk van de 15e tot 19e eeuw, apparatuur voor de bereiding van geneesmiddelen en een bibliotheek.
 3. 3

  Confederate Museum

  Sint-Lambrechts-Woluwe
  Het Confederate Museum is gewijd aan de Amerikaanse Secessieoorlog en de gevolgen ervan voor Europa. Speciale aandacht is er voor België ten tijde van Koning Leopold I. Aan de hand van documenten en foto’s schetst het museum ene beeld van het sociale, economische en militaire leven van die tijd. Daa
 4. 4

  Tuin van geneeskrachtige Planten Paul Moens

  Sint-Lambrechts-Woluwe
  De tuin van geneeskrachtige Planten Paul Moens bestaat uit een levende collectie van geneeskrachtige, nuttige en gevaarlijke planten.
 5. 5

  Beeldentuin UCL

  Sint-Lambrechts-Woluwe

Alle musea in Sint-Lambrechts-Woluwe