Alle historische musea en attracties om te bezoeken in Springfield

Springfield (Illinois) is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. We zetten hieronder alle 10 historische musea in Springfield op een rij, om je te verliezen in het culturele erfgoed en de lokale geschiedenis van de plaats.

Ben je een echte geschiedenisliefhebber en ben je op zoek naar de beste historische musea om te bezoeken in Springfield? Dit zijn ze:

 1. Abraham Lincoln Presidential Museum1

  Abraham Lincoln Presidential Museum

  Springfield, IL
  Het Abraham Lincoln Presidential Museum is een unieke instelling die uitgebreide informatie biedt over het leven en de tijden van de zestiende president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln. Het museum biedt ook inzicht in het verloop van de Amerikaanse Burgeroorlog, waardoor het een waardevolle bestemming is voor geschiedenisliefhebbers.
 2. Dana Thomas House2

  Dana Thomas House

  Springfield, IL
  Het Dana–Thomas House, ook bekend als het Susan Lawrence Dana House en Dana House, is een uniek architectonisch meesterwerk ontworpen door de beroemde architect Frank Lloyd Wright. Het huis, gebouwd in de Prairie School-stijl, is een getuigenis van Wright's innovatieve ontwerpprincipes en zijn vermogen om architectuur naadloos te laten samenvloeien met de natuurlijke omgeving. Het huis is gelegen aan de East Lawrence Avenue in Springfield, Illinois, en is een must-visit voor architectuurliefhebbers en geschiedenisfanaten.
 3. Old State Capitol3

  Old State Capitol

  Springfield, IL
  De Old State Capitol State Historic Site is een belangrijk monument in Springfield, Illinois. Dit gebouw in Griekse Revival-stijl, dat diende als het staatsgebouw van 1840 tot 1876, is het vijfde kapitoolgebouw dat voor de staat Illinois is gebouwd. Het werd gebouwd tussen 1837 en 1840, wat een belangrijke periode in de geschiedenis van de staat markeert.
 4. Elijah Iles House4

  Elijah Iles House

  Springfield, IL
  Het Elijah Iles House, gelegen op 628 S. 7th Street in Springfield, Illinois, is een historisch gebouw dat de tand des tijds heeft doorstaan. Gebouwd rond 1837, is het huis grotendeels intact gebleven voor meer dan 182 jaar, waardoor het het oudste van zijn soort is in Springfield.
 5. Lincoln Herndon Law Office5

  Lincoln Herndon Law Office

  Springfield, IL
  Het Lincoln-Herndon Law Offices State Historic Site is een historisch bakstenen gebouw uit 1841 in de Amerikaanse staat Illinois . Het is gelegen aan 6th and Adams Streets in Springfield, Illinois . Het advocatenkantoor is gerestaureerd en wordt door het Illinois Historic Preservation Agency geëxp
 6. 6

  Illinois Fire Museum

  Springfield, IL
 7. 7

  Grand Army of the Republic Memorial Museum

  Springfield, IL
 8. 8

  Air Combat Museum

  Springfield, IL
 9. 9

  Illinois State Fair Museum

  Springfield, IL
 10. 10

  Illinois State Military Museum

  Springfield, IL

Alle musea in Springfield